وی افزود: جوازهای صنعتی صادر شده امسال نسبت به مدت مشابه سال 99 از نظر تعداد و میزان پیش بینی سرمایه گذاری به ترتیب 49 و 52 درصد رشد داشته است اما از نظر پیش بینی اشتغال 22 درصد کاهش نشان می دهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر ادامه داد: در این بازه زمانی سه ماهه 13 پروانه بهره برداری نیز صادر شده که 19 درصد بیشتر از سال گذشته است با این حال از آنجا که در سه ماه نخست 99 این پروانه ها برای طرح های بزرگ مقیاس صادر شد حجم سرمایه گذاری و اشتغال زایی بیشتری داشته است.
حسینی با اشاره به برنامه ریزی وزارت صمت برای توسعه تولید داخلی، اضافه کرد: براین اساس پیش بینی شده است تا پایان امسال 35 پروانه بهره بردای در بوشهر صادر شود که تا کنون 13 مورد آن محقق شده است.
وی بیان کرد: در این ارتباط پیش بینی شده است تا پایان امسال دست کم چهار معدن و 21 واحد تولیدی که فعالیت آنها به دلایل مختلف متوقف شده است احیا و به چرخه تولید بازگردند.
حسینی عنوان کرد: از این تعداد 17 واحد تولیدی در مجموعه شهرک های صنعتی و چهار واحد خارج از آن قرار دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر یادآور شد: در سال 99 نیز تعداد 31 واحد تولیدی و 14 معدن احیا و به چرخه تولید بازگشتند.
وی اعلام کرد: افزایش ساخت داخلی محصولاتی که پیش از این در بخش صنعت از طریق واردات تامین می شد یکی از مهمترین محورهای برنامه ریزی شده از سوی وزارت صمت است که در این راستا برای استان بوشهر 65 میلیون دلار هدف گذاری شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته با هدف مدیریت واردات و توسعه صادرات غیر نفتی، پیش بینی شده است صادرات غیر نفتی بوشهر تا پایان سال به حدود 5.9 میلیارد دلار برسد.
وی بیان کرد: صادرات استان در سه ماه اخیر هم از نظر وزن و هم ارزش افزایش داشته است و بیش از 2.4 میلیارد دلار از هدف گذاری تحقق یافته است.
حسینی ادامه داد: علاوه بر این پیش بینی شده 120میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب صنعت و معدن بوشهر شود که می تواند در قالب ورود سرمایه گذار جدید، مشارکت در تامین مالی یا واردات مواد اولیه واحدهای موجود و یا افزایش سرمایه صورت گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به اهمیت حمایت و پشتیبانی از تولید و برنامه ریزی برای مانع زدایی از این بخش، عنوان کرد: تامین مالی و تعامل با نظام بانکی، نظام مالیاتی، مسائل مربوط به تامین اجتماعی در واحدهای صنعتی، تامین زیر ساخت های آب، برق، گاز و سایر زیر ساخت های مورد نیاز صنعت، گمرک و واردات مواد اولیه و اصلاح فرآیند صدور مجوزها از سوی سازمان صمت و استعلام های سایر دستگاه ها از محورهایی است که لازم است برای پشتیبانی از تولید مورد توجه قرار گیرند.
وی اظهار کرد: در این راستا مجموعه صنعت، معدن و تجارت با هدف رفع موانع و تسهیل گری در بخش تولید در سه سطح برنامه تدوین کرده است که بخشی از آن ملی و بخشی استانی است.
حسینی گفت: طرح "تام" اقدامی است که به منظور تامین مالی بخش تولید اجرایی شده است و در این قالب بانک های عامل بویژه کشاورزی و صنعت و معدن 50 درصد از منابع سپرده گذاری شده را در اختیار سرمایه گذاران این بخش قرار می دهند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اعلام کرد: در این قالب سهم استان بوشهر 650 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که از این میزان 450 میلیارد تومان در زمینه سرمایه در گردش اختصاص می یابد.
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگاران در ارتباط با نرخ نامطلوب مشارکت بانکی استان بوشهر در بخش تولید، گفت: هرچند بانک هایی چون صنعت و معدن و کشاورزی در این زمینه عملکرد خوبی داشته اند اما برخی از بانک های استان برخوردی نامهربانانه نسبت به تولید داشته اند و عملکرد آنها راضی کننده نیست.
وی با بیان اینکه بوشهر در این زمینه در میان استان های انتهایی در رتبه بندی کشور قرار دارد، گفت: بانک ها در این زمینه مسئولیت خود را به خوبی ایفا نکرده اند و فعالیت مطالبه گرانه رسانه در این زمینه دارای اهمیت است تا بانک های عامل بیش از پیش در این زمینه پاسخگو باشند.
یکهزار و 100 جدید در بخش صنعت استان بوشهر ایجاد می شود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر ادامه داد: واگذاری صدور مجوز در بسیاری از بخش ها مانند معافیت هایی که پیش از این به طور متمرکز در تهران انجام می شد به استان ها، از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف تسهیلگری در فرآیند تولید است.
حسینی افزود: برنامه ریزی و طرح پیشنهاد برای اعتباراتی که در اختیار سایر وزارتخانه ها قرار دارد و اصلاح قوانین و مقرراتی که فعالیت تولیدی را با تاخیر مواجه می کند در همکاری با سایر دستگاه ها و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از دیگر اقدامات صورت گرفته در مجموعه صمت است که تا کنون پیشنهادهایی نیز مطرح شده و در دست بررسی است.
وی عنوان کرد: توسعه تولید و تامین ساخت داخل، مدیریت واردات و توسعه صادرات غیر نفتی، توسعه معادن و صنایع معدنی، توسعه فناوری محصولات دانش بنیان، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری، فضای کسب و کار و مانع زدایی از تولید و تامین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری از محورهایی است که وزارت صمت برای بهبود و توسعه آن برنامه ریزی و متناسب با شرایط و توانمندی هر استان هدف گذاری کرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به مسائل و مشکلات ناشی از تحریم های ظالمانه در سال های اخیر، اظهار کرد: صدور مجوزها و پروانه های بهره برداری آن نشان دهنده روند خوب در بخش صنعت و تولید است که بدون شک با بهبود تعامل نظام بانکی استان می تواند بهبود یابد.
حسینی در ارتباط با کنترل و نظارت سازمان صمت بر بازار و واحدهای صنفی استان بوشهر، بیان کرد: در سه ماه نخست امسال 745 گشت کنترل و نظارت صورت گرفته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.8 درصد افزایش داشته و منجر به تشکیل یکهزار و 9 فقره پرونده شده است.
وی افزود: علاوه بر این یکهزار و 6 شکایت مردمی نیز به صورت حضوری یا مجازی به ثبت رسیده است که از این میان 80 مورد به مصالحه منجر شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اعلام کرد: در مجموع در سه ماه نخست امسال یکهزار و 391 فقره پرونده تخلف در این استان بررسی و منجر به صدور رای شده است.
حسینی در ارتباط با اسکله مواد معدنی بوشهر گفت: در این زمینه پیگیری های متعددی صورت گرفته است و چند نقطه پیشنهاد شد که در زمان حاضر مطالعات تخصصی آن در استان و ایمیدرو ادامه دارد.