پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 310838 تاریخ : 1396/09/20-19:31:26
,8,
ورود معادن پربازده به بورس در آینده نزدیک

دبیر انجمن ذغال سنگ ایران در گفتگو با سنا مطرح کرد؛

ورود معادن پربازده به بورس در آینده نزدیک

برنامه انجمن ذغال سنگ ایران ورود یک یا دو معدن جدید سودده به بازار سرمایه است تا در نهایت مجموعه ای با بازدهی بالا در این صنعت ایجاد شود. با راه اندازی کارحانه های جدید فولاد با سیستم کوره بلند، مصرف ذغال سنگ افزایش میابد و پیش بینی می شود مصرف داخلی به 3 میلیون تن در سال برسد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ رنامه انجمن ذغال سنگ افزایش استخراج محصول با کیفیت بالاتر است. در همین زمینه پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک بتوانیم تمامی نیاز ذغال سنگ کشور را از بخش داخلی تامین کنیم.

سعید صمدی، دبیر انجمن ذغال سنگ ایران  با بیان مطالب فوق در خصوص وضعیت تولید ذغال سنگ در دنیا نیز گفت: در حال حاضر در دنیا سالانه حدود 8 میلیارد تن ذغال سنگ تولید می شود. چین به عنوان بزرگترین تولید کننده ذغال سنگ دنیا سالانه 3 میلیارد و 200 میلیون تن تولید دارد و بعد از آن آمریکا با تولید 900 میلیون تن در رده دوم قرار داد.

وی در خصوص میزان تولید ذغال سنگ ایران گفت: در ایران، در بازه زمانی یکساله حدود یک میلیون و 300 هزار تن تولید ذغال سنگ صورت میگیرد، که این رقم نسبت به میانگین جهانی ناچیز است. با این وجود در کشور همسایه، ترکیه سالانه 70 میلیون تن استخراج ذغال سنگ صورت می گیرد.

دبیر انجمن ذغال سنگ ایران در خصوص انواع ذغال سنگ استخراج شده گفت: در تمام دنیا دو نوع ذغال سنگ اصلی تولید می شود. ذغال سنگ کک شو، که از آن برای تولید فولاد استفاده می شود و ذغال سنگ حرارتی که به منظور تولید انرژی برای صنایع مختلف به خصوص سیمان و برق کاربرد دارد.

صمدی افزود: در ایران تقریبا مصرف ذغال سنگ حرارتی بسیار ناچیز است و عمدتا از ذغال سنگ کک شو برای تولید فولاد استفاده می شود.

این مقام مسئول همچنین در مورد روند قیمت جهانی این کالا بیان کرد: در بررسی 4 سال اخیر بازارهای جهانی ذغال سنگ با نوسان قیمتی زیادی همراه بوده است.

وی گفت: در سال 92، ذغال سنگ در بازار جهانی به هر تن 155 دلار رسید، اما با افت قیمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی قیمت آن در سال 94 به 90 دلار رسید.

صمدی در خصوص رشد پرشتاب قیمت کامودیتی ها و ذغال سنگ در یکسال و نیم اخیر بیان کرد: طی سال 95 و اواسط تابستان به یکباره  بازار کامودیتی ها در دنیا خوش درخشید و تحت تاثیر رشد بسیاری از کالاها، ذغال سنگ نیز مسیر صعودی به خود گرفت تا جایی که قیمت آن در حال حاضر به حدود 272 دلار رسیده است.

وی در خصوص پیش بینی روند قیمت این محصول در بازار های جهانی نیز گفت: با توجه به تعطیلی بسیاری از معادن ذغال سنگ در جهان بخصوص چین پیش بینی می شود روند صعودی قیمت در این کالا ادامه داشته باشد. در این خصوص بسیاری از کارشناسان بین الملل میانگین 200 دلار را برای ذغال سنگ در نظر گرفته اند.

این کارشناس در خصوص اختلاف قیمت ایران با قیمت های جهانی بیان کرد: متوسط قیمت جهانی طی یکسال اخیر حدود 190 دلار بوده است، این در حالی است که قیمت های داخلی به طور میانگین 450 تومان ( بین 100 تا 110 دلار ) است.

وی در ادامه توضیح داد: معادن ذغال سنگ در ایران عموما تک مشتری هستند و در حال حاضر تنها مشتری این کالا شرکت ذوب آهن اصفهان است.

دبیر انجمن ذغال سنگ ایران افزود: بررسی صورت های مالی شرکت ذوب آهن نشان می دهد متوسط خرید یک تن ذغال سنگ در بازارهای داخلی 410 تومان بوده و قیمت های وارداتی 715 تومان بوده است.

وی افزود: در این زمینه خواسته انجمن ذغال سنگ از دولت این بوده که محصول داخلی به قیمت های جهانی خریداری شود. طی مکاتباتی که در چند هفته اخیر صورت گرفت، این موضوع مطرح است که همزمان با پیشرفت ایمنی و تکنولوژی این معادن قیمت ها نیز افزایش یابد.

 صمدی در این زمینه خبر داد: در حال حاضر نظر انجمن ذغال سنگ این است که قیمت هر تن ذغال سنگ بر اساس 33 درصد از شمش فولاد خوزستان تعیین شود. این قیمت گذاری مشابه قیمت گذاری برای سنگ آهن است و می تواند برای این صنعت ره آوردهای مطلوبی به همراه داشته باشد.

دبیر انحمن ذغال سنگ ایران در خصوص اثر رشد قیمت این کالا در بازار سرمایه بیان کرد: از سال گذشته روند روبه رشد قیمت کامودیتی ها اصلی ترین دلیل برای رشد بازار سرمایه بیان شد و در این خصوص معادن نیز موفقیت های قابل توجه ای داشتند.

وی افزود: برنامه انجمن ذغال سنگ ایران این است که یک یا دو معدن جدید سودده را وارد بازار سرمایه کند و مجموعه ای با بازدهی بالا را در این صنعت ایجاد کند.

صمدی همچنین از برنامه افزایش تولید خبر داد و گفت: تا سال آینده قطعا استخراج این محصول را به 2 میلیون تن می رسانیم. مصرف ذغال سنگ داخلی هم اکنون حدود یک میلیون و 800 هزار تن است که حدود 500 تا 800 تن آن وارد می شود.

وی همچنین بیان کرد: با راه اندازی کارحانه های جدید فولاد با سیستم کوره بلند، مصرف ذغال سنگ افزایش می یابد و پیش بینی می شود مصرف داخلی به 3 میلیون تن در سال برسد. در این خصوص دو برنامه برای افزایش تولید در نظر گرفته شده است که برنامه اول راه انداری معادن جدید و مورد دوم ارتقای راندمان فعلی است.

صمدی در پایان بیان کرد: به طور کلی چشم انداز روشنی در برابر این صنعت وجود دارد و پیش بینی می شود به تبع توسعه معادن، بازار سرمایه و بخصوص شرکت های مرتبط با این صنعت نیز چشم انداز مطلوبی داشته باشند.




ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 216
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران