به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازسازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ، نشان می دهد که میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران در سبد نفتی این سازمان برای ماه مه امسال41 دلار و 67سنت برای هر بشکه بوده است.
این در حالی است که قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه آوریل، 36 دلار و 65 سنت برای هر بشکه و میانگین قیمت آن در سال 2015 میلادی 52دلار و 95 سنت برای هر بشکه بوده است.
میانگین قیمت سبد نفتی اوپک در ماه مه با پنج دلار و 35 سنت افزایش نسبت به رقم 37 دلار و 76سنتی ماه آوریل، به 43 دلار و 21 سنت برای هر بشکه رسید.
بر پایه تازه ترین برآورد ماهانه اوپک، میانگین نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ماه مه با پنج دلار و 35 سنت افزایش نسبت به ماه آوریل، به 46 دلار و 83 سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال میانگین نفت خام دبلیو تی آی آمریکا نیز با پنج دلار و 89سنت رشد ماهانه، به 46 دلار و 84 سنت برای هر بشکه در ماه مه رسید.
تازه ترین ارزیابی دبیرخانه اوپک نشان می دهد که میانگین نفت خام شاخص دوبی در ماه مه 44 دلار و 29سنت برای هر بشکه بوده است که این رقم نسبت به ماه آوریل پنج دلار و 29 سنت رشد نشان می دهد.
بر اساس تازه ترین برآورد ماهانه اوپک به نقل از منابع ثانویه، تولید نفت خام 13 عضو اوپک در ماه مه گذشته به 32 میلیون و 361 هزار بشکه در روز رسید که این مقدار در مقایسه با ماه آوریل، 99هزار و 800 بشکه کمتر است.
گزارش منابع ثانویه اوپک مدعی است که تولید نفت خام ایران در ماه مه با 89 هزار و 200 بشکه افزایش نسبت به ماه آوریل، به سه میلیون و 562 هزار بشکه رسید، در حالی که گزارش مستقیم وزارت نفت ایران به دبیرخانه اوپک از افزایش روزانه 100 هزار بشکهای تولید نفت خام این کشور در ماه مه و رسیدن آن به مجموع روزانه سه میلیون و 600هزار بشکه حکایت می کند.
بنابر گزارش منابع ثانویه اوپک، تولید نفت خام عراق در ماه مه با 60 هزار بشکه کاهش، به روزانه چهار میلیون و 281 هزار بشکه رسیده است، در حالی گزارش مستقیم این کشور به دبیرخانه اوپک از تولید روزانه چهار میلیون و 499 هزار بشکه ای حکایت دارد.
عربستان سعودی در گزارش مستقیم خود به دبیرخانه اوپک آورده است که تولید نفت آن در ماه مه به 10 میلیون و 170 هزار بشکه در روز رسید که این رقم در مقایسه با ماه آوریل، روزانه هشت هزار بشکه افزایش نشان می دهد.
این گزارش نشان می دهد که نیجریه، ونزوئلا و عراق در ماه مه بیشترین کاهش تولید را در میان کشورهای عضو اوپک داشته اند و کویت و ایران، بیشترین رشد تولید را به خود اختصاص داده اند.