به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، یکی از مهمترین تحولاتی که در زمینه بهبود کیفیت در آخرین دهه قرن بیستم به وقوع پیوست موضوع اندازه گیری میزان رضایت مشتری و افزایش سطح آن بوده است که امروزه به یکی از دغدغه های اصلی مدیران سازمانها بدل گشته است. افزودن بر مشتریان رضایتمند از جمله سیاست های اصلی هر سازمان و از عوامل مهم جهت نیل به موفقیت آن در محیط کسب و کار است . لذا سازمان امور مالیاتی کشور نیز مانند دیگر سازمان ها خواستار ارائه خدماتی است که رضایت مشتریان (مودیان مالیاتی) را فراهم سازد. چرا که سطوح بالاتر رضایت مشتریان، ضمن تاثیر برمتعهد نمودن مودیان و کاهش شکایت، منجر به ایجاد وفاداری بیشتر در آنان و نهایتا حفظ منافع سازمان می گردد. ارائه خدمات با کیفیت غیر حضوری و از جمله پرداخت الکترونیکی مالیات به مشتریان، از آن جمله خدمات است .
سازمان امور مالیاتی کشوردر حال حاضر با ایجاد پایگاه اطلاعات مودیان مالیاتی و اخذ معاملات از طریق پورتال به صورت الکترونیکی و استفاده سیستمی از اطلاعات برای تشخیص عادلانه مالیاتی، گام مهمی در جهت اجرای عدالت مالیاتی و مقابله با فرار مالیاتی برداشته است.در حال حاضر نرم افزار یکپارچه مالیاتی برای اکثر منابع مالیاتی طراحی و تولید شده و غالب خدمات مالیاتی از جمله اخذ اظهارنامه در تمام منابع مالیاتی شامل مشاغل، شرکتها، ارزش افزوده، حقوق، مشاغل خودرو، مستغلات، به صورت الکترونیکی انجام می پذیرد و همچنین امکان پرداخت الکترونیکی مالیات در کلیه منابع اصلی و دریافت الکترونیکی صورت معاملات فصلی فراهم گردیده که باعث حذف مراجعات حضوری مردم به ادارات مالیاتی و تسریع در امر خدمترسانی شده است.
در خاتمه میتوان گفت اکنون که سازمان امور مالیاتی، در راستای اجرای سیاست های دولت مبنی بر توسعه خدمات الکترونیک و بر پایه احترام و اعتماد متقابل و تعامل هرچه بیشتر با مودیان یک گام مثبت برداشته، امید است که بستر مناسبی را بیش از پیش برای بهره مندی هرچه بیشتر مودیان، از این نوع خدمات و امکانات رفاهی، فراهم نماید و متقابلا مردم نیز با اعتماد، سازمان امور مالیاتی را در انجام وظایف مهم خود که همانا توسعه و آبادانی و برقراری عدالت و رفاه اجتماعی است یاری رسانند.