مدیرعامل بانک با بیان اینکه پست بانک ایران شش هزار و 188 نقطه تماس با جامعه دارد، ادامه داد: 5785 باجه بانکی روستایی با اشتغال مستقیم برای 8677 نفر و 403 شعبه با اشتغال 2739 نفر که در مجموع 11هزار و 416 نفر در پست بانک ایران مشغول به کار هستند.
وی با تاکید بر اینکه پست بانک ایران سهم 33 درصدی فروش ارز اربعین سال جاری را در کارنامه خود دارد، گفت: 57 درصد فروش ارز معادل 202 هزار نفر در مناطق روستایی و 43 درصد فروش ارز در شهر ها فروش رفته است و پست بانک ایران در مجموع به 354 هزار و 853 نفر ارز فروخته است که بیانگر توسعه شمول مالی در حوزه روستا در همه خدمات بانکی است.
شیری با بیان اینکه تا پایان سال 1401در روز پنج میلیون و 700 هزار تراکنش در حوزه روستایی انجام شده است و 49 درصد زن و 51 درصد مرد در باجه های بانکی روستایی شاغل هستند، خاطرنشان کرد: تا پایان سال 99 تعداد حساب های بانکی روستایی به 10 میلیون حساب رسیده بود که در دولت سیزدهم و تا آذر 1402 چهار میلیون به مجموع حساب های بانکی روستایی پست بانک اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه تمام شعب پست بانک ایران به آخرین فناوری های بانکی مجهز هستند، افزود: اکنون 50 خدمت آنلاین بانکی در اختیار مشتریان بانک در روستاها قرار دارد و حتی به دنبال مجوز خرید اخزا و تاسیس PSP برای توسعه خدمات پولی و بانکی در مناطق روستایی هستیم.
بالاترین مقام اجرایی بانک با اشاره به اینکه 50 درصد باجه های بانکی روستایی کشور دارای مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی هستند، گفت: در حال حاضر سه هزار باجه روستایی دارای مجوز هستند و ساماندهی باجه ها همچنان ادامه دارد و با امضای تفاهم نامه با بانک دی، خانواده شهدای روستایی امکان دسترسی به خدمات بانک مزبور، از طریق پنجره خدمات پست بانک ایران را پیدا کرده اند.
شیری با اشاره به میزان دارایی های بانک گفت: بیان اینکه در سال 97 در حدود دو هزار و 596 خود پرداز در روستا ها فعال بود که با گذشت زمان تعداد دستگاه ها افزایش یافت و در پایان آذر 1402 تعداد این دستگاه ها در روستا ها به سه هزار و 129 دستگاه رسیده است، تصریح کرد: در همین بازه، سرانه مدت زمان توقف هر خودپرداز 197 ساعت در ماه بود که در پایان آذرماه این زمان به 34 در ماه کاهش یافته است و این بیانگر کارا عمل کردن همه منابع بانک است.
مدیرعامل بانک با بیان اینکه پست بانک ایران چهارمین بانک از نظر تعداد شعبه در میان بانک های بورسی کشور است، گفت: تناسب تعداد پرسنل به شعبه 6.9 نفر است که کمترین تعداد را در شبکه بانکی داریم و نیازمند جذب نیروی انسانی برای توسعه خدمات بانکی هستیم.
وی افزود: ماموریت اصلی ما بانکداری خرد و بانک توسعه ای و تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات است و ما در پست بانک ایران سعی داریم از توانمند سازی بخش دوم برای توسعه بخش اول استفاده کنیم.
شیری با اشاره به ترکیب دارایی های پست بانک گفت: در پایان سال 97 دارایی های بانک 145 هزار میلیارد ریال بوده که به 884 هزار میلیارد ریال در پایان آذر 1402 افزایش یافته است.
بالاترین مقام اجرایی بانک با بیان اینکه از سال 98 برای بهبود شرایط بانک و خروج از زیاندهی برنامه هدفمندی را به صورت سالانه طراحی و اجرا کردیم، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که انجام دادیم توانستیم جایگاه بانک را در مدت چهار سال (از سال 98 تا 1401) به رتبه ای برسانیم که در بخش سرانه منابع بانک ها به جایگاه چهارم دست یابیم و رتبه ما در عملکرد سوییچ بانک های کشور در مرکز شتاب از رتبه 15 در سال 97 به رتبه 9 در سال جاری رسیده است و برای دستیابی به رتبه های بالاتر برنامه ریزی هایی انجام داده ایم.
شیری با تاکید بر اینکه روند سوددهی بانک از حدود سال 1400 آغاز شد، گفت: در سال 97 مجموع زیان بانک 11 هزار و 542 میلیارد ریال بود که در پایان سال مالی 1401 به سود عملیاتی 28 هزار و 300 میلیارد ریال رسیدیم.
بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه تا پایان آذرماه قیمت تمام شده پول در پست بانک ایران به 11.8 ریال رسیده است، گفت: اطلاعات مالی 9 ماهه امسال نشان می دهد که بیشتر از مجموع سال قبل توان سود سازی ایجاد شده است.
مدیرعامل بانک با بیان اینکه زیان انباشته سال 98 امروز به سود انباشته حدود سه برابری تبدیل شده است، اظهار کرد: سرمایه ثبتی بانک 323 میلیارد تومان بود که در مرحله اول آن را به 1600 میلیارد تومان رساندیم و در سال آتی برنامه تداوم افزایش سرمایه را به سه هزار و 600 میلیارد تومان تا پایان سال 1402 افزایش خواهیم داد و در سال آتی برنامه تداوم افزایش سرمایه از رقم سه هزار و 600 میلیارد تومان را پیگیری می کنیم.
وی افزود: کفایت سرمایه بانک از 7.7- درصد در سال 1397 به 8.4 درصد مثبت در آذرماه 1402رسیده است.
شیری در پایان گفت: پرداخت تسهیلات تکلیفی، شرکت های دانش بنیان و روستایی از اولویت های این بانک در سال جاری است.