به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از واحد مرکزی خبر، شاپور محمدی اظهار داشت :در هر کشوری بازارهای مالی نیازمند اشاعه فرهنگ سرمایه گذاری و سهام داری هستند و بر همین مبنا مهمترین هدف ما در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه موضوع فرهنگسازی است.
محمدی درباره جنبه بینالمللی فاینکس 2017 تصریح کرد: برای تقویت بعد بین المللی این نمایشگاه هم اقدامات گوناگونی انجام شده که افتتاح حساب برای سرمایه گذاران خارجی، نقل و انتقالات منابع پولی و حساب متولی از جمله آنهاست.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : در هر کشوری بازارهای مالی نیازمند اشاعه فرهنگ سرمایه گذاری و سهام داری هستند و مهم ترین هدف ما در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه موضوع فرهنگسازی است.
محمدی افزود: در ایران هم با توجه به این که 10 میلیون و پانصد هزار نفر کد سهام داری دارند، میتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند تا اطلاعات گوناگونی در اختیار آنها قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه صنعت مالی با برگزاری نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به بالندگی میرسد، اظهار داشت: کارگزاریها، شرکتهای سرمایه گذاری، تامین سرمایهها، صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردانها باید ضمن حضور در این نمایشگاه خدمات و ابزارهای مالی را به متخصصان و عموم مردم عرضه کنند تا سهام داران و سرمایهگذارانی که می خواهند بیشتر در بازار مالی فعالیت کنند، از طریق این آموزش ها فعالیت خود را گسترش دهند.
محمدی ضمن توصیه به همه فعالان صنعت مالی برای حضور در نمایشگاه بورس، بانک، بیمه (Finex 2017) گفت: برای سازمان بورس و اوراق بهادار این نمایشگاه فرصت خوبی است که می تواند تعامل بین بیمهها، بانکها و بازار سرمایه را تقویت کند؛ چرا که نهاد ناظر هر یک از این سه بخش در تعامل با یکدیگر در سیاستگذاری نمایشگاه دخیل هستند.
سخنگوی سازمان بورس گفت: در چارچوب اقتصاد مقاومتی و اصلاح ساز و کارهای بازار با معرفی ابزارهای جدید مثل اختیار معامله نیز از مباحثی است که در این نمایشگاه مورد بحث قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در خصوص وظیفه نظارتی سازمان بورس اظهار داشت: سازمان بورس تحت عنوان نظارت، توسعه بازار سرمایه را محدود نخواهد کرد، هدف نظارت، کاهش ریسک های بازار سرمایه است و نه محدودیت آن و رسالت سازمان بورس اصلاح امور در راستای رشد و توسعه بازار سرمایه است.
شاپور محمدی وجود زبان مشترک در گزارشهای مالی را از الزامات ورود به جامعه جهانی دانست و گفت: در دنیای امروز اگر سرمایهگذار خارجی بخواهد اقدام به سرمایهگذاری کند، در ابتدا بررسی وضع شرکتهای مقصد سرمایهگذاری و در درجه اول بررسی صورتهای مالی و وضعیت سودآوری را مدنظر قرار میدهد.
سخنگوی سازمان بورس به بحث اطلاع رسانی بین المللی (IFRS) و شفافیت شرکت ها اشاره کرد و ادامه داد: حدود 20شرکت از جمله بانک ها و شرکت ها ملزم می شوند که در سال 96 گزارش های خود را مطابق "IFRS " ارائه دهند. این در حالی است که امروزه گزارشهای مالی قابلمقایسه در سطح جهان تبدیل به یکی از مطالبات اصلی استفادهکنندگان گزارشهای مالی در بازارهای سرمایه شده است.
وی با بیان اینکه تهیه گزارشهای مالی قابلمقایسه در سطح جهان نیازمند استفاده از استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی (IFRS) است، افزود: نهادهای ناظر بر بازارهای سرمایه به دنبال پیگیری و مساعدت جهت بسترسازیهای لازم برای پیادهسازی استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی هستند.
رئیس سازمان بورس در باره مزایای اجرای IFRS تصریح کرد: برای ما مهم است که قیمتی که برای سهم ارایه می شود، به ارزش واقعی نزدیک تر باشد؛ این در حالی است که مهم ترین تاکید همگان علاوه بر شفافیت و کارایی عملیاتی، منصفانه بودن معاملات بسیار مهم است، اگر در صف خرید و فروش سفارش جابجا شود، خلاف عملکرد منصفانه باشد.
محمدی خاطرنشان کرد: از سال 92 با همکاری بورس و سازمان حسابرسی به شرکت ها اعلام شد، به صورت اختیاری گزارش های مالی خود را با استاندارد IFRS منتشر کنند و اکنون براساس قوانین اصل 44 و ابلاغیه سازمان، 67 شرکت بورسی ملزم به اجرای IFRS برای صورت مالی سال 95 شدند.