در این مسیر مشارکت سازمان اورژانس کشور برای توسعه این سامانه در کشور جلب شد.
با توجه به آن که توسعه چنین محصولی در کشور، نیازمند توسعه زیست بوم و جذب مشارکت حداکثری ذی نفعان کلیدی آن است، همکاری با بخش های دولتی نظیر کمیسیون ایمنی راه ها و پلیس راهور و بخش خصوصی شامل شرکت های خودروسازی نظیر سایپا و شرکت های دانش بنیان توانمند در حوزه سامانه های پایش و مدیریت ناوگان مد نظر قرار داشته است.
از دیگر پروژه های انجام شده توسط این ستاد، ایجاد زیست بومی به منظور راه اندازی مراکز کلان داده های حوزه حمل ونقل کشور جهت تحلیل داده ها و کمک به بهبود وضعیت حمل ونقلی کشور است. در این راستا مطالعه ای برای طراحی ساختار و الزامات مراکز کلان داده حمل ونقل کشور با کمک دانشگاه ترتبیت مدرس در حال انجام است.
همچنین پروژه هایی جهت تحلیل داده های موجود در این حوزه نظیر تحلیل داده های جمع آوری شده از سامانه سپهتن توسط گروه حمل ونقل هوشمند این ستاد تعریف و اجرایی شده است.
تاکنون با 20 شرکت دانش بنیان برای توسعه سامانه ها و فناوری های مورد نیاز و انجام مطالعات مقدماتی آن ها، تفاهم نامه مشترک منعقد شده است. این تعداد شرکت از میان بیش از 180 شرکت توانمند شناسایی شده در حوزه حمل ونقل هوشمند انتخاب شده اند و با توجه به ماموریت های تعریف شده در ستاد، فعالیت های جانبی نظیر امکان حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی مرتبط با حوزه کاری آن ها فراهم شده است.