به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،حبیب الله مسعودی فرید در نشست کشوری برنامه ملی استقرار مداخلات پیشگیری از اعتیاد در جامعه کار و تولید گفت: بیش از 90 درصد مسائل اجتماعی ناشی از مشکلات سیستمی هستند. و راه حلها هم باید راه حلهای سیستمی باشند به طور مثال الگوی مسکن فعلی فرزندان ما را به سمت کم تحرکی سوق داده است.
وی افزود: ساختار جدید نظام 6.3.3 مسئله بلوغ و رشد روانی دانش آموزان را مورد بررسی قرار نداده و در زمان حاضر سن بلوغ به علت تغییر شرایط اقتصادی و اجتماعی تغییر و پایینتر آمده است.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی به برخی سوالات رایج درباره اعتیاد پاسخ داد و گفت:این سوال وجود دارد که چرا مردم مواد مصرف میکنند؟ دلایل مختلفی در این باره وجود دارد برخی برای آنکه احساس خوبی داشته باشند. برخی برای افزایش کارایی و برخی برای کنجکاوی دست به مصرف مواد میزنند. وقتی مواد مخدر مصرف میشود ترشح دوپامین افزایش مییابد و لذت زیادی ایجاد میکند.
فرید افزود: این سوال هم وجود دارد که اگر مصرف مواد حال انسان را خوب میکند پس مشکل کجاست؟ برخی معتقدند هر بار دلشان بخواهد میتوانند ترک کنند و بر مصرف خود تسلط دارند در حالیکه مطالعات نشان میدهد مصرف مواد حتی تا 90 درصد وابستگی ایجاد میکند و باعث کاهش کارکرد مغز میشود و در دفعات بعدی مصرف دیگر ارادی نیست.
وی گفت: مطالعات نشان میدهد بخشهایی از مغز انسان تا 24 سالگی تکامل پیدا میکند اما سیستم لذت جویی و هیجان خواهی در حدود سنین 11 تا 12 سالگی کامل میشود به همین خاطر بیشترین سن شیوع اولین مصرف مواد 12 تا 17 سالگی است.