وی لازمه توسعه ملی کشور را استفاده از فرصت های اقتصادی، سیاسی و بین المللی دانست و افزود: هنر مدیران دلسوز استفاده از این فرصت ها برای ایران است. آمریکا در سال های اخیر تحریم های مختلفی را برای ایران اجرا کرد، اما خود نیز اعتراف کرد که در سیاست فشار حداکثری و تحریم ها شکست خورده است.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: ابتدا برای تحریم ها سقف مشخص کردند که برای نمونه تا فلان مقدار می توانید نفت بفروشید، اما در آن زمان بعضی از کشورهای دوست نظیر چین و هند حاضر نبودند بیشتر از آن مقدار از ما نفت بخرند، از این رو فهمیدیم که باید گلوگاه های تحریم را بشناسیم.
جهانگیری عنوان کرد: هر چند مذاکرات به خوبی انجام شد و توافق هایی به دست آمد، اما به نقض دائم تحریم ها امید نداشتیم، بنابراین پروژه های اقتصاد مقاومتی را تعریف کردیم و خدا را شاکریم با صبوری ملت و تدابیر رهبر معظم انقلاب فشارها را پشت سر گذاشتیم.
وی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را از مهم ترین طرح های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: با وجود تحریم های ظالمانه توانستیم به موفقیت های خوبی در حوزه نفت و گاز دست یابیم.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: قطر سال 1399 حدود 2.5 برابر ایران از میدان گازی مشترک پارس جنوبی گاز برداشت می کرد، اما اکنون با افتتاح همین طرح ها، کشور بیشتر از قطر برداشت روزانه گاز دارد.
جهانگیری به ظرفیت های اقتصادی استان خراسان رضوی اشاره و تصریح کرد: این استان دارای ظرفیت هایی عظیم برای توسعه است که باید با استفاده از اختیارهای اقتصاد مقاومتی، مشکلات پیش روی خراسان رضوی در بخش های مختلف اقتصادی و سرمایه گذاری رفع شوند.