به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، علاء الدین ازوجی اظهارداشت: با شیوع ویروس کرونا از اواسط اسفندماه سال گذشته پیشنهاد پرداخت بسته حمایتی جامع برای حمایت از واحدهای کسب و کار آسیب دیده از این شیوع این بیماری را به دولت دادیم.
وی افزود: لیست کسب و کارهای مشمول دریافت این تسهیلات و برنامه هایی که در سطح ملی قابلیت اجرایی داشته باشد را ارائه کردیم که از میان 14 رسته پیشنهادی 13 رسته تصویب و مبنای حمایت های دولت قرار گرفت.
مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار گفت: بانک مرکزی با همکاری شبکه بانکی که در اختیار دارد مبلغ 50 هزار میلیارد تومان برای واحدهای آسیب دیده در نظر گرفته است که در فاز نخست 40 هزار میلیارد تومان منابع با همکاری 20 موسسه و بانک مرکزی برای حمایت های اقتصادی آسیب دیده از کرونا در اختیار همه بنگاه ها به صورت کارفرمایی و خویش فرمایی قرار می گیرد.
وی اظهارداشت: کارفرماها و خویش فرماهایی که در قالب کد کارگاه تامین اجتماعی فعالیت می کنند و به نوعی با سازمان تامین اجتماعی ارتباط دارند می توانند تسهیلات دریافت کنند و کارفرمایی که مجوز فعالیت دارد اما ارتباط بیمه ای با این سازمان ندارد در این مرحله نمی توانند تسهیلات دریافت کند. البته دولت تلاش می کند تا شمولیت دریافت تسهیلات گسترده تر شود.
ازوجی گفت: اطلاعات دریافتی از سازمان تامین اجتماعی برای دریافت تسهیلات شامل یک میلیون کارگاه با اشتغال نزدیک به سه میلیون نفر است.
وی بیان کرد: ارسال پیامک به کارفرماها که کد کارگاهی دارند از پنجشنبه گذشته شروع شده است و امروز (دوشنبه) به اتمام می رسد و از چهارشنبه ثبت نام کارفرمایان و متقاضیان دریافت تسهیلات در سامانه کارا به آدرس اینترنتی kara.mcls.gov.ir شروع می شود.
مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار افزود: متقاضیان پس از ورود به سامانه باید در بخش تسهیلات کرونا کدملی را وارد و مراحل ثبت نام را شروع کنند.
وی با تاکید براینکه این سامانه از روز چهارشنبه فعالیت خود را آغاز می کند، گفت: تنها افرادی می توانند در این سامانه ثبت نام کنند که پیش از این پیامک دریافت کرده باشند.
ازوجی ادامه داد: پس از ثبت نام متقاضی، اطلاعات افراد با داده های تامین اجتماعی تطابق داده می شود و پس از تایید دستگاه های اجرایی مربوط به شهرستان های مختلف اطلاعات پس از سه روز کاری در اختیار بانک های عامل قرار می گیرد.
وی دربره شروط پرداخت تسهیلات تصریح کرد: بنگاه حتماً باید فعال باشد، نیروی کار را حفظ کند، شاغل بیمه شده داشته باشد؛ بنابراین اگر یک بنگاه نیروی کار خود را تعدیل کرده باشد و نیروی کار جهت دریافت بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری مراجعه کرده باشد، مشمول این طرح نخواهد بود.
این مقام مسوول تاکید کرد: به ازای هر یک نفر شاغل بیمه شده که در بنگاه فعال باشد 12 میلیون تومان وام پرداخت خواهد شد. واحدهایی که به اجبار تعطیل شده باشند این رقم 16 میلیون تومان خواهد بود.