پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 212592 تاریخ : 1395/05/04-12:12:17
,17,
نیمی از قراردادهای صنعتی بین المللی پسابرجام عملیاتی شد

مشاور وزیر صنعت:

نیمی از قراردادهای صنعتی بین المللی پسابرجام عملیاتی شد

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در فضای به وجود آمده پس از برجام، چهار میلیارد و 200 میلیون دلار قرارداد صنعتی و تجاری با کشورهای اروپایی منعقد شده است که تاکنون بیش از نیمی از آن معادل 2میلیارد و 400 میلیون دلار عملیاتی و محقق شده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ،  بهروز ریاحی شامگاه یکشنبه در آیین استانی گرامیداشت روز صنعت و معدن در شیراز افزود: آخرین قرارداد منعقد شده قرارداد دو شرکت خودروسازی سایپا ایران و سیتروئن فرانسه به ارزش 530 میلیون دلار بود. 

وی گفت: شاید برخی به صنعت خودرو انتقاد وارد کنند که به آنها احترام می گذارم اما در قرارداد جدید سایپا و سیتروئن، بنا بر این است که توانایی تولید گیربکس، دیفرانسیل و محورهای جلو و عقب خودروهای روز اروپا که سطح دو و سه صنعت خودرو است نیز در داخل کشور ایجاد شود. 
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: این در حالی است که قبل از دولت یازدهم، تنها سطح چهار صنعت خودرو یعنی توان تولید پیچ و مهره و قالپاق خودرو در اختیار شرکت های خودروساز ایرانی قرار می گرفت. 
ریاحی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که هم اینک 38 هزار واحد تولیدی در کشور در شرایط تعطیل، رکود و غیرفعال هستند، گفت: با تدابیر صورت گرفته در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و هیات وزیران، سال 95سال رونق تولید خواهد بود و مصمم هستیم که 10 هزار واحد غیرفعال و راکد را با بهره گیری از تسهیلات 160هزار میلیارد ریالی به چرخه تولید و فعالیت بازگردانیم. 
وی ادامه داد: تا 30 تیرماه امسال، 9هزار و 152 پرونده صنایع کوچک و متوسط متقاضی دریافت تسهیلات بانکی به سیستم بانکی کشور معرفی شده است که از این تعداد، یک هزار و458 پرونده به شعب سرپرستی بانک ها در استان ها ارجاع شده است که 60 پرونده منجر به عقد قرار داد شده و از این میان، تنها 53 واحد موفق به دریافت تسهیلات بانکی شده اند. 
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این وضعیت نشان می دهد که سیستم بانکی متوازن با سیاست رونق تولید حرکت نمی کند که بخشی از این مساله به نظام های سیستم بانکی کشور و بخشی هم به خاطر الزاماتی است که بر سر راه اخذ تسهیلات واحدهای تولیدی گذاشته شده است، برمی گردد. 
وی ادامه داد: سیستم بانکی در برخی استان ها اعلام کرده است که برای این بخش، تسهیلاتی ابلاغ نشده است و یا وثیقه هایی را طلب می کنند که در الزامات تعریف شده رونق تولید نیست و این در حالی است که واحدهایی که مشکل دارند نمی توانند وثیقه های مورد نیاز بانک ها را تامین کنند. 
ریاحی گفت: متاسفانه برخی بانک ها طرح هایی که کمتر از 60درصد پیشرفت فیزیکی دارند را به عنوان سرمایه ثابت مورد پذیرش قرار نمی دهند و در مجموع می توان گفت که نظام بانکی کشور در حال حاضر در خدمت اجرای کامل قانون رونق تولید نیست. 
وی اظهار کرد: تا 30 تیرماه، 9هزار و 152 واحد تولیدی غیرفعال برای اخذ تسهیلات با حجم مجموع 70 هزار میلیارد ریال به بانک ها معرفی شده اند و انتظار می رود که در یک ماه آینده شمار دیگری از واحدهای تولیدی برای دریافت 30 هزار میلیارد ریال تسهیلات معرفی شوند. 
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر روند کنونی پرداخت تسهیلات توسط بانک ها ادامه یابد، تنها 15 تا 20 واحدهای غیرفعال معرفی شده به بانک ها موفق به دریافت تسهیلات می شوند. 
ریاحی گفت: اینک حدود 28 هزار طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد که اگر 30 درصد آن را با پیشرفت حدود 40 درصد در نظر بگیریم، در صورت اتمام آنها می توان امیدوار بود که تا پایان دولت یازدهم حدود 600 هزار شغل جدید شکل گیرد. 
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه مثبت شدن تراز تجاری کشور در سال94 برای نخستین بار را یکی دیگر از دستاوردهای دولت یازدهم دانست و گفت: در حالی که در سال 94 حدود 48 میلیارد و 236 میلیون دلار واردات داشتیم، در مقابل 49 میلیارد دلار صادرات داشتیم. 
ریاحی گفت: برای سال 95، رسیدن به رقم 60 میلیارد دلار صادرات هدفگذاری شده است. 
در این آیین، 59 واحد برگزیده صنعتی و معدنی استان فارس معرفی و با اهدا تندیس و لوح تقدیر، تجلیل شدند. 
به گفته رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت فارس، این واحد ها از بین 75واحد صنعتی و معدنی استان که فرم های ارزیابی را تکمیل و ارسال کرده بودند انتخاب شدند. 
علی همتی افزود: در انتخاب صنعتگران و معدنکاران نمونه استان شاخص هایی از قبیل کل فروش،سود عملیاتی قبل از کسر مالیات،میزان سرمایه در گردش،سرمایه ثابت،هزینه انرژی مصرفی،هزینه تحقیق و نوآوری،مدت زمان گارانتی محصول،برندسازی،محصول کیفی،هزینه تبلیغات،میزان کل صادرات و زنجیره های فروش مدنظر قرار گرفته است. 
از مجموع برگزیدگان 40واحد صنعتی و13 واحد از بخش معدن بودند. 
در بخش صنعت 17 واحد نمونه صنایع کوچک، دو واحد نمونه خدمات فنی و مهندسی، 10 واحد از رشته صنایع غذایی، هفت واحد مربوط به صنایع فلزی، سه واحد مربوط به صنایع برق و الکترونیک، 10 واحد مربوط به صنایع شیمیایی و 9 واحد در رشته صنایع کانی غیر فلزی، یک واحد از صنایع سلولزی و نساجی و همچنین دو طرح نمونه لوح تقدیر و تندیس دریافت کردند. 
در بخش معدن نیز هشت بهره بردار معدن، سه مکتشف معدن و یک نفر به عنوان پیشکسوت معدن و یک نفر بعنوان پیمانکار نمونه معدن معرفی شدند. 
در این آیین همچنین یک نفر پیشکسوت نمونه صنعتی و دو نفر بانوی کارآفرین نمونه استان تجلیل شدند. 
دهم تیرماه هر سال در تقویم رسمی کشور به نام روز صنعت و معدن نامگذاری شده است اما با توجه به همزمانی این روز با ماه مبارک رمضان، آیین استانی گرامیداشت این روز و تجلیل از فعالان بخش های صنعت و معدن استان فارس عصر یکشنبه سوم مرداد برگزار شد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 210
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران