پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 593238 تاریخ : 1400/10/29-16:49:51
,10027,
مروری بر مفهوم فناوری نظارتی(ساپتک) و برخی سازوکارهای استفاده از آن در نظارت صنعت بیمه

مروری بر مفهوم فناوری نظارتی(ساپتک) و برخی سازوکارهای استفاده از آن در نظارت صنعت بیمه

ساپتک به عنوان یک فناوری در حوزه نظارت، مزایایی از جمله تقویت فرایند جمع آوری داده، افزایش بهره وری و کارایی، شناسایی نکات نهفته در داده های غیر ساختاریافته و حسابرسی دیجیتال و از راه دور را به همراه خواهد داشت.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، افزایش وسعت و پیچیدگی مقررات، هزینه های انطباق را برای ارا ئه دهندگان خدمات مالی افزایش داده و چالش هایی را برای نهادهای نظارتی ایجاد کرده که باید داده هایی با حجم و تناوب رو به رشدی را پردازش و تحلیل کنند. افزایش تنوع و نوآوری در بازار نیز بر ظرفیت نهادهای نظارتی در بسیاری از کشورها فشار زیادی وارد می کند. در واکنش به این مسائل، نهادهای نظارتی به دنبال بهره گیری از فناوری و رقمی سازی فرایندهای کلیدی به منظور افزایش کارایی و اثربخشی خود هستند.

استفاده از فناوری نوآورانه توسط نهادهای نظارتی برای پشتیبانی از نظارت را «فناوری نظارتی یا ساپتک» می نامند. تعداد روزافزونی از نهادهای نظارت مالی در کشورهای مختلف جهان، شروع به استفاده از اپلیکیشن های ساپتک در حوزه های مختلف نظارتی کرده و با وجود تازه بودن راه کارهای ساپتکی در دنیا، روز به روز توجه بیشتری به آن جلب می شود. با توجه به اهمیت این موضوع، گزارش پژوهشی با عنوان «مروری بر مفهوم فناوری نظارتی(ساپتک) و برخی سازوکارهای استفاده از آن در نظارت صنعت بیمه» توسط وحیده نورانی راهبر میز نوآوری پژوهشکده بیمه تهیه شده است که به موضوع ساپتک و برخی مسائل مرتبط با آن می پردازد.

بر اساس یافته های این پژوهش، در حال حاضر کشور ما دارای محدودیت هایی در منبع یابی، بودجه و سرمایه است که ممکن است نهاد ناظر صنعت بیمه را از پیاده سازی راه کارهای ساپتک باز دارد. بنابراین، قبل از تصمیم گیری درباره پیاده سازی راهکارهای ساپتک، بلوغ صنعت مالی، زیرساخت های موجود فناوری اطلاعات، منابع و ظرفیت نهاد ناظر و بسیاری عوامل دیگر باید به دقت تحلیل شوند.

علاقه مندان برای مشاهده و دریافت متن کامل این گزارش می توانند به وب سایت پژوهشکده بیمه و یا به نشانی https://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1535/ مراجعه نمایند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 213
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران