به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,محمود حجتی روز جمعه در بازدید از طرح های پرورش آبزیان در قشم گفت: آبزی پروری از جمله تکثیر و تولید انواع ماهی در قفس جزو طرح های اقتصاد مقاومتی بوده و در این راستا افزایش ظرفیت تولید به میزان 200 هزار تن در مناطق مستعد کشور هدفگذاری شده است.
وی افزود: در این راستا هم اکنون در آب های دریای خزر، عمان و خلیج فارس 360 قفس پرورش آبزی وجود دارد که پشتیبانی، تسهیل زیرساخت ها و ایجاد خدمات ساحلی برای این طرح ها به منظور ایجاد و تکمیل زنجیره تولید آنها به جد پیگیری می شود.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از قشم به عنوان جزیره ای استثنایی با قابلیت های گوناگون یاد کرد و گفت: این منطقه به ویژه در زمینه آبزی پروری ظرفیت های خوبی دارد و سرمایه گذاری های بسیار مناسبی در زمینه تکثیر و تولید انواع آبزی در این جزیره انجام و بر اساس اعلان مسئولان امر، موافقت های اولیه و اصولی برای راه اندازی مزارع پرورش آبزی به میزان 85 هزار تن صورت گرفته است.
او به مجوزهای صادر شده برای آبزی پروری در قشم اشاره و عنوان کرد: شرکتی فرانسوی برای تولید 10 میلیون قطعه بچه ماهی در سال با شرکتی ایرانی همکاری دارد که این پروژه تکثیر و پرورش به اجرا درآمده و به گفته خودشان نخستین تولیدات را با موفقیت برداشت کردند.
حجتی اضافه کرد: ماهیگیران قشمی که پیشتر به صید در خلیج فارس اشتغال داشتند با توجه به کاهش ذخایر با سرمایه شخصی به سمت تولید روی آورده و در زمینی به مساحت 150 هکتار برای نخستین بار در زمینه تکثیر و پرورش میگو ورود کردند که مسئولان ذی ربط نیز باید همه تلاش خود را جهت ارایه محصول به بازار انجام دهند.
وی همچنین تشریح کرد: یک شرکت دانش بنیان نیز در جزیره قشم در زمینه تهیه طرحی برای تولید و تکثیر ریزجلبک ها ورود کرده که این محصول با اقبال بازارهای جهانی روبروست و در صورت تجاری سازی برکات زیادی برای این خطه و کشور به همراه خواهد داشت.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: فعالیت این مجموعه بر اساس نتایج پژوهش های علمی (دانش بومی ایران) صورت گرفته و امید می رود همه دستگاه های ملی و منطقه ای امکانات مورد نیاز تولید و تکثیر این ریزجلبک را که در زمینه دارویی (از جمله درمان سرطان)، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد، تامین کنند تا به سرانجامی مناسب برسد زیرا الگویی قابل ارایه برای نیازهای کشور، زیست محیطی و اقتصادی است.
حجتی همچنین بیان کرد: با توجه به ظرفیت و اقلیم ویژه قشم این نوع از جلبک در جزیره شناسایی شده که تا 50 درصد چربی در خود دارد و می توان با دانشی که در اختیار کشور است، از این چربی برای تولید بیودیزل استفاده کرد که با اقتصادی شدن بها، جزو کارهای نو و باعث افتخار خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی در سفری 2 روزه به استان هرمزگان از چند طرح تولید و تکثیر آبزیان در قشم دیدن کرد و قرار است عصر امروز بندرعباس را به مقصد تهران ترک کند.