به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات: روحانی پیش از ظهر شانزدهم فروردینماه سال جاری در نشست با وزیر، معاونان و مدیران ارشد این وزارتخانه و مجموعههای وابسته از جمله پستبانکایران ضمن تبریک سالنو و بیان مطلب فوق گفت: امسال سال تلاش، کوشش و مدیریت برای اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی است به همه مردم ایران تبریک میگویم و خوشحالم که اولین دیدارم از وزارتخانهها در سال جدید از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شروع شده و این مهم به آن معناست که برای توسعه حتماً به این فناوری ها نیاز داریم.
وی با بیان اینکه این فناوری یکی از پایههای توسعه کشور است افزود: پس از صنعتی شدن جهان تحولات زیادی بوجود آمد و در هر مقطعی نامگذاریهائی بنا به نوع فناوری وجود داشت، اما هیچ تحولی همانند فناوری اطلاعات یعنی دوران انفجار اطلاعات و انتقال سریع دیتاها نبود.
روحانی خاطرنشان ساخت: امروز پایه اصلی توسعه کشور ICT است و هدف اصلی علم، دانش و فناوری پیشرفت و توسعه ارتقاء سطح کیفی زندگی مردم است.
رئیس جمهور ایران با اشاره به اینکه پیامبر اسلام نیز برای فضایل و مکارم اخلاقی مبعوث شد ادامه داد: همه این فعالیتها برای آن است که خوب زندگی کنیم و ارتباط درستی با یکدیگر داشته باشیم.
روحانی با تأکید بر اینکه ارتباطات نقش فوق العاده ای در کیفی کردن زندگی مردم دارد بیان داشت: در گذشته برخیها فکر می کردند که تلفن و موبایل امری تجملی است اما امروز موبایل جزئی از زندگی و سبک زندگی شده است.
وی با اشاره به اینکه از هر ابزاری میتوان درست استفاده و یا سوء استفاده کرد افزود: علم و قلم مقدس است اما بشر میتواند از علم و قلم نیز سوء استفاده کند و این به آن معنا نیست که علم تعطیل و قلم شکسته شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه با این تفکر که اگر چیزی کمی ضرر داشت، کل آن را جمع کنیم زندگی بشر مختل میشود تصریح کرد: تعلیم و تربیت برای آگاهی بخشی نسل جوان امری ضروری است و از سوء استفاده در برخورداری از فناوریهای ارتباطی جلوگیری میکند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود، برجام را یک فضای سالم دانست و گفت: برجام ایجاد تسهیلات لازم و برداشتن موانع است و فضائی است که موجب می شود از همه امکانات به نفع کشور و ملت استفاده و بهرهبرداری کنیم .
وی به قدرت ایران در بازار انرژی اشاره کرد و گفت: قدم به قدم اتکاء به نفت را در بودجه جاری بر میداریم.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر مردم در انتخابات 7 اسفند در صفهای طولانی شرکت نمیکردند ما نمیتوانستیم پیشرفت کنیم و این پیشرفت در سایه همبستگی مردم به دست میآید.
روحانی به جذب سرمایهگذاران داخلی اشاره کرد و گفت: لازم است از توان سرمایهداران داخلی، ایرانیهای مقیم خارج از کشور و خارجیها استفاده کرده و از فناوری های دیگران نیز بهره برداری کنیم چرا که همه چیز را نمیتوان ازصفر شروع کرد.
وی ادامه داد: هر موضوع و هر دانشی اگر انحصاری باشد خواه دولتی یا غیردولتی، معضلاتی را به همراه خواهد داشت و پیشرفت در سایه رقابت سالم به وجود میآید.
روحانی بر واگذاری امور به مردم جز در موارد معدود حاکمیتی تأکید کرد و عنوان داشت: در موضوع شبکه ملی اطلاعات قدمهای خوبی برداشته شده و چارچوب آن نیز در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده تا ارتباطات امنی را برای مردم ایجاد کند.
رئیس جمهور در ادامه بر اصل امنیت ارتباطات در اسلام و قانون اساسی تأکید کرد و ادامه داد: حق نداریم در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم و مردم باید به ما اعتماد کنند.
وی بر ضرورت ایجاد دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: ایجاد دولت الکترونیک از راههای مبارزه با فساد است و باید فساد را از ریشه بخشکانیم.
روحانی خاطرنشان کرد: یکی از راههای مبارزه با فساد، شفاف شدن امور در فضای مجازی است و بدین ترتیب میتوانیم همه امور وزارتخانه را در اختیار مردم قرار دهیم و این موضوع جلوی فساد را خواهد گرفت.
رییس جمهور اظهارداشت: سال گذشته صادرات غیرنفتی ایران 42 میلیارد دلار و واردات غیرنفتی 41 میلیارد دلار بود و تراز تجاری ایران برای نخستین بار در تاریخ انقلاب مثبت شد و صادرات غیرنفتی بر واردات غیرنفتی پیشی گرفت.
وی با بیان اینکه دراستفاده از این فناوریها باید اخلاق و دین مردم و هویت ایرانی مد نظر قرار گیرد افزود: باید راه درست را پیشبینی کنیم و از هوشمندانهترین و کم هزینهترین راه، برای پالایشهای ضروری استفاده کنیم.
وی در پایان بر توجه ویژه به موضوع اشتغال جوانان تأکید کرد و اظهارداشت: یکی از مناسبترین راههای جذب جوانان و ایجاد اشتغال برای جوانان، فناوری ارتباطات و اطلاعات است
همچنین دکتر واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این دیدار گفت: با عنایت به حمایت دکتر روحانی رئیس جمهور از بخش ICT هر آنچه در توان داریم در راستای اهداف دولت تدبیر و امید به کار میبندیم.
وی با بیان اینکه در ابتدای این دولت؛ اولویت ایجاد زیرساختهای بخش ICT در کشور بود افزود: در ابتدای دولت، برنامه پیشرفت این بخش 14/5 درصد بود و امروز بیش از برنامه پیش رفتهایم.
واعظی با اشاره به اینکه عملیاتی شدن برنامهها ادامه خواهد داشت عنوان کرد: اولویت این وزارتخانه ایجاد کسب و کار، تولید محتوا ، افزایش خدمات و اپلیکیشنها است و این امر از طریق حمایت جدی از بخش خصوصی انجام خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر کاهش تصدیگری در حوزه ICT تأکید کرد و افزود: فقط در حوزه زیرساختهائی که اقتصادی نیستند و یا امنیتی هستند حاکمیت نقش دارد و امیدواریم بتوانیم بقیه امور را به بخش خصوصی بسپاریم.
وی بر ایجاد بستر فعالیت برای شرکتهای دانش بنیان و فارغالتحصیلان تأکید کرد و ادامه داد: در این 31ماه همواره از فعالیتهای حوزه حمایت کردم و امیدواریم در آینده نیز بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان از حمایتهای لازم برخوردار شوند.
گفتنی است: در این دیدار چند تن از معاونان و مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گزارشهائی در رابطه با عملکرد و وضعیت فعالیتهای انجام شده و در دست اقدام در حوزه های گوناگون از جمله جایگاه بخش IT (فناوری اطلاعات)، میزان سرمایه گذاریها در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات، عملکرد اهداف کمی و شاخصهای کلیدی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، درآمدهای دولت از بخش IT، اهداف کلیدی سند راهبردی برنامه ششم توسعه در حوزه ICT(فناوری اطلاعات و ارتباطات)، افزایش ظرفیت شبکه انتقال داخلی، طرح صیانت فرهنگی و اجتماعی در فضای مجازی و برنامه های توسعه صنعت، پژوهش، فناوری و آموزش ارائه کردند.