به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری روز دوشنبه در اجلاس بین المللی گردشگری به میزبانی همدان افزود: دانشگاه و صنایع بی نظیر همدان و سایر ظرفیت های این استان نه تنها برای امروز بلکه برای آسیا و ایران می تواند کانون های جذاب توسعه گردشگری باشد.
وی ادامه داد: همدان پرچمدار دانش و عرفان است و با وجود نظام های حکومتی که از دوران مادها داشته تا به امروز همدان همچنان زاینده و زیبا است.
جهانگیری با ابراز خوشحالی از حضور در همدان و شرکت در این آیین ماندگار و به یاد ماندنی گفت: این آیین یک رویداد مهم تاریخی برای همدان است.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی و اینک رویداد مهم انتخاب همدان به عنوان پایتخت کردشگری کشورهای آسیای در 2018 اقدام بسیار مهم و ارزنده ای و از این فرصت بهره مندی برای آشنایی با ظرفیت های مهم فرهنگی و استعدادهای طبیعی این منطقه وجود دارد .
جهانگیری با تبریک به مردم استان همدان برای این انتخاب و رویداد مهم ابراز امیدواری کرد با کمک خداوند استان و مردم با موفقیت کارشان را پیش ببرند.
وی اظهار داشت: همدان تنها یک نام نیست بلکه نشانه و نماد بزرگی از نماد فرهنگی و تمدنی ایران با داشتن اندیشمندانی است که مزین به نام ابوعلی سینا، عین القضات همدانی ، باباطاهر، میر سید علی همدانی است.
جهانگیری گفت: امروز پنجره آشنایی ملت ها و کشورها به روی هم گشوده شده و علاقمندان به طبیعت، تاریخ و فرهنگ، سنت ها در حال گسترش تعاملات با جهان دیگر هستند و ایجاد فرصت هایی نو در این زمینه نظیر آنچه که امسال در این شهر شاهد آن هستیم مبارک و امید بخش است.
وی بیان کرد: در این شرایط صنعت گردشگری که یکی از متنوع ترین و بزرگترین صنایع انسانی و منابع سرمایه ای و امکانات کسب و کار است، به لحاظ اقتصادی و اجتماعی زمینه رشد و بالندگی را فراهم می کند.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه صنعت گردشگری در توسعه پایدار نقش تعیین کننده ای دارد، اظهار داشت: کاهش فقر و بیکاری، طرح های اشتغال آفرینی، حفاظت از محیط زیست، پاسداری از میراث ها و ارزش های فرهنگی و تقویت بنیان های خود باوری یکی ضرورت های و رسالت ملی، منطقه ای و جهانی به حساب آید.
وی گفت: صنعت گردشگری امروزه یکی از پایه های اقتصاد جهانی است که کمک بزرگی به رشد کشورها در فرایند توسعه پایدار همه جانبه می کند.
جهانگیری اضافه کرد: طبق پیش بینی سازمان جهانی گردشگری، آینده بازار اقتصاد تا سال 2020 در این حوزه خواهد بود که سهم کشورهای در حال توسعه افزایش خواهد یافت و این فرصت ارزشمندی برای کشورها برای غلبه بر فقر و رکود است.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: کشورهای آسیایی می توانند با برنامه ریزی مستمر، سهم بالایی از این صنعت را به خود اختصاص دهند.
وی اظهار داشت: اهمیت صنعت گردشگری محدود به بعد اقتصادی نیست و نقش این صنعت در توسعه انسانی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیز حایز اهمیت است.
جهانگیری گفت: بالا رفتن سطح معرفت و شناخت انسان ها و جوامع از فرهنگ ها، اقوام، دانش ها، هنرها، صنایع، زبان، ادبیات و سرزمین های دیگر موجب گسترش فرهنگ های مختلف به مقیاس محلی و جهانی می شود.
معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: کشورهای حوزه تمدنی آسیا که دارای اشتراک های فرهنگی، تاریخی، زبانی و هم سویی منافع هستند، می توانند با رونق دادن به گردشگری در این قاره موجبات تقویت همبستگی، همکاری و ثبات منطقه ای را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که در آسیا تعامل همگان را می طلبد، همکاری زیست محیطی است، افزود: امروزه با گسترش بی رویه فرایند صنعتی شدن جهان و استفاده نامحدود از منابع زمین، خطر بحران های زیست محیطی بسیار به واقعیت نزدیک شده و با گرم شدن کره زمین تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آب، زنگ خطر برای نسل های آتی به صدا درآمده است.
جهانگیری اضافه کرد: حوزه دوم توسعه همکاری گردشگری در بخش های مختلف علمی، تحقیقاتی، دانشگاهی، فناوری های نوین، پزشکی، دارویی و همکاری اقتصادی در صنایع سنگین و مراودات بین بانکی است.
وی ادامه داد: گردشگری یک ظرفیت مهم برای نزدیکی بیشتر ملت ها به همدیگر، رسیدن به راه حل منطقی برای حل مسایل منطقه و استفاده از ظرفیت گفت وگو و تعامل بین کشورهای منطقه است.
جهانگیری با بیان اینکه مجمع گفت وگوی همکاری آسیا به عنوان سازمان گسترده و فراگیر در سطح آسیا فرصت این هم اندیشی و نزدیک کردن دیدگاه ها و غلبه بر چالش ها را ایجاد کرده است، افزود: استفاده مطلوب و جامع از این مجمع به سود همه کشورهاست و در چارچوب این مجمع می توانیم برای اهداف مهمی که به خاطر آن این نهاد شکل گرفته است، همکاری و تعامل سازنده بین کشورهای آسیایی برقرار کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: مسایلی مانند ارتقا همکاری های متقابل، شناسایی نقاط قوت و فرصت های مشترک در آسیا، ریشه کنی فقر، توسعه جامعه مبتنی بر دانش، افزایش رقابت اقتصادی آسیا در بازار جهانی، تقویت همکاری منطقه ای، تضمین توسعه پایدار، توانایی برقراری ارتباط با همه جهان جزو اهداف تشکیل این سازمان است، که همه باید پایبند آن باشند.
جهانگیری بیان کرد: ایران به عنوان کشوری که در تاریخ، فرهنگ و تمدن بشری نقش موثری داشته، دارای ظرفیت ها و استعدادهای کم نظیر است.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: ما مصمم هستیم با برنامه ریزی صحیح توام با آینده نگری و استفاده از تجربیات در تعامل مثبت و همه جانبه و ایجاد زیر ساخت ها این صنعت را به عنوان جایگزین مهمی برای منایع درآمد کشور به ویژه درآمد های نفتی قرار دهیم.
وی اظهار داشت: ما برای برداشتن موانع پیش روی این صنعت عزم جدی داریم و آمادگی خود را برای تبادل تجربیات، انجام سرمایه گذاری های مشترک، توسعه طرح های متنوع، گردشگری فرهنگی، پزشکی، زیارتی و علمی اعلام و از پیشنهادها و راهکارهای سازنده از طرف کشورهای آسیایی استفبال می کنیم.
جهانگیری افزود: در شرایطی که همه باید از ظرفیت های دیپلماسی و گفت وگو برای حل مشکلات و مسایل گوناگون پیش روی جامعه بین المللی و نزدیکی بیشتر ملت ها برای گسترش صلح و امنیت پایدار بین المللی استفاده کنند، رفتارهای خارج از عرف و قانون رئیس جمهوری آمریکا در قبال مردم ایران به ویژه خروج یک جانبه این کشور از برجام، نشان از درک نادرست مقام های آمریکا از مسایل بین المللی و راه های مبتنی بر دیمپلماسی در مسایل جهانی دارد.
وی تاکید کرد: این در حالی است که ایران به تمامی تعهداتش در برجام که بارها به تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی رسیده، پایبند بوده است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: ما رفتار غیر قانونی و سیاست دولت آمریکا در تحریم کشورها که باعث ایجاد اختلال در روابط میان ملت ها می شود را محکوم می کنیم و از جامعه بین الملل می خواهیم با ایستادگی در مقابل سیاست های یک جانبه گرایی آمریکا به طور عملی ثابت کنند که در دنیای جهانی شده امروز، تحریم ابزاری ناکارآمد و منسوخ است و نمی تواند بر سر راه تعامل ملت ها و دولت ها مانعی ایجاد کند.
جهانگیری ادامه داد: با وجود تحریم های آمریکا ما مصمم به ایجاد و گسترش زمینه های لازم برای تعامل و همکاری در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به ویژه در حوزه گردشگری با همه کشورهای آسیایی هستیم و از هر گونه سرمایه گذاری مشترک در این حوزه ها و مشارکت فعال هموطنان ایران در اقصی نقاط جهان برای بهبود زیر ساخت ها و ظرفیت گردشگری خودمان استقبال می کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد: همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا این فرصت را ایجاد کند که ظرفیت ها و قابلیت های بالای این استان در بخش های مختلفی همچون فرهنگی، میراث ارزشمند تاریخی، جاذبه های گردشگری و صنایع دستی را به کشورهای آسیا و به همه دنیا معرفی کند و به عنوان یک مقصد جدید گردشگری مورد اقبال قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، در این اجلاس فراملی وزیران و سفیران چند کشور آسیایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران و دبیرکل ACD (اتحادیه همکاری های آسیایی) شرکت کردند.
همدان از پنجم شهریور به مدت 2 روز میزبان مهمانان خارجی شامل وزرای خارجی چند کشور آسیایی، دبیر کل ACD و چندتن از مسئولان ملی است.
پس از اجلاس امروز، پنلهای تخصصی و تورهای بازدید از مناطق گردشگری استان همدان شامل گنجنامه، غار علیصدر، پیاده راه بوعلی، آرامگاه استرومردخای، راسته بازار همدان و شهر سفال لالجین برگزار می شود.
در روز دوم این گردهمایی نشست های دوجانبه و چند جانبه بین رئیس سازمان میراث فرهنگی و مسئولان خارجی برگزار می شود.
انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال جاری میلادی، مهمترین رویداد گردشگری کشورمان در سال 97 محسوب می شود که برنامههای گردشگری استان را تحت تاثیر قرار داده است.