پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 448790 تاریخ : 1397/11/24-11:29:57
,8,
کاهش رشد اقتصادی و تضعیف تقاضای اعتبار در منطقه خلیج فارس

ادغام بانک‌ها در کشورهای عربی برای زنده ماندن؛

کاهش رشد اقتصادی و تضعیف تقاضای اعتبار در منطقه خلیج فارس

کاهش رشد اقتصادی و تضعیف تقاضای اعتبار در منطقه خلیج فارس، افزایش رقابت سپرده‌گذاران و وام دهندگان را به همراه داشته و سود بانک‌های کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را به شدت کاهش داده است. از این رو چاره‌ای جز ادغام بانک‌ها باقی نمانده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سه بانک «بانک تجارت ابوظبی (ADCB)»، «بانک ملی یونیون (UNB)» و بانک اسلامی «الهلال» موافقت خود را در مورد ادغام اعلام کردند. ابتدا بانک ADCB به ازای هر سهم بانک UNB، 0.5966 سهم ارائه کرده و پس از تجمیع دو بانک، بانک خصوصی و اسلامی الهلال را به قیمت یک میلیارد درهم (یک میلیون دلار) با انتشار اوراق قابل تبدیل خریداری می‌کنند.

سال گذشته نیز «بانک ملی ابوظبی» و «فرست گلف بانک» ادغام شدند و بانک «فرست ابوظبی بانک (FAB)» با دارایی 175 میلیارد دلار را تاسیس کردند.

به گزارش بلومبرگ، علیرغم از دست دادن 500 تا 1000 فرصت شغلی، مذاکرات این سه بانک در مراحل پیشرفته قرار داشته و پس از ادغام، نهادی با ارزش دارایی حدود 113 میلیارد دلار ایجاد خواهد شد.

در کشور 10 میلیونی امارات نزدیک به 50 بانک (22 ملی و 27 خارجی) وجود دارد که شرایط ایده‌آلی را برای ادغام فراهم کرده است. آقای مبارک راشد المنصوری، رییس کل بانک مرکزی امارات اخیرا گفت که علیرغم رشد 6.5 درصدی بخش اعتباری و 9 درصدی بخش بانکداری اسلامی در 9 ماه گذشته، ادغام بین بانک‌ها در این کشور امری اجتناب ناپذیر است.

به گزارش رویترز، بانک‌های کوچک امارات که عمدتا به صورت فامیلی اداره می‌شوند، سهم بازار خود را به چهار بانک بزرگ این کشور داده‌اند، این چهار بانک در مجموع 65 درصد بخش وام بانکی کشور را در اختیار دارند. کاهش رشد اقتصادی و کاهش قیمت املاک در این کشور، بیشترین فشار را بر میزان دارایی بانک‌ها وارد کرده است.

ارزش سهام بانک ADCB و UNB پس از اعلام موافقت ادغام در بازار بشدت رشد داشته و به ترتیب 24 و 23 درصد افزایش نشان می‌دهد. ارزش سهام بانک جدیدالتاسیس FAB نیز پس از تاسیس در 13 ماه گذشته، 46 درصد بازدهی داشته است.

ادغام بانک ADCB و UNB با یک بانک اسلامی (بانک الهلال) از سوی کارشناسان و متخصصین، مثبت و هوشمندانه ارزیابی می‌شود. کشور امارات 7 بانک اسلامی دارد: سه بانک در دوبی به نام‌های «بانک اسلامی دوبی (DIB)»، «بانک امارات» و «بانک نور»، و چهار بانک در ابوظبی به نام‌های «بانک اسلامی ابوظبی (ADIB)»، «بانک اسلامی شارجه»، «بانک الهلال» و «بانک عجمان». طبق داده‌های بانک مرکزی امارات، سهم بازار بانک‌های اسلامی این کشور از لحاظ دارایی، از 18.9 درصد در سال 2013 به 20.6  درصد در خرداد 2018 افزایش یافته است. میزان بازده دارایی‌های بانک‌های اسلامی نیز در در سه سال 2015 تا 2017 بترتیب 1.7، 1.5 و 1.7 درصد بوده در حالی که این میزان برای بانک‌های سنتی بترتیب 1.6، 1.4 و 1.5 درصد بوده است.

کارشناسان، رشد بانک‌های اسلامی و در کل بانکداری اسلامی در منطقه به ویژه کشور امارات را ادامه‌دار و گسترده پیش بینی می‌کنند. بسیاری از این بانک‌ها راهبرد توسعه متعددی دارند، بعنوان مثال بانک اسلامی دوبی شعبه‌ای در کنیا با هدف رشد بازار بانکداری اسلامی در شرق آفریقا تاسیس کرده است و بانک اسلامی ابوظبی نیز حق امتیاز بزرگی در کشور مصر دارا است.

همچنین بانک اسلامی دوبی در کشورهای پاکستان و اندونزی فعالیت بانکداری داشته و بخشی از سهام «بانک خارطوم» از کشور سودان را نیز خریداری کرده است. بانک اسلامی ابوظبی نیز در کشورهای عراق، عربستان سعودی و همچنین بریتانیا فعالیت بین‌المللی دارد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 194
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران