پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 375154 تاریخ : 1397/06/06-10:39:58
,14,
کتاب «عدل نامه، یادنامه دکتر شهریار عدل» منتشر شد

کتاب «عدل نامه، یادنامه دکتر شهریار عدل» منتشر شد

کتاب «عدل نامه، یادنامه دکتر شهریار عدل» توسط پژوشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در این کتاب که روز گذشته در مراسم بزرگداشت این پیشکسوت باستان شناسی رونمایی شد، با نگاهی کوتاه به زندگی و کتاب شناسی شهریار عدل، کارنامه  سینمایی او پرداخته شده است.

این کتاب که توسط علیرضا انیسی، عضو هیات علمی پژوهشگاه تهیه و تدوین شده است در مجموع شامل 10مقاله فارسی و 10 مقاله انگلیسی و نیز یک یادداشت به زبان فارسی و سه یادداشت به زبان انگلیسی است.
در بخش «به نام شهریار عدل» به قلم سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری می خوانیم؛ شهریار عدل هیچ گاه برای درآمد و جاه و موقعیت و بهانه های دیگر به دنبال پژوهش نبود بلکه عشقی که به تاریخ و میراث فرهنگی داشت معنا و هدایت همه فعالیت هایش بود. 
در ادامه آمده است؛ شهریار عدل تمنای انس با باطن موضوعات را داشت و ده ها ویژگی و صفت ایرانی بودن را در بینش و منش خود داشت. رندی او نه از جنس ناقلایی و بردن به هر بهایی بلکه ایجابی بود. رندانه مقصود را دنبال می کرد و با همه ارتباط داشت و به همه توجه می کرد. از سیاسی کاری به جد پرهیز می کرد و به جای آن می کوشید از طریق روابطش آنچه صلاح بود را پیش ببرد و نه فقط در ایران بلکه در فرانسه هم همین طور بود، و در افغانستان هم. او پشت کسی بدگویی نمی کرد. نه فقط از روی خوش خلقی بلکه رندی چون احساس می کرد که بدگویی از یک نفر ممکن است بعدها اگر طرف به موقعیتی رسید درباره کاری که به روابط میان آن دو ربطی ندارد، میراث فرهنگی را قربانی انتقام شخصی کند. 
بهشتی در ادامه می نویسد: نسبت شهریار عدل با مسئله تاریخ ایران و میراث فرهنگی ما اصلا مثل کسانی نبود که می خواهند به واسطه آن برای خود موقعیتی فراهم کنند تا مقصودی دیگر را عملی کنند. خود را مضاف الیه به میراث نمی کرد که به اعتبار آن اعتبار خویش را بالا ببرد. برای همین خیلی مواقع که حساسیت نشان دادن او موجب تند شدن آتش سیاست بازان می شد از معرکه کنار می کشید و با روابطی که داشت در پشت صحنه، بی آنکه کسی از او خواسته باشد یا قدر زحماتش ارج نهاده شود، تلاش برای حل و فصل موضوع در سایه و پنهان را آغاز می کرد. 
گفتنی است که «پژوهشی در معماری امامزاده جعفر دامغان»، «بازشناسی قدمت و معماری منظر کوشک میانی ./بست افغانستان»، « بازخوانی هرات صفوی براساس فرمان و سواد حکم شاه طهماسب»، « تامین روشنایی و گرما در بناهای اشکانی خورهه» و « شکل گیری و تحولات مسجد بایزید در مجموعه تاریخی شهر بسطام» برخی از بخش های کتاب «عدل نامه، یادنامه دکتر شهریار عدل» است.
از  دیگر بخش های این کتاب می توان به «منظر باستان شناسی خانه خدا»، «تحول اجتماعی و فرهنگی از منظر انسان شناختی و باستان شناختی»، «جغرافیای تاریخی خراسان در متون قرون اولیه تا میانه اسلامی»، « فتوحات همایونی» و «رفتار تاریخی با آثار گذشته» اشاره کرد. 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 204
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران