به گزارش بانک و صنعت به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، احسان قمری افزود: اعمال تحریم و محدودیت صادرات نفت علیه ایران یک فرصت برای افزایش صادرات غیرنفتی است.
وی افزود: اکنون نقشه راه، درون زایی و برون نگری اقتصاد (اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی) و اولویت فعلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تأمین ارز برای واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز واحدهای تولیدی و صادراتی است.
قمری گفت: بازنگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی، واردات کشور را هم متاثر خواهد کرد، بنابراین بسیاری از واحدهای تولیدی علاوه بر تأمین تقاضای داخل، صادرات هم انجام می دهند.
وی با اشاره به بازگشت 14 میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات توسط دو هزار و 56 صادر کننده در سال های 97 و 98، گفت: 90 درصد این صادرکنندگان واحدهای تولیدی دارند که هم صادرات انجام می دهند و هم در زمان مقرر ارز صادراتی خود را به کشور برمی گردانند.
قمری اضافه کرد: سازمان توسعه و تجارت آماده حل مشکلات صادرکنندگان برای بازگشت ارز صادراتی است و از اواسط تیرماه «کارگروه اقدام ارزی» تشکیل شده و هفته آینده خبرهای آن اعلام خواهد شد.
این مقام مسوول افزود: پرداخت مشوق های صادراتی در بودجه امسال با اولویت بازگشت ارز پیش بینی شده و صادرکنندگانی که ارزشان را به کشور بازمی گردانند، مورد تشویق سازمان توسعه و تجارت قرار خواهند گرفت.
قمری گفت: اطلاعات منتشر شده در شبکه های مجازی مبنی بر واردات بی رویه تکذیب می شود و واردات بی رویه در هر جامعه اولین ضربه را به تولیدکننده می زند و در ادامه این ضربه به نیروی کار منتقل می شود.