به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت,مهندس ضیائی مدیرعامل و عضو هیأت مدیره پست بانک ایران در گفتگوئی ضمن تبریک هفته بانکداری اسلامی با بیان این مطلب گفت: اجرای قانون بانکداری بدون ربا و گسترش بانکداری اسلامی در مناسبات اقتصادی و مبنا قرارگرفتن مشارکت و سود و زیان در عملیات بانکی، عملاً این روش را به مقبولترین روش بانکی تبدیل کرده است.
وی افزود: نظام بانکداری بدون ربا بر مبنای ایدئولوژی و ارزشهای اقتصاد اسلامی تعیین شده و تحقق آن مستلزم استقرار عدالت اقتصادی و اجتماعی و نیز توزیع عادلانه درآمد و ثروت در جامعه است. بنابراین اساس بانکداری اسلامی برمبنای تسهیم سود، مشخص بودن مسیر مصرف منابع و نظارت در عملیات بانکی است و لازم است وجوه سپردهگذاران طبق موازین شرعی و حقوقی و درقالب عقود معین سرمایهگذاری شود.
ضیائی تأکید کرد: بانکداری اسلامی نقشه راه نظام بانکی کشور و به نوعی چراغ راهنما و هدایت فعالیتهای پولی و مالی است که با الهام از تعالیم دینی و شرعی به دنبال ایجاد و گسترش عدالت و همچنین رفع فقر و تبعیض است.
مدیرعامل پست بانک تصریح کرد:قانون بانکداری بدون ربا تحولی بزرگ درنظام بانکی کشور ایجادکرده و حذف ربا و گسترش فعالیتهای پولی و مالی به سمت اقتصاد سالم، توزیع مناسب ثروت و ایجاد زمینههای لازم برای گسترش عدالت و رفع فقر و تبعیض را به ارمغان آورده است.
وی اضافه کرد: جلوگیری از فعالیتهای اقتصادی غیرواقعی و رونق اقتصاد تولیدمحور و ایجاد پویائی و تحول درسطح زندگی مردم و شفاف ساختن فعالیتهای اقتصادی از دیگر آثار بانکداری اسلامی است. دربانکداری ربوی، کسانی که سرمایههای نقدی خود را در بانکها سپردهگذاری میکنند هیچ نقشی در فعالیتهای بانک و نتایج مؤثر و غیرمؤثر آن نداشته و با سود و زیان آن هم کاری ندارند. بانکدار نیز متعهد است متناسب با تعهد ایجادشده اصل سپرده و بهره آن را درموعد مقرر به آنان پرداخت کند. درحالی که در نظام بانکداری اسلامی سپردهگذاران خود را در سود و زیان فعالیتها سهیم میدانند.