به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری پس از افتتاح سیامین نمایشگاه ملی صنایعدستی در جمع خبرنگاران گفت: صنعتگران و هنرمندان این حوزه توانستند بیش از 500میلیون دلار به ارزآوری کشور کمک کنند که جا دارد این رقم تا 2 میلیارد دلار هم افزایش پیدا کند.
وی افزود: خوشبختانه با حمایت های کافی از سوی دولت، در بخش تولیدمان اتفاقات خوبی رقم خورده است به طوری که می توان گفت در حال حاضر تقریبا رشته فراموش شده ای نداریم.
معاون رییس جمهوری به اهمیت تمرکز در بخش بازاریابی و فروش اشاره کرد و گفت: از سال گذشته طرح تجاری سازی صنایع دستی آغاز شده است و روی برند سازی، بسته بندی، طراحی مبتنی بر سلیقه مشتری و توسعه بازار کار کردیم.
مونسان ادامه داد: در این راستا همزمان با دو ماهه نخست سال 97 روند رو به رشدی را شاهد بودیم. در ماه های فروردین و اردیبهشت، 32 میلیون دلار صادارت داشتهایم که رشد 66 درصدی در این حوزه را نشان می دهد که امیدواریم این روند رو به رشد ادامه پیدا کند.
او در ادامه اظهار داشت: در بخش تبصره 18 قانون بودجه امسال، براساس تفاهم نامه سه جانبه ای که میان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی به امضا رسیده، 8700 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت در نظر گرفته شده است که این مبلغ به منظور کار آفرینی و اشتغال زایی هم در اختیار صنایع دستی هم گردشگری و هم میراث فرهنگی قرار دارد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: با توجه به این موضوعات می توان گفت که حمایت های خوبی وجود دارد و امیدوارم صنعتگران و هنرمندان خوبمان بتوانند با تولیدات خوبشان ارزشمندشان، رشد صادرات صنایع دستی را تا مرز 2 میلیارد دلار افزایش دهند.
مونسان افزود: یک میلیارد دلار از این مبلغ بر اساس افق چشم انداز 1404 گردشگر ما است که از طریق صادرات چمدانی باشد و یک میلیارد دلار دیگر هم برای توسعه بازار است که فکر می کنم این مبلغ دست یافتنی تر باشد. امیددارم که بتوانیم تا پایان دولت دوازدهم به آن دست پیدا کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: یک میلیادر دلار چمدانی هم منوط بر افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور است که امیدوارم آن هم تا سال 1404 محقق شود.
مونسان با اشاره به برگزاری سی امین نمایشگاه ملی صنایع دستی در تهران گفت: خوشحالیم که این دوره از نمایشگاه را با کیفیت بسیار بالاتر نسبت به سال گذشته در حال اجرا داریم.، تنوع محصولات در دوره سی ام بی نظیر است. نوع غرفه بندی و ارائه محصولات و تغییر بسته بندی از موارد است که کاملا به چشم می آید.
معاون رییس جمهوری افزود: موضوع جدیدی که در قالب خانه ایرانی برای نخستین بار ارائه شده، از موضوعاتی است که به غنای نمایشگاه افزوده است.
او در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم با ایجاد اینگونه نمایشگاه ها فروش خوبی را داشته باشیم و با حمایت های سازمان و دولت بتوانیم شاهد رشد بیشتر فروش صنایع دستی باشیم.