پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 490030 تاریخ : 1398/06/04-16:01:40
,17,
چقدر منابع به 8 برنامه اشتغالزایی دولت اختصاص یافت؟

چقدر منابع به 8 برنامه اشتغالزایی دولت اختصاص یافت؟

به مناسبت هفته دولت و با همت سازمان برنامه و بودجه کشور، گزارش عملکرد دستگاه‌ها در راستای اجرای سیاست‌‌های اقتصاد مقاومتی تهیه و منتشر شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور، گزارش‌ها از میزان تخصیص منابع به برنامه‌های مورد تفاهم در خصوص برنامه اشتغالزایی دولت نشان می‌دهد که در مجموع مبلغ تخصیص یافته از منابع تبصره 18 در حدود 7 هزار و 321 میلیارد تومان بوده است.
بحث اشتغال همواره یکی از کلیدی‌ترین و مهم‌ترین مسایل کشور بوده و با وجود آنکه تلاش‌های فراوانی در قالب سیاست‌ها و برنامه‌های مرتبط با اشتغال از سوی دولت‌ها انجام گرفته است، اما همچنان بیکاری و نابسامانی در حوزه اشتغال یکی از موانع اصلی در رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشور به شمار می‌رود که تبعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن در جامعه به وضوح قابل مشاهد است.
هر چند که به طور حتم دلایل مختلفی در بروز چنین شرایطی نقش داشته‌اند، اما با این وجود، دولت برنامه‌هایی در حوزه تولید و اشتغال تدوین کرده که ذیل تبصره 18 قانون بودجه آمده است. براساس این برنامه، ایجاد حدود یک میلیون فرصت شغلی با تامین منابع مالی حدود 8 هزار میلیارد تومان هدف‌گذاری شده است.

 

 

بر این اساس، برنامه تولید و اشتغال دولت در 8 محور سیاست‌های فعال بازار کار، بافت فرسوده شهری، بخش کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، شرکت های دانش‌بنیان، صنعت و معدن، فرهنگ و هنر و حمل‌ونقل ریلی برون‌شهری تدوین شده است؛ به طوری که در نهایت با اجرای این برنامه‌ها، 988 هزار و 771 شغل ایجاد شود.
در حوزه سیاست‌های فعال بازار کار 33 هزار شغل، بافت فرسوده شهری 120 هزار شغل، بخش کشاورزی 49 هزار و 384 شغل، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری 122 هزار و 405 شغل، شرکت های دانش‌بنیان 64 هزار و 200 شغل، صنعت و معدن 270 هزار شغل، فرهنگ و هنر 19 هزار و 941 شغل و حمل‌ونقل ریلی برون شهری 4 هزار و 841 شغل پیش‌بینی شده است.
در این میان، در خصوص پرداخت تسهیلات بانکی در حوزه سیاست‌های فعال بازار کار 875 میلیارد تومان، بافت فرسوده شهری 2 هزار و 270 میلیارد تومان، بخش کشاورزی 7 هزار و 517 میلیارد تومان، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری 3 هزار و 446 میلیارد تومان، صنعت و معدن 10 هزار و 64 میلیارد تومان و حمل‌ونقل ریلی برون‌شهری یک‌هزار و 80 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. در مجموع در این حوزه 16 هزار و 834 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت خواهد شد.
همچنین از محل صندوق توسعه ملی در مجموع پیش‌بینی شده که 9 هزار و 263 میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت.
از محل تبصره 18 قرار شد حدود 3 هزار و 158 میلیارد تومان کمک بلاعوض، یک هزار و 989 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات و 2 هزار  و 743 میلیارد تومان وجوه اداره شده داده شود و در مجموع منابع تبصره 18 بودجه 7 هزار و 321 میلیارد تومان به استثنای تسهیلات بانکی و صندوق توسعه ملی است که میزان تخصیص آن تا امروز یک‌هزار و 541 میلیارد تومان است که در واقع تخصیص محدود 21 درصد منابع ریالی انجام شده که بیشترین مورد تخصیصی مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان است که 70 درصد منابع تخصیص یافته است.
همچنین گزارش‌ها از میزان تخصیص منابع به برنامه‌های مورد تفاهم در خصوص برنامه اشتغالزایی دولت نشان می‌دهد که در مجموع مبلغ تخصیص یافته از منابع تبصره 18 در حدود 7 هزار و 321 میلیارد تومان بوده است.

 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 201
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران