به گزارش بانک و صنعتبه نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، دکتر فرهاد دژپسند طی سخنانی در نخستین جلسه شورای مدیران وزارت اقتصاد در سال جدید اظهار داشت: سال 1399 برای مجموعه خانواده وزارت امور اقتصادی و دارایی سالی بسیار ویژه و پر زحمت بود که خوشبختانه با عملکردی بسیار خوب، بر همه دشواری ها فایق آمدیم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: اتفاقاً به خاطر همین عملکرد بسیار خوب مجموعه وزارت اقتصاد در انجام وظایف محوله و بویژه تأمین منابع مالی بودجه، توقعات از این وزارتخانه برای اجرای بودجه سال 1400 نزد مجلس شورای اسلامی و حتی خود دولت، بسیار بالا رفته است.
دژپسند با قدردانی از تلاش ها، دست آورد ها و عملکرد بخش های مختلف مجموعه وزارت اقتصاد در سال 1399، یادآور شد: حوزه های خزانه داری و مالیات در سال گذشته فشار بسیار زیادی متحمل شدند زیرا با توجه به عدم تحقق درآمد های پیش بینی شده نفتی و در شرایط همزمانی همه گیری کرونا و تشدید تحریم های ظالمانه، وظیفه تأمین مالی دولت بسیار بر دوش آنها سنگینی می کرد.
وزیر اقتصاد در ادامه به ناپایداری و نوسانات بازار سرمایه در سال 1399 که بخش مهمی از آن متأثر از جریانات بیرونی بود اشاره کرده و افزود : علیرغم این مشکلات اداره بازار سرمایه به نحوی بود که تأمین مالی قابل قبولی برای اقتصاد کشور تحقق یافت و این عملکرد شایسته تقدیر است.
وی با قدردانی از عملکرد و خدمات گمرک جمهوری اسلامی در سال 1399 نیز گفت: متأسفانه از آنجا که گمرک در انتهای بخش مهم "فرآیند" تجاری قرار دارد، هر کسی در بنادر، پایانه ها و فرودگاه ها به مشکلی برمی خورد، آن را به نام گمرک می نویسد در حالی که بسیاری از مسایل و مشکلات هیچ ارتباطی با عملکرد این سازمان ندارد.
دژپسند همچنین عملکرد سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران که در اوج تحریم ها و رکود ناشی از کرونا موفق به جلب 6/2 میلیارد دلار سرمایه خارجی شده است را بسیار ستودنی خواند و گفت: با توجه به گشایش های احتمالی، وظیفه این سازمان در سال 1400 اهمیت و دشواری بیشتری می یابد.
وی با تقدیر از عملکرد بیمه مرکزی جمهوری اسلامی نیز اظهار داشت: در خصوص صنعت بیمه همین بس که بگوییم، بیمه مرکزی دو سال پیاپی در حوزه فنآوری اطلاعات به عنوان دستگاه برتر در میان سازمان های کشور انتخاب شده است.
دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود عملکرد نظام بانکی کشور را بویژه در تأمین مالی پروژه های بزرگ مقیاس بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: بانک ها در راستای تحقق شعار سال پیشگام باشند.
وزیر اقتصاد از اقدامات معاونت امور اقتصادی این وزارتخانه در زمینه بهبود فضای کسب و کار نیز به نیکی یاد کرد و گفت: در این خصوص شاید بهترین گواه همین باشد که ما 11 اقدام اساسی در زمینه کسب و کار در سال 1399 داشته ایم که از این میان، هشت اقدام مورد تأیید هر سه اتاق "بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی"، "تعاون" و "اصناف" قرار گرفته و به بانک جهانی هم منعکس شده است.
دژپسند با اشاره به اقدامات انجام گرفته توسط مرکز "فاوا"ی وزارت اقتصاد و دست آورد های درخشان آن گفت: شاید زمانی که تصمیم به ارتقای دفتر فنآوری اطلاعات به سطح "مرکز" را گرفتم، عده ای فکر می کردند کاری غیر ضرور صورت گرفته است اما با زحمات و تلاش بی شائبه کارکنان این مرکز، امروز شاهد، دستآورد هایی چون احراز هویت الکترونیکی، حواله الکترونیکی، سفته الکترونیکی و ... هستیم که اساساً متعلق به وزارت اقتصاد هستند.
این گزارش حاکی است، وزیر امور اقتصادی و دارایی با تقدیر از عملکرد سایر بخش های وزارتخانه و
سازمان های زیر مجموعه و ادارات کل استانی این وزارتخانه در سال 1399 و در طول مدت فعالیت دولت دوازدهم، تصریح کرد: این مسیری که تا امروز در حوزه های گوناگون وزارت اقتصاد پیموده شده قابل توقف نیست و باید بدون هیچ ملاحظه ای تداوم پیدا کند، زیرا اقتصاد کشور و قاطبه مردم به آن نیازمند هستند.
این گزارش حاکی است، در خاتمه این نشست، در حضور وزیر اقتصاد از مدیران کل برتر ادارات امور اقتصادی و دارایی استانی تجلیل شد.
بنا بر این گزارش، بر اساس نتایج ارزیابی عملکرد ادارات کل استانی وزارت اقتصاد؛ در شاخص بهبود محیط کسب و کار "رسول زارعی"، در شاخص شناسایی و مولد سازی دارایی های مالی "سید اسماعیل هاشمی"، در شاخص توسعه دولت الکترونیک و اقتصاد هوشمند "ابوالفضل عباسچیان"، در شاخص جذب اسناد خزانه استان خراسان رضوی "حسین امیر رحیمی" و
در شاخص جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی "فرزانه دهنادی" که به ترتیب مدیران ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان های بوشهر، مازندران، زنجان، خراسان رضوی و تهران هستند، حائز رتبه برتر شدند.
در این گزارش می خوانیم؛ در ادامه مراسم همچنین از مدیران بانک های برتر کشور بر اساس ارزیابی معاونت بانک، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد نیز تقدیر به عمل آمد.
بر این اساس، بانک ملی در شاخص "ارائه نقشه راه بانکداری دیجیتال" حائز رتبه برتر شد.
همچنین در شاخص "تعدیل شعب بانک ها" بر اساس شاخص های منطبق با استاندارد های جهانی نیز بانک سپه با ادغام 225 شعبه حائز رتبه برتر شد.
همچنین، در شاخص "عملکرد مالی" بانک ملت و در شاخص "فروش اموال مازاد بانک ها و فروش سهام" نیز بانک صادرات با فروش 10 هزار میلیارد تومان معادل 50 درصد کل اموال فروخته شده بانک ها رتبه اول را بدست آورد.