به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، دکتر محمد خوش چهره روز پنجشنبه در آیین گشایش نمایشگاه تولیدات ملی مهرگان در بوستان گفتگو افزود: در اقتصاد کلاسیک نیز تاکید روی تولید ملی است و پیشرفت و ترقی که آرمان های نهایی است، مرهون آن است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: تولید ملی است که به اقتصاد ملی هویت می بخشد، تمام متغیرهای کلان اقتصادی مانند اشتغال، ریشه در تولید ملی دارند و اگر تولید ملی، کم رمق باشد، اشتغال نیز کم، خواهد شد.
خوش چهره ادامه داد: اگر این تولید ملی را ارزش پولی بگذاریم به مقوله ای به نام درآمد ملی می رسیم که هر چه بیشتر باشد هدف استراتژیک دولت ها به نام رفاه ملی که بهبود عمومی سطح زندگی تعریف می شود و معیار ارزیابی دولت هاست نیز بهتر محقق می شود.
به گفته این استاد دانشگاه، ایران به دلیل داشتن درآمدهای نفتی دوپینگ می کند یعنی با خام فروشی نفت، درآمد ملی زیاد می شود و در نتیجه رفاه بوجود آمده رفاه پایداری نیست، زیرا از تولید نشات نگرفته است.
خوش چهره گفت: حیات و ممات دولت های سرمایه داری در تولید ملی است. دولت آمریکا بیش از 98 درصد درآمد ملیش از مالیاتی است که ریشه در تولید ملی دارد؛ این رقم برای آلمان 97 درصد است.
وی تصریح کرد: بنابراین تمام دولت ها تلاش می کنند که تولید ملی را افزایش دهند، موانع را از سر راه تولید بردارند و سیاست های مالی و پولی و دیگر سیاست های کشور در راستای گسترش آن باشد.
به گفته وی، این در حالی است که در کشورهای نفتی مثل ایران که 75 درصد بودجه از نفت تامین می شود، همه سیاست ها در این راستا نیست و جهت گیری ها افزایش تولید ملی را نشانه نمی گیرند.
خوش چهره گفت: متاسفانه پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم، ظرفیت بالفعل تولید ملی کمتر از 50 درصد بود. حتی در بخش مسکن که همه چیز آن داخلی است و به خارج از کشور وابستگی ندارد، شاهد رکود سنگینی بودیم که هنوز هم ادامه دارد و علت آن به سیاست های نامناسب و قیمت های حبابی برمی گردد.
این استاد دانشگاه گفت: زمانی پوشاک، دومین صنعت اشتغال زای کشور بود اما اکنون با کمتر از 25 درصد ظرفیت خود کار می کند. واردات، قاچاق و سیاست های نامناسب موجب رکود این صنعت شد.
این تحلیلگر اقتصادی گفت: در حالی که مالیات های سنگینی بر بخش تولید وضع می شود، سوداگر، واسطه گر و قاچاقچی از قلمرو مالیات در امان هستند.
وی از مسوولان برگزاری نمایشگاه تولیدات ملی مهرگان خواست کارشان انتزاعی نباشد و متولی تولید ملی در کشور (وزارت صنعت، معدن و تجارت )را درگیر این فعالیت ها کنند و با به کارگیری همه ظرفیت ها، تاثیر گذاری آنها را افزایش دهند.
استاد دانشگاه امام صادق و مشاور اقتصادی و علمی نمایشگاه تولیدات ملی مهرگان نیز با اشاره به موانع برگزاری این نمایشگاه ابراز امیدواری کرد که آنها که متولی تولید ملی هستند دست از ایجاد مانع برای تولید ملی بردارند.
حجت اله عبدالملکی افزود: تنها خواهش جریان علمی و تولیدکنندگان کشور از متولیان تولید ملی کشور این است که مانع تولید نشوند.
وی در مورد فلسفه این نمایشگاه گفت: برای تقویت تولید ملی به عوامل مختلفی مانند بازار، سرمایه، مهارت، مواد اولیه و فرهنگ نیاز داریم که نمایشگاه تولیدات ملی مهرگان در پی دو عامل از این عوامل یعنی بازار و مهارت است.
همچنین به گفته رضوانه مجلسی راد، دبیر پایگاه خبری فتن و مدیریت نمایشگاه جامع تولیدات ملی، نمایشگاه تولیدات ملی مهرگان از گروه های خودجوش مردمی تشکیل شده است که دغدغه تولید ملی و تحقق منویات رهبری در این باره را دارند.
مجلسی راد تصریح کرد: بیش از یکسال است که زیر نظر اساتید دانشگاه امام صادق روی مباحث اقتصادی و علمی این نمایشگاه تحقیق و پژوهش شده است و یک تیم اجرایی برای اجرای این نمایشگاه که قرار است چهار دوره در سال یا هر فصل یک دوره برگزار شود، تشکیل شده است.
وی افزود: دوره های بعدی در شهریور، آذر و بهمن برگزار خواهد شد و برای هر دوره تقریبا دو ماه قبل از برگزاری، ثبت نام از تولیدکنندگان آغاز می شود.
مجلسی راد خاطر نشان کرد: این نمایشگاه با حمایت بسیج اصناف راه اندازی شده است و یک نمایشکاه تخصصی و علمی به شمار می آید.
وی، بحث فروش را انگیزه و بهانه ای برای گردهم آوردن تولیدکنندگان کوچک و متوسط برای ارائه آموزش های کاربردی اقتصاد مقاومتی به آنها دانست که این دوره های آموزشی به صورت رایگان و زیر نظر موسسه علمی و کاربردی وزارت کشور برگزار می شوند.
نمایشگاه تولیدات ملی مهرگان که از دیروز چهارشنبه 14 تیرماه در بوستان گفتگو کار خود را آغاز کرده است، به مدت چهار روز از ساعت 10 صبح تا 22 برای بازدید علاقه مندان دایر است.