پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 422261 تاریخ : 1397/09/06-14:50:37
,15,
نگاهی به راهکارهای جذب کاربر در نشست اپ‌های پرداختی و پیام‌رسان‌ها

نگاهی به راهکارهای جذب کاربر در نشست اپ‌های پرداختی و پیام‌رسان‌ها

اهمیت پیام‌رسان‌ها در دنیای امروز، هم‌پوشانی میان اپلیکیشن‌های پرداخت و پیا‌م‌رسان‌ها، راه‌های جذب کاربر و ... همگی موضوعاتی هستند که به تفصیل در نشست تخصصی اپ های پرداختی و پیام رسان ها که در حاشیه چهارمین نمایشگاه تراکنش ایران برگزار شده بود، به آن پرداخته شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، فرامرز خالقی رئیس هیئت مدیره پرداخت الکترونیک سداد و دبیر علمی رویداد اپ های پرداختی و پیام رسان های داخلی، در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه پیام رسان ها و اپ‌های پرداختی در یک نقطه و به بانک ختم می شوند، گفت: ناگزیریم که در کنار بررسی وضعیت اپ های پرداختی و پیام رسان ها، آینده بانکداری را نیز مورد بررسی قرار دهیم. چرا که اگر من ندانم بانکداری به کدام سمت می رود چگونه می توانم برای‌ آن راه حل در نظر بگیرم؟

 
وی افزود: چرا با روابط سنتی به دنیای دیجیتال نگاه می کنیم؟ وقتی بانکداری الکترونیک در آغاز خود قرار داشت، این نگاه مطرح بود که تمامی این دفاتر بانکی به دفاتر الکترونیک تبدیل خواهند شد، به مرور متوجه شدیم که تنها این موضوع کفایت نمی کند و بانکداری باید به سمت بانکداری دیجیتال حرکت کند.
 
وی با اشاره به انتقادات مطرح شده در زمینه چرایی دعوت از مقام سابق پیام رسان سروش به این نشست تخصصی، گفت: سروش یکی از 5 پیام رسان داخلی مورد تایید نظام جمهوری اسلامی است و فارغ از هر حاشیه ای، بالاترین دانلود ثبت شده مربوط به پیام رسان های داخلی در کشور متعلق به پیام رسان سروش است. چرا که این پیام رسان حمایت های خاصی از جمله زیرنویس های تلویزیون را در اختیار داشت و توانست به این رتبه برسد.
 
خالقی با بیان اینکه در حال حاظر جنگی میان اپلیکیشن های پیام رسان وجود دارد، گفت: ای کاش تلگرام فیلتر نشده بود، در رقابت است که شما قوی می شوید، اما در فضای رقابتی من، خودم و سایه ام بالاخره یکی از ما برنده می شویم، اما اگر من باشم، او و دیگری، رقابت معنا پیدا می کند. برای بهتر شدن باید رقابت سالم وجود داشته باشد و آنجاست که مخاطب و مشتری و کسانی که قرار است محصول ما را انتخاب کند در یک فضای کاملا آزاد انتخاب می کنند.
 
خالقی در ادامه افزود: جمعیت کل آمریکا 325 میلیون نفر است و در سال 2018 بیش از 110 میلیون نفر در آمریکا از فیس بوک مسنجر استفاده کرده اند که کاربر فعال ماهانه این پیام رسان محسوب می شوند.
 
وی تاکید کرد: در همین حال، زمانی که 110 میلیون در حال استفاده از فیس بوک مسنجر بودند، 52 میلیون کاربر نیز از اسنپ چت استفاده کردند و همزمان 20 میلیون نفر از واتس اپ استفاده می کردند. کافی است این ارقام را با یکدیگر جمع بزنید تا دریابید چه تعدادکاربر در حال استفاده از پیام رسان ها در آمریکا هستند و تا چه میزان رقابت چند ده میلیونی میان آنها وجود دارد. اینجاست که درک میکنیم اهمیت پیام رسان ها روز به روز در حال افزایش است.
 
در ادامه این نشست تخصصی، خالقی از اعضای پنل دعوت کرد تا به ارائه نظرات خود درباره مباحث مطرح شده در زمینه اپ های پرداختی و پیام رسان ها بپردازند.
 
مزایای پرداخت بر بستر شبکه های اجتماعی
 
رستم گرشاسبی، مدیرعامل اسبق به پرداخت ملت، درباره تقسیم اپ های پرداختی به دو بخش، گفت: بخش اول اپلیکیشن هایی هستند که بر متود پرداخت پایه گذاری شده اند و در اختیار PSPها هستند. به دلیل آنکه بستر موبایل ارزانتر از پز است اپلیکیشن ها را بر روی موبایل ارائه کرده اند که به نوعی ابزار پرداخت محسوب می شوند. معتقد به انحصار اپلیکیشن های پرداخت در اختیار PSPها نیستم همانطور که در جامعه و بازار نیز به دلیل ورود فین تک ها مدل آنها تغییر کرده است. روندی که با ظهور شبکه های اجتماعی بستر بسیار خوبی برای نقل و انتقال داده ها ایجاد شد.
 
گرشاسبی در ادامه گفت: پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی، مزایای بسیار زیادی دارند، سرعت نقل و انتقالات در آنها بسیار زیاد است، تعداد کاربران بالایی دارند، جذابیت زیادی دارند و شما می توانید تمام اطلاعات خود را در آنها رد و بدل کنید. در کنار این خدمات اگر قرار باشد نقل و انتقالات مالی در آن انجام شود، نقش بانک ها و شرکت های خدمات پرداخت پررنگ می شود و می توانیم در این مرحله پرداخت را بر بستر شبکه های اجتماعی ارائه کنیم.
 
وی با اشاره به هم افزایی میان شبکه های اجتماعی و شرکت های ارائه کننده خدمات پرداخت، تاکید کرد: نقطه ایده آل، ایجاد ابزاری در محیطی امن است که بدون توجه به نوع شبکه اجتماعی بتواند از بستر آنها استفاده کند و پرداخت یک مشتری را انجام دهد.
 
4 سرویس اصلی پیام رسان ها برای جذب کاربر
 
سید میثم صالحی، مدیرعامل سابق سروش نیز در ادامه این پنل گفت: هر اپلیکیشنی بتواند چهار سرویس اولیه شامل پرداخت، پیام رسانی، احراز هویت و پخش را ارائه کند، می تواند حجم کاربر قابل قبولی را به طور پیوسته و به صورت دفعات مراجعه متعدد به سمت خود جذب کند. بر این اساس حوزه پرداخت یکی از اصلی ترین و مرکزی ترین سرویس هایی است که در آینده کسب و کارها، از تامین نیازهای شخصی تا تامین نیازهای حقوقی نقش جدی ایفا می کند.
 
صالحی با بیان اینکه بزرگترین مزیت وی چت احراز هویت مشخص و رسمی این پیام رسان دارای خدمات پرداخت است تاکید کرد: این مسیری بود که پیام رسان ها در ایران نیز آن را دنبال کردند اما فضای اجتماعی که در کشور شکل گرفت مانع از آن شد، بی‌شک رقابت مساله مهمی است اما ما خیلی دیر به آن رسیدیم و پرداختیم. شاید زمانی موضوع رقابت به شکل طبیعی موضوعیت پیدا می کند که همانند سایر کشورهای پیشرفته دنیا ما هم قوانین ضد انحصار و بازار رقابتی داشتیم، نه در شرایطی که ما همه کشور را پیش از این با این چارچوب قانون به سمت یک اپلیکیشن سوق داده ایم و حالا انتظار داریم مردم از آن جدا شوند و از اپلیکیشن های دیگر استفاده کنند.
  
هم پوشانی مشتریان حوزه پیام رسان ها و پرداخت
 
محمد صمدی نیز در ادامه این پنل به ترند اپلیکیشن های پرداخت و پیام رسان در جهان اشاره کرد و گفت: بانک ها به دنبال دغدغه های مشتری برای ارائه سرویس های بهتر به آنها است. پیام رسان ها نیز به دنبال شناخت دغدغه ها و سرویس های مورد نظر مشتریان است. این دو رویکرد هردو به این نقطه می رسند که مشتریان حوزه پیام رسان ها و پرداخت هم پوشانی قابل توجهی با یکدیگر دارند.
 
وی افزود: چشم انداز صنعت پرداخت در دنیا به دنبال مفهوم invisible payment یا پرداخت نادیدنی است. به این ترتیب بهترین نقطه نهادینه کردن پرداخت نادیدنی، در دل ابزاری است که بیشترین استفاده از آن می شود و آن هم ابزار پیام رسان است، این رویکرد خود به خود در حال نزدیک کردن این دو ابزار در دنیا به یکدیگر است.
 
وی با اشاره به اینکه پیش از آمدن وی چت، چین بالاترین سرانه استفاده از پول نقد و اسکناس را نسبت به همه کشورهای جهان دارا بود، گفت: وی چت بر اساس دغدغه مشتری یک کیف پول را با نام تن پی طراحی کرد و در کنار آن علی پی و دیگر ابزارهای پرداخت خلق شدند و به ترندهای دنیا در عرصه پرداخت و پیام رسان تبدیل شدند.
 
اگر فضای تحریم نبود، محصولی برای عرضه نداشتیم
 
امیر حسین داودیان، در ادامه این پنل، گفت:‌ فضای کشور در زمینه اپ های پرداختی و پیام رسان ها تا اندازه ای با سایر کشورهای جهان متفاوت است و شرکت های قدرتمند داخلی در نبود شرکت های قدرتمند خارجی می توانند خدماتی عرضه کنند و اگر خارجی ها بودند و فضای تحریم بر کشور حاکم نبود ما محصولی برای عرضه نداشتیم.
 
وی تاکید کرد: ما در عرصه اپ های پرداختی و پیام رسان ها ، نه آنقدر خلاق هستیم که ایده جدیدی را ارائه دهیم که نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورهای جهان نیز نام ما را ببرند نه آنقدر توانایی مشابه سازی داریم که بتوانیم نمونه یک محصول خارجی را به خوبی تهیه و عرضه کنیم.
 
داودیان در ادامه افزود: ما در شرایط نامتعادلی هستیم که این شرایط بر کسب و کارها تاثیر گذار است. نگاهی که در دنیا به اپلیکیشن های پرداخت و پیام رسان ها وجود دارد با این نگاه در کشور متفاوت است. آنها مسیری را طی می کنند که در نتیجه آن ترندی به وجود می آید و یک آینده ای را متصور می شوند، این در شرایطی است که ما یک آینده متصور را هدف قرار می دهیم، و عنوان می شود که به دلیل آنکه 60 میلیون نفر در حال زندگی در تلگرام هستند و کسب و کار راه انداخته اند ما نیز برویم پیام رسانی ایجاد کنیم که در آن کسب و کار راه بیندازیم. به نظر من این اتفاق به هزاران دلیل رخ نمی دهد. چرا که جذب مشتری یک پیام رسان از محل کسب و کار به وجود نمی آید، از محل اعتماد ایجاد می شود.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 208
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران