کسانی که بیشتر سیگار می کشیدند، آسیب DNA بیشتری داشتند.
سلول های اپیتلیال، دهان را پوشانده اند. آسیب DNA یک تغییر اولیه است که با افزایش خطر ابتلاء به سرطان و بیماری های التهابی مرتبط است.
«احمد بصارتی نیا»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی کک در لس آنجلس، گفت: «برای اولین بار، ما نشان دادیم که هر چه افراد استعمال کننده سیگارهای الکترونیکی بیشتر سیگارهای الکترونیکی استفاده کنند، و هر چه مدت طولانی تر از آن استفاده کنند، آسیب DNA بیشتری در سلول های دهان آنها رخ می دهد.»
بصارتی نیا در بیانیه خبری دانشکده گفت: «الگوی مشابه در افراد سیگاری سنتی نیز وجود داشت.»
در این مطالعه، محققان 72 بزرگسال سالم را که مورد مصاحبه قرار گرفتند و تحت آزمایش بیوشیمیایی قرار گرفتند، انتخاب کردند.
شرکت کنندگان در مطالعه به سه گروه تقسیم شدند: ویپرهایی که هرگز سیگار سنتی نکشیده بودند. سیگاری هایی که هرگز سیگار الکترونیکی نکشیده بودند. و افرادی که سابقه استعمال هیچ یک از سیگارها را نداشتند.
محققان همچنین داده هایی را در مورد تعداد دفعات و مدت زمانی که شرکت کنندگان سیگار سنتی یا سیگار الکترونیکی می کشیدند جمع آوری کردند.
سپس محققان نمونه ای از سلول های اپیتلیال را از دهان هر شرکت کننده جمع آوری کردند و از نظر آسیب به ژن های خاصی که نشان دهنده حمله به ژنوم هستند، آزمایش کردند.
این آزمایش ها سطوح مشابهی از آسیب DNA را بین افراد سیگاری سنتی و الکترونیکی نشان داد: به ترتیب 2.6 برابر و 2.2 برابر نسبت به افراد غیر مصرف کننده.
بصارتی نیا گفت: «دستگاه ها و طعم هایی که بیشترین مصرف را در بین جوانان و بزرگسالان دارند، بیشترین آسیب را به DNA می رسانند.»