/2019/2/13971123175925.jpg
مسائل و مشکلات صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در اتاق تهران بررسی شد
سی و یکمین نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به بررسی مسائل و مشکلات صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی اختصاص یافت. این موضوع به بهانه انتصاب محسن صالحینیا ـ عضو دولتی هیأت نمایندگان اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تهران به ریاست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در دستور کار اعضای کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران قرار گرفت تا برنامههای این سازمان در دور جدید مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی ایزیپو، در این نشست شماری از معاونان و مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران حضور یافتند تا در مورد آنچه این سازمان انجام داده و درنظر دارد انجام دهد، سخن بگویند. همچنین اعضای هیأت مدیره تعدادی از شرکتهای خدماتی شهرکهای صنعتی استان تهران نیز به بیان مسائل و مشکلات صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی پرداختند.
سرپرست معاونت صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در این نشست اهم فعالیتهای حمایتی و توسعهای سازمان متبوع خود را برشمرد و گفت: شناسایی 433 خوشه کسب و کار، اتمام 94 پروژه خوشه کسب و کار و حمایت از توسعه 31 پروژه توسعه خوشهای توسط سازمان انجام گرفته است. در عین حال، بهرهبرداری از شش شهرک فناوری، 36 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ایجاد و توسعه 14 فن بازار منطقهای و مراکز مبادله فناوری و برنامهریزی و همچنین سازماندهی و راهاندازی 21 کلینیک کسب و کار در استانها از دیگر اقدامات حمایتی است.
اصغر مصاحب همچنین به تصویب 983 و بهرهبرداری از 807 شهرک و ناحیه صنعتی نیز بهعنوان اهم فعالیتهای این سازمان اشاره کرد.
او سپس از فعالیت 2 هزار واحد صنعتی صادراتی در شهرکها و نواحی صنعتی با میزان صادرات 4 میلیارد دلار خبر داد و افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی از تشکیل 60 کنسرسیوم صادراتی در حوزههای صنایع غذایی و خشکبار، محصولات پلاستیک، سنگ، پوشاک و کفش با 76 میلیون دلار صادرات حمایت کرده است. در عین حال، کمک به اعزام هیأتهای تجاری به بازارهای هدف در راستای توسعه بازار بنگاههای کوچک و متوسط نیز صورت گرفته است.
سرپرست معاونت صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه این سازمان از حضور 31 هزار و 260 واحد صنعتی برای شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی حمایت کرده است، گفت: اکنون 204 سرمایهگذار خارجی با اشتغال 17 هزار و 10 نفر و سرمایهگذاری 2 میلیارد دلار در شهرکهای صنعتی فعالیت میکنند.
مصاحب درباره وضعیت ایجاد و توسعه امکانات زیربنایی در شهرکها نیز توضیح داد: برای 801 شهرک و ناحیه صنعتی به میزان 15 هزار لیتر در ثانیه آب تأمین شده است. همچنین به 818 شهرک و ناحیه صنعتی به میزان 9 هزار مگاوات برق رسانی صورت گرفته و گازرسانی به 590 شهرک، تأمین تلفن ثابت برای 749 و تأمین فیبر نوری برای 362 شهرک و ناحیه صنعتی انجام گرفته است.
او در ادامه به سایر فعالیتهای این سازمان اشاره و اظهار کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی برای حمایت و تسریع در شناسایی محصولات و صادرات بنگاههای کوچک و متوسط، دو موضوع ایجاد تشکل شرکتهای مدیریت صادرات و ارائه لایحه حمایت از شرکتهای مدیریت صادرات را با هماهنگی سازمان توسعه تجارت مورد تأکید قرار داده و هماکنون موضوع تشکیل انجمن تخصصی شرکتهای مدیریت صادرات در اتاق بازرگانی ایران مطرح و امور تشکلها با ایجاد تشکل تخصصی شرکتهای مدیریت صادرات موافقت کرده است و موضوع باید در شورای راهبردی اتاق ایران مطرح و مصوب شود. ضمن اینکه امیدواریم این اقدام مورد حمایت اتاق بازرگانی تهران نیز قرار گیرد.
در ادامه، معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز با اشاره به اینکه این سازمان در دو بال سختافزاری و نرمافزاری فعالیت دارد، ادامه داد: سازمان به هیچ عنوان فروشنده زمین نیست و مبالغ دریافتی از متقاضیان، بابت حقوق انتفاع و بهرهبرداری و خدمات عرضه شده صرف میشود؛ چرا که زمین واگذار شده از اراضی دولتی است و در محاسبات سازمان، قیمت زمین صفر درنظر گرفته میشود.
فتحعلی محمدزاده گفت: هزینه های تأمین زیرساختهای مورد نیاز شهرکهای صنعتی بسیار بالا بوده که توسط سازمانهای ذیربط در سایر ارگانها و سازمانها و نه صرفاً در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی تعیین و دریافت میشود. ما با محدودیتهایی مواجه هستیم که یکتنه نمیتوانیم بر آنها فائق بیاییم.
وی افزود: بارها با وزیر نیرو مکاتبه کردهایم که برق شهرک صنعتی عباس آباد دارای مشکل است، دستور پیگیری صادر شده، اما این پیگریها هنوز به نتیجه نرسیده است. با این وجود باید بگویم که ما حداقلها را در شهرکها ایجاد کردهایم.
سایر معاونان و مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز توضیحاتی مبنی بر اینکه این سازمان از بودجه دولتی ارتزاق نمیکند و منابع آن از محل حق انتفاع صنایع حاضر در شهرک های صنعتی تأمین میشود، ارائه کردند و در نهایت مقرر شد، مسائل و مشکلات زیرساختی شهرکهای صنعتی در نشست گستردهتری با حضور نمایندگانی از تمامی وزارتخانهها و سازمانهای مربوطه، از جمله نیرو، راه و شهرسازی، نفت، حفاظت محیط زیست، مخابرات و ... مطرح و مورد پیگیری قرار گیرد.