پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 212954 تاریخ : 1395/05/11-17:42:53
,16,17,
نرخ ارز با بازیگری بانک‎ها افزایش نمی یابد

معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی

نرخ ارز با بازیگری بانک‎ها افزایش نمی یابد

معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی با رد احتمال افزایش نرخ ارز با حضور بانکها در این بازار گفت: بازار ارز با نرخ مبادله‌ای همچنان در جای خود قرار دارد و ثبت سفارش از سوی بانک مرکزی انجام می‌شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، کامران ندری، معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: خرید و فروش آزاد ارز توسط بانکها منجر به ایجاد انحصار نمی‌شود و منتقدین باید استدلال خود را در این باره مطرح کنند اما به طور کلی امکان خرید و فروش ارز توسط بانکها منجر به رقابتی‌تر شدن و کارا تر شدن قیمتهای تعادلی نرخ ارز می‌شود.

وی افزود: به نظر می‌رسد تصمیم بانک مرکزی برای اعطای مجوز خرید و فروش آزاد ارز به بانکها اقدام درستی بوده است و این اقدام می‌تواند به حرکتی به سمت تک نرخی شدن نرخ ارز باشد.
استاد دانشگاه امام صادق با رد احتمال افزایش نرخ ارز با حضور بانکها در این بازار به تسنیم گفت: بازار ارز با نرخ مبادله‌ای همچنان در جای خود قرار دارد و ثبت سفارش از سوی بانک مرکزی انجام می‌شود.
وی افزود: حضور بازیگران بیشتر منجر به افزایش قیمت ارز نمی‌شود، مگر اینکه این بازیگران جدید یعنی بانکها به اطلاعاتی دست پیدا کنند که نشان از تغییرات عمده منفی در بازار باشد. در این صورت ممکن است یک رقابت برای خرید ارز انجام و باعث افزایش قیمت ارز شود.
ندری تاکید کرد: فقط با اتفاقاتی مثل تحریمهای جدید یا کاهش قیمت نفت، صف خرید ارز تشکیل می‌شود و در نتیجه قیمت آن افزایش پیدا می‌کند. به نظر می‌آید در شرایطی که در آن قرار گرفته‌ایم ورود بازیگران جدید نمی‌تواند منجر به افزایش قیمتها بشود.
وی افزود، در شرایط فعلی تعداد خریداران و فروشندگان افزایش پیدا می‌کند، بدین ترتیب بازار کاراتر می‌شود، ضمن آنکه برای مصرف کننده ارز نیز تسهیلاتی ایجاد می‌شود چراکه دیگر انحصار خرید وفروش ارز در اختیار صرافیها نیست.
از این جهت نیز برای تجار، بازرگانان و مصرف کنندگان ارز تسهیل ایجاد می‌شود و از این جهت نیز این اقدام مثبت ارزیابی می‌شود.
معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی همچنین درباره دلایل محدویت بانکها برای خرید و فروش ارز در گذشته گفت: در سالهای قبل به دلیل محدویتهای ارزی که کشور گرفتار آن بود یک رقابت برای خرید بیشتر ارز شکل گرفته بود. برای اینکه بانکها نیاز واقعی به ارز نداشتند و ممکن بود برای اهداف سفته بازی وارد این حوزه بشوند به همین دلیل برای خرید و فروش ارز توسط بانکها محدودیت در نظر گرفته شده بود.
ندری ادامه داد، این سفته بازی‌ها می‌توانست منجر به آن شود که قیمت ارز افزایش یابد اما امروز که محدودیت ارزی کاهش یافته است، منطقی است که به بانکها اجازه داده شود که با قیمتهای بازار خرید و فروش انجام دهند. بانکها سابقا نیز این کار را انجام می‌دادند، اما بعد از محدودیت ارزی کشوری برای مدیریت بازار به بانکها دستور داده شد صرفا با قیمت مبادله‌ای اقدام به خرید و فروش کنند.
ندری در پایان گفت: احتمالا بدلیل اینکه فروش نفت افزایش یافته و یا دسترسی به ارزهای بلوکه شده ایران تسهیل شده است، به نظر می‌رسد محدودیتهای ارزی کشور برداشته شده و ذخایر ارزی دولت افزایش یافته است. در واقع همین نکته که بانک مرکزی به بانکها اجازه خرید و فروش آزاد ارز را می‌دهد نوعی سیگنال است که نشان می‌دهد محدودیتهای ارزی کشور تا حدود زیادی رفع شده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 225
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران