به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک اقتصاد نوین، علیرضا بلگوری به عنوان نخستین سخنران پانل «روش های تامین مالی مگاپروژه ها و طرح های بزرگ صنعتی کشور با تمرکز بر صنعت ارزش آفرین پتروشیمی، راهکارها و چالش ها» با اشاره به سیاست های محوری بانک اقتصادنوین به عنوان اولین بانک خصوصی در کشور، گفت: این بانک در دو سال گذشته بر اساس استراتژی مصوب در هیئت مدیره تمرکز اصلی خود را تامین مالی تولید در کشور قرار داده که در این بین صنعت پتروشیمی به صورت ویژه مورد توجه بوده است. تامین مالی صنعت پتروشیمی از این رو به یکی از سیاست های راهبردی این بانک تبدیل شد که توأمان چند ویژگی را داراست. این صنعت یکی از مزیت های رقابتی کشور است، از جمله صنایع پیشران در اقتصاد محسوب می شود و علاوه بر اشتغال زایی، ارزآور است و در شرایط تحریم نقش بسیار مهمی در تامین ارز برای مواد اولیه تولید و کالاهای اساسی ایفا می کند.
او یکی از مزیت های بانک اقتصادنوین در حمایت از تولید را شناخت مشتریان و زنجیره خلق ارزش در صنایع دانست و افزود: بانک اقتصادنوین با دارا بودن نیروی انسانی کارآمد و زبده با شناخت کامل مشتریان تلاش می کند با طراحی و به کارگیری ابزارهای متنوع و نوین تامین مالی به صورت ویژه سازی شده خدمات مالی خود را به تولیدکنندگان ارائه دهد.
مدیرعامل بانک اقتصادنوین انتشار اوراق گام را، یکی از ابزارهای نوین تامین مالی در این بانک دانست و افزود: این اوراق ویژه تامین مالی پیمانکاران داخلی برای ساخت قطعات است که بر اساس صورت وضعیت های تایید شده آن ها منتشر شده و قابل تنزیل در بازار سرمایه است و یک روش تامین مالی غیر تورمی محسوب می شود.
بلگوری با اشاره به تورم مزمن موجود در کشور گفت: درصورتی که نقدینگی به درستی به سمت واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی هدایت و به صورت بهینه صرف تولید و خلق ارزش شود، این نقدینگی نه تنها تورم زا نیست بلکه باعث توسعه و شکوفایی اقتصادی می شود.
او با تاکید بر اینکه 90 درصد اقتصاد کشور متکی به شبکه بانکی است، بیان داشت: در کنار بانک ها و بازار پول، بازار سرمایه نیز می تواند در تامین مالی پروژه ها نقش مهمی ایفا کند، منوط به اینکه ارتباط بازارهای پول و سرمایه تقویت و مقررات مورد نیاز برای هماهنگی بیشتر نیز در راستای حمایت از تولید تنظیم شود.
مدیرعامل بانک اقتصادنوین یکی از دغدغه های تولیدکنندگان و به ویژه صادرکنندگان را انتقال وجوه دانست و گفت: در سال های اخیر شبکه بانکی بار نقل وانتقال وجوه را به دوش کشیده و ریسک های زیادی را نیز به جان خریده است که این موضوع نشان از نقش بی بدیل بانک ها در سال های تحریم دارد. در این زمینه لازم است هم به لحاظ مقرراتی و هم به لحاظ قضایی موانع موجود برطرف شود.
گفتنی است، جعفر ربیعی، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس و سعید محبی فرد، رضا دولت آبادی، مدیرعامل بانک ملت، هادی اخلاقی، مدیرعامل بانک تجارت، حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات و معاون مالی و سرمایه گذاری گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس از دیگر اعضای این پانل بودند که سه شنبه، 9 آذرماه 1400 از ساعت 12 تا 14 در محل سالن خلیج فارس مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد.