به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: در ادامه فعالیت این خط پروازی فقط به جابجایی مسافر نباید اتکا کرد و امیدواریم در آینده حمل بار نیز مد نظر قرار بگیرد.
رمضان بهرامی با بیان این که مدیریت این پرواز با اتاق بازرگانی گرگان بوده است، اضافه کرد: برقراری این خط پروازی می تواند اقدام بزرگ بخش خصوصی در شمال کشور در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی و توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه باشد.
به گفته وی؛ با استمرار این خط پروازی، می توان توریست درمانی را در استان گلستان و حتی کشور دنبال کرد زیرا با توجه به بالا بودن سطح خدمات درایران، قزاقستان به علوم پزشکی ایران نیازمند است و این موضوع می تواند زمینه حضور طرف قزاق در ایران را بهتر و بیشتر فراهم کند.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان ادامه داد: با برقراری این خط پروازی، تجار و بازرگانان که باید برای سفر مسیری 48 ساعته را از طریق کشوری ثالث طی می کردند، مسیر هوایی بین دو کشور زمان پرواز را به کمتر از یک ساعت می رساند.
وی افزود: این پرواز در راستای افزایش مراودات تجاری و روابط با کشور قزاقستان انجام و اکنون هفته ای یک نوبت با ظرفیت جابجایی 100 مسافر برنامه ریزی شده است.
بهرامی در ادامه اظهار کرد: تجار و بازرگانان گلستان و همچنین قزاق های مقیم این استان از برقراری این خط پروازی استقبال کردند.
به گفته وی؛ ورود هواپیما از اکتائو به فرودگاه گرگان روزهای سه شنبه ساعت 10 صبح و پرواز آن از گرگان ساعت 13 همان روز انجام می شود.
برقراری این خط هوایی به مدیریت اتاق بازرگانی گرگان انجام شد که قرارداد آن در نشست امسال میز تجاری ایران و قزاقستان در مرکز گلستان بین اتاق بازرگانی گرگان و مسئولان مرتبط کشور قزاقستان با برگزاری نشست های تخصصی متعدد به امضا رسید.
برقراری پرواز مستقیم گرگان به آکتائو از جمله راهکارهای توسعه ارتباطات و همکاری بین استان های گلستان و منگستائو به شمار می رود که نقش بسزایی در رونق حوزه های مختلف از جمله تجارت و امور اقتصادی کشورهای ایران و قزاقستان خواهد داشت.
استان منگستائو قزاقستان دارای دو بندر آکتائو و آترائو است که اکتائو هم اینک از لحاظ تجاری فعال و ظرفیت جابجایی 2 میلیون تن بار را دارد.
از سوی دیگر استان گلستان واقع در شمال ایران علاوه بر خواهرخواندگی با منگستائو و فعالیت سرکنسولگری این کشور در گرگان، نزدیک به 1500 خانوار قزاق با جمعیتی قریب به شش تا هشت هزار تن را در خود جای داده است.
این قزاق ها از سال 1313 به ایران مهاجرت کرده و در شهرها و روستاهای گلستان ساکن شده اند.
امروز حضور قزاق ها در گلستان زمینه ارتباط تنگاتنگی را بین ایران و قزاقستان فراهم کرده است و برنامه ریزی را برای آسان سازی همکاری ها بین دو کشور و افزایش رفت و آمدها از طریق ریلی، زمینی و هوایی به منظور توسعه ارتباطات اجتماعی و اقتصادی دو چندان کرده است.
قزاقستان از مجموعه کشورهای آسیای میانه است، پایتخت این کشور در سال 1998 از آلماتی در جنوب که بزرگ ترین شهر آن است، به آستانه در شمال این کشور منتقل شد.
جمعیت قزاقستان 16 میلیون و 600 هزار تن، زبان رسمی آن قزاقی و روسی و واحد پول این کشور تِنگه است.
هم اینک ارتباط گلستان با قزاقستان و سفر تجار و قزاق های ساکن در استان به این کشور بیشتر از طریق خطوط زمینی و ریلی واقع در اینچه برون گنبدکاووس و عبور از کشور ترکمنستان انجام می شود.
استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است، قزاقستان همسایه آبی ایران بوده و فاصله بین دو کشور از طریق دریای خزر نزدیک است.
طبق گزارش دستگاه های اقتصادی مرتبط، قزاقستان جزو کشورهای مقصد صادرات از گلستان نیز است و در سال های اخیر اقلام عمده ای که تجار ایرانی از جمله گلستان به این کشور صادر می کنند ،شامل مواد غذایی و تولیدات حوزه صنایع غذایی و مصالح ساختمانی بوده است و از قزاقستان آهن، فولاد، گندم و جو وارد یا از طریق ایران ترانزیت می شود.