پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 594720 تاریخ : 1400/12/17-13:11:08
,10027,
نقش صنعت بیمه در اقدامات پیشگیرانه خسارت در حوادث طبیعی

نقش صنعت بیمه در اقدامات پیشگیرانه خسارت در حوادث طبیعی

هزینه های مستقیم و غیرمستقیم حوادث طبیعی و اثرات آن ها، تهدیدی واقعی برای ثبات اقتصادی و رفاه جوامع هستند. لذا تاب آوری در برابر این ریسک ها، از اهمیت زیادی برخوردار است و اقدامات پیشگیری از خسارت حوادث طبیعی در صنعت بیمه باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، در چند دهه گذشته به دلیل افزایش جمعیت جهان و اثرات مربوط به آن، افزایش دارایی های باارزش، تراکم جمعیت در شهرهای مرکزی بزرگ، عوامل اجتماعی و اقتصادی، توسعه و ساخت وساز در مناطق در معرض ریسک، آسیب پذیری بالای جوامع و فناوری های مدرن و همچنین تغییرات محیط زیست طبیعی )گرمایش جهانی و اثرات منطقه ای مرتبط)، خسارات حوادث طبیعی افزایش چشمگیری داشته است و پیش بینی های صورت گرفته نیز حاکی از تداوم این افزایش هستند. با توجه به اینکه فعالیت ها و اقدامات لازم برای پیشگیری از خطرات حوادث طبیعی اغلب کم هزینه تر از پاسخ به حوادث است، لذا صنعت بیمه می تواند با پذیرش فعالانه شیوه ها و محصولات پایدار، اصلاح مفروضات بیمه گری و ارائه مشوق هایی که منجر به هدایت رفتارهای پیشگیرانه می شود، به افزایش تاب آوری در برابر حوادث طبیعی و پیشگیری از خسارات آتی ناشی از این حوادث کمک کند.

با توجه به اهمیت این موضوع، میز تخصصی بیمه حوادث فاجعه آمیز و خسارت های بزرگ پژوهشکده بیمه اقدام به تهیه گزارش پژوهشی با عنوان «نقش صنعت بیمه در اقدامات پیشگیرانه خسارت در حوادث طبیعی» نموده است. این گزارش توسط دکتر اسماء حمزه عضو هیات علمی و رئیس اداره امور پژوهشی پژوهشکده بیمه و با همکاری فائزه بنی مصطفی عرب پژوهشگر پژوهشکده بیمه در 5 بخش تنظیم شده و در آن به بررسی و تجزیه و تحلیل آمار خسارات ناشی از حوادث طبیعی در سراسر جهان، نقش صنعت بیمه در پیشگیری از خسارت حوادث طبیعی، بررسی نحوه عملکرد بیمه در کنار اقدامات کاهنده خطر و پیشگیرانه حوادث طبیعی در کشورهای مختلف و بررسی اقدامات موردی پیشگیرانه صنعت بیمه در زمینه خسارت حوادث طبیعی پرداخته شده است.

بر اساس یافته های این پژوهش، ایجاد مشوق برای افراد آسیب دیده به منظور اجرای اقدامات کاهش ریسک و پیشگیری از خسارت، یک اصل چالش برانگیز برای مقامات دولتی و ملی و بخش مالی بین المللی از جمله صنعت بیمه است و همکاری نزدیک و مناسب میان دولت و بخش بیمه را می طلبد. صنعت بیمه نقش مهمی در درک ریسک(هشداردهی، اقدامات پیشگیرانه، مشوق ها و ...) ایفا می کند که می تواند منجر به طراحی محصولات جدید برای کاهش خسارات حوادث طبیعی شود. بیمه گران می توانند اقدامات پیشگیری از خسارت را به روش های مختلف ترویج دهند که تمامی آن ها به صورت بالقوه برای بیمه حوادث طبیعی نیز قابلیت پیاده سازی دارند. آن ها می توانند در طول رابطه بیمه ای، بیمه گذاران را از طریق پیشگیری از خسارت تحت نظر داشته باشند، تحقیقاتی انجام دهند و روش های جدید پیشگیری از خسارت را ارائه دهند، با دولت همکاری کنند و به ترویج قوانین و مقررات پیشگیری از خسارت بپردازند و همچنین رویه های بیمه گری را ایجاد کنند که فعالیت های پیشگیری از خسارت را به عنوان پیش شرط اخذ بیمه در نظر می گیرد. همچنین زمانی که قوانین دولتی، پوشش های بیمه ای را اجباری می سازند، محیط بسیار بهتری برای استفاده از بیمه به عنوان مشوق مستقیم یا مشارکت کننده غیرمستقیم در برنامه های کاهش خسارت توسط بازارهای بیمه فراهم می شود.

همچنین در این پژوهش نشان داده شده که صنعت بیمه، نقش مهمی در هم ترازسازی راهکارهای مبتنی بر طبیعت به عنوان ابزار مفید و با ارزش برای کاهش ریسک حوادث طبیعی دارد و می تواند در توسعه استراتژی های جدید سرمایه گذاری در کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی نیز نقش موثری داشته باشد.

علاقه مندان برای مشاهده و دریافت متن کامل گزارش می توانند به وب سایت پژوهشکده بیمه و یا به نشانی https://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1552/ مراجعه نمایند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 209
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران