به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از نقل از روابط عمومی پست بانک ایرانف مهندس ضیائی مدیرعامل این بانک در همایش رؤسای دوایر مالی و خزانه داری در شیراز ضمن تبریک ولادت با سعادت امام موسی کاظم(ع) و بیان مطب فوق گفت: وجه تمایز کشور ما با سایر کشورها در داشتن رفتار و روحیه بسیجی، تلاش مضاعف و همچنین جانفشانی شهداء و فداکاری جانبازان جنگ تحمیلی در راه عزت بخشی به مردم این سرزمین است.
وی افزود: خدواند متعال به افرادی که در جهت انجام اوامر الهی گامهای مؤثر برمی دارند توفیقات خاصی عنایت میکند و خدمت رسانی در پست بانک ایران نیز صرفاً برای تامین معاش نیست بلکه تأمین توشه آخرت مدنظر می باشد.
ضیایی عنوان کرد: تحولاتی که در چند ماهه اخیر در پست بانک ایران ایجاد شده، نشان دهنده نقش مؤثر و چشمگیر نیروی انسانی است که وظیفه مسئولان را در توجه و اهتمام به این سرمایههای ارزشمند خطیرتر می کند.
وی افزود: بایستی نیروهای ستادی و اجرائی به صورت هماهنگ و یکپارچه در ایفای مسئولیت خدمتگزاری به هموطنان همواره تلاش مضاعف داشته باشند تا بتوانیم اهداف عالیه بانک را محقق سازیم.
مدیر عامل بانک افزود: اداره کل آموزش و تحقیقات با توجه به نیازسنجی و احساس تکلیف، بهترین شیوه برای اعمال مدیریت را برگزاری دوره های آموزشی و تحول گرایی در دانش مدیران و کارشناسان در سطوح بالا می داند که این تصمیم و برگزاری همایش های مذکور با تغییر در رفتار و عملکرد شرکت کنندگان پس از مشارکت در همایش ها کاملاً مشهود می باشد.
وی رسیدن به جایگاه اصلی پست بانک ایران را در گرو اهتمام تمامی مجموعه در انجام مسئولیت های محوله دانست و اظهار داشت: سرنوشت همه ما در بانک بههم گره خورده است که باید با همت و غیرت مضاعف بانکایران را به جایگاه شایسته خود در سطح کشور نزدیک نموده و در همین زمینه فرصت های بدست آمده نشان از اهتمام مضاعف کارکنان خدوم آن داشته و دستاوردهای اخیر نیز مدیون تلاش تک تک آنان می باشد.
مدیرعامل پست بانک ایران بیان کرد: مشتریان و سپرده گذاران بانک ولی نعمت ما هستند و باید از فضای موجود در جذب منابع و خدمت رسانی به آنان بیشترین بهره را ببریم و در اولویت بعدی ولی نعمت ما کارگزاران و همکاران ما در اجرا هستند که واحدهای ستادی باید قدردان زحمات آنان بوده و از فعالیت های آن ها پشتیبانی کنند تا در بازار رقابت بانکی گوی سبقت را از دیگر بانک ها بگیریم، مشروط به اینکه منابع جذب شده را به بهترین نحو مصرف کنیم.
وی در پایان تأکید نمود: تمامی کارکنان بانک در شعب و دفاترخدمات بانکی و همچنین واحدهای ستادی میبایست تمام تلاش و همت خود را در خدمت رسانی به روستاییان و اقشار کم درآمد و محروم جامعه به کار بگیرند که مؤید این امر؛ راهاندازی "صندوق تأمین مالی خرد روستائی" جهت اشتغالزایی، رونق اقتصادی و توسعه عدالت اجتماعی در jQuery152039215813274495304_1387205883682 هزار روستای کشور است که بر اساس تفاهمنامه منعقده بین پست بانک ایران و ریاست جمهوری، از محل منابع "صندوق تأمین مالی خرد روستائی" وام های قرض الحسنه به روستائیان پرداخت می شود.
همچنین مهندس ضیائی پس از برگزاری مراسم افتتاحیه این همایش به اتفاق تنی چند از مدیران ستادی از واحدهای ستادی و برخی شعب پست بانک استان فارس بازدید و ضمن گفتگو با کارکنان آن از دیدگاه ها و نظرات آنان نیز مطلع شد.
محمدحسین فتح آبادی رئیس اداره کل امور اعتباری و سرمایه گذاری نیز گفت: برگزاری همایش های آموزشی رؤسا و کارشناسان نقش موثری در تأمین اهداف بانک دارد و می تواند تحولات چشمگیری ایجاد نماید.
وی افزود: مدیریت مالی، مدیریت بهینه منابع مالی و درنهایت کنترل نقدینگی برای رسیدن به حداکثر سود است که به هیچ وجه نباید در مدیریت های شعب استان ها و مناطق مازاد نقدینگی انباشته شود بلکه می بایست با یک برنامه ریزی دقیق به خزانه اصلی واریز گردد.
فتح آبادی درپایان ضمن تأکید بر جبران فرصتهای از دست رفته، خواستار تلاش بیشتر و اهتمام کارکنان در بازار رقابت کنونی برای جذب هرچه بیشتر منابع و مصرف صحیح آن شد.
علی آزاد رئیس اداره کل آموزش و تحقیقات در همایش مذکور اظهار داشت: کارشناسان حوزه های مختلف بدنه تئوری و نظری برای پیشبرد اهداف بانک هستند و آموزش و ارتقاء سطح دانش آنان از مهمترین برنامه های این اداره کل است.
وی افزود: در سالهای اخیر این اداره کل با برگزاری همایشهای آموزشی و بهرهگیری از دانش مدرسان داخلی بانک و استادان دانشگاهی و همچنین تجارب مدیران، گام های موثری را برداشته که همه نشان از اهمیت و توانمندی کارشناسان در بهرهگیری از دوره های مذکور است.
آزاد برگزاری سمینارهای آموزشی را صرفاً جهت تعامل، وحدت نظر و تشریک مساعی کارشناسان عنوان کرد و افزود: همایش های مذکور تأثیر مثبت و سازنده ای در ارتباط کاری و تعامل کارشناسان دارد و زمینه و بستر مناسبی نیز برای سرمایه گذاری بر نیروهای انسانی بانک فراهم می کند.
وی مدیران و کارشناسان سنوات گذشته بانک را از لحاظ کمبود سمینارهای آموزشی نسل مظلوم دانست و تأکید کرد: آنان پشتوانه بسیار ارزشمندی برای بانک هستند و قطعاً می توانند تجارب، صبوری و استعدادهایشان را در اختیار نیروهای جدید الاستخدام قرار داده و راهنمای آنان باشند.
رئیس اداره کل آموزش و تحقیقات بانک؛ متکلم الوحده بودن را در کار جمعی بسیار ناشایست عنوان کرد و خواستار تعامل و مشارکت مدیران و کارشناسان با یکدیگر در کارگاه های آموزشی و جلسات پرسش و پاسخ شد.
وی نظرات کارشناسان را کلید راه ادامه مسیر برگزاری اینگونه همایشها برشمرد و اظهار داشت: با توجه به نظرسنجیهای انجام شده و تجلیل و تحلیل نقطه نظرات و همچنین انتقادات سازنده کارشناسان در دوره های قبلی، برنامه ریزی آموزشی و رفاهی درصد بالایی از رضایتمندی را نشان می دهد که امیدوارم در سنوات بعدی نیز همایش های مطلوب تری برگزار کنیم.
آزاد در پایان ضمن قدردانی از مدیر و کارکنان استان فارس، مدیران و کارشناسان ادارات کل خزانه داری، مالی و روابط عمومی، خواستار مشارکت و حمایت همه جانبه کارشناسان و ارائه مباحث آموزشی از سوی آنان برای همایش ها شد.
سیداصغر جلیلی نیا رئیس اداره کل خزانه داری و مبادلات نیز در این همایش با تشریح اثرات مدیریت نقدینگی در بانک گفت: توسعه ابزارهای الکترونیکی بر مدیریت نقدینگی و تسویه تعهدات کوتاه مدت بانک ها تأثیر زیادی داشته است.
وی افزود: افزایش سرعت نقل و انتقال وجوه به ویژه انتقال های مالی بانکی مشتریان از مهمترین نتایج توسعه ابزارهای الکترونیکی است که موجب Online شدن حساب های جاری مشتریان شده است.
جلیلی تصریح کرد: افزایش حجم مبادلات بین بانکی، افزایش حجم تراکنش های انتقالی نسبت به نقدی، تغییر رویه تسویه بین بانکی از غیرمتمرکز به متمرکز از دیگر نتایج مهم توسعه ابزارهای الکترونیکی بانکی است که موجب کاهش ریسک های نقدینگی نیز می شود.
وی اضافه کرد: منابع مالکانه از بهترین منابع بانکی است و نسبت به منابع وکالتی هزینه های کمتر و سود بیشتری دارد و باید تلاش کنیم ترکیب منابع بانک را به این سمت هدایت کنیم.
رئیس اداره کل خزانه داری و مبادلات در ادامه به تشریح تجزیه و تحلیل عملکرد حساب تسویه بین بانکی پست بانک ایران نزد بانک مرکزی پرداخت و اظهار داشت: درصورت تأمین کسری حساب مذکور بانک از محل منابع بانک مرکزی، مشمول جریمه ??درصدی شده و ادامه این روند موجب عدم تسویه بستانکار و طلب یا قطع عملیات شتاب پست بانک ایران و همچنین قطع کامل برخی از خدمات بین بانکی مانند ساتنا و پایا می شود که لازم است برای تأمین کسری احتمالی آن و جلوگیری از بروز آن تلاش بیشتری داشته باشیم.
وی ضمن تشریح نحوه چرخه انتقال وجوه مازاد از مدیریت های شعب به حساب های متمرکز بانک و شکاف آن به میزان بدهی به سایر بانک ها و همچنین هزینه فرصت از دست رفته و اشاره به روند
شکل گیری بازار بین بانکی و اثرات آن در مدیریت نقدینگی و تسویه تعهدات بانک ها خاطرنشان ساخت: ایجاد این بازار موجب شد تا بانک ها کسری خود را با پرداخت سود مناسب تأمین نموده و از پرداخت سود ??درصد مصون بمانند که پستبانک ایران از همان بدو شکل گیری بازار مذکور در آن عضویت داشته و اداره کل خزانه داری و مبادلات به نمایندگی از مدیریت های شعب همه روزه وضعیت کسری و مازاد بانک را در آن کنترل و مدیریت می کند.
جلیلی در پایان تأکید نمود: اختصاص ?درصد از منابع جذب شده به عنوان نقدینگی، اختصاص ?درصد به عنوان سرمایه های گذاری مدیریت عالی نقدینگی، اختصاص ??درصد به عنوان سپرده ذخیره قانونی و همچنین اختصاص ??درصد از کل منابع برای تسهیلات اعطائی، مطلوب ترین شیوه توزیع منابع توسط هریک از شعب می باشد.
عباس پورخسروی رئیس اداره کل امور مالی در این همایش ضمن ارائه گزارشی از آخرین صورت های مالی بانک اظهار داشت: برگزاری دوره های آموزشی رؤسا و کارشناسان دوایر استان ها و مناطق فرصت مناسبی برای تبادل اطلاعات و بهره مندی از نظرات و همچنین استفاده از تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان در شناسایی چالش ها و جبران آن و تقویت نقاط قوت است.
وی افزود: تشریح صورت های مالی، تهیه صورت های سود و زیان، پیش بینی سهام بانک در بورس و ارائه ? ماه یکبار صورتهای مالی به سازمان مذکور، برگزاری دوره آموزشی ویژه رؤسای دوایر حسابداری با رویکرد تهیه صورت های مالی سود و زیان مطابق استانداردهای مورد پذیرش سازمان جاری و بورس، آموزش نحوه پیش بینی EPS و بیان اهمیت تحقق آن تا پایان سال و همچنین بررسی آخرین وضعیت شاخص های مهم مالی از قبیل تحقق هدف سپرده ای، مصارف و منابع، سرانه منابع، سرانه هزینه، ترکیب منابع و افزایش سهم درآمد خدمات از مهمترین موارد مطرح شده در کارگاههای مالی همایش مذکور بود.
بهرام رضایی عرب مدیر شعب پست بانک استان فارس نیز در ادامه همایش مذکور ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این استان اظهار داشت: برگزاری همایش های آموزشی توسط اداره کل آموزش و تحقیقات در مدیریت های شعب استان ها، دستاوردهای مفید و سازنده ای را برای ارتقاء اهداف بانک به دنبال دارد.
وی افزود: باید با عزت نفس، خودباوری و ارزش نهادن به اهداف بانک، هوشمندانه در پیشبرد آن تلاش نموده و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم تا به جایگاه واقعی پست بانک ایران که همان بانک ایران است برسیم.
گفتنی است: در ادامه این همایش و در کارگاههای آموزش امور مالی، حمید جعفرنژاد رئیس دایره مالی استان خراسان رضوی و الهام زکیپور رئیس دایره حسابداری امور مالی مقالاتی با عناوین نرخ بهینه تجهیز منابع با تأکید بر افزایش سهم درآمدهای غیرمشاع در سبد درآمدی بانک و نحوه محاسبه مابه التفاوت سود قطعی و علی الحساب براساس مقررات بانک مرکزی و تجزیه و تحلیل سهم منابع سپرده گذاری در میزان سود قطعی واریزی به حساب سپرده گذاران، سکینه نوروزی رئیس دایره کنترل اسناد و اعتبارات امور مالی درخصوص نکات لازم اجراء در رابطه با انعقاد قراردادها، بیان مواد قابل توجه در قانون مالیات های مستقیم، نحوه ممیزی اسناد هزینه ها اعم از هزینههای جاری و سرمایه ای و پاسخ به سوالات و ابهامات مطروحه در رابطه با هزینه ها و اعلام نکات مهم در بستن حسابها در پایان سال و همچنین حوّا ملکی رئیس دایره سهام نیز درخصوص آموزش نحوه اتصال به سامانه بورس و مشاهده تغییرات آن توسط رؤسای دوایر مالی، ارائه مطالب در رابطه با عوامل مؤثر در تعیین قیمت سهام، آموزش نحوه رؤیت و بهره برداری از صورت های مالی مندرج در سامانه های مرتبط با بورس و مقایسه روند تغییرات قیمت و معاملات سهام پست بانک با سایر بانک ها مطالبی را ارائه نمودند.