به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، امیر هامونی مدیرعامل فرابورس در هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و در نشست یکپارچه سازی کسب و کارهای مختلف مالی اظهار داشت: در حال حاضر همکاری ها بین بازار پول و بازار سرمایه از روند مطلوبی برخوردار است اما باید این ارتباط تقویت و گسترده تر شود.
هامونی در ادامه با اعلام آمار اوراق منتشر شده در بازار سرمایه و نوع همکاری بازار پول، گفت: در سال گذشته بیش از 40 هزار میلیارد تومان اوراق از سوی دولت در بازار سرمایه منتشر شد که همکاری بازار پول و بازار سرمایه در این انتشار مطلوب بود اما باید اذعان کرد که در شرایط فعلی یک گپ بزرگ در حوزه تکنولوژی وجود دارد.
فاصله بین سه صنعت «بانک، بورس و بیمه»
هامونی به مساله فاصله بین سه صنعت «بانک، بورس و بیمه» اشاره کرد و گفت : واقعیت آن است که بین بازارهای «پول، سرمایه و بیمه» فاصله وجود دارد که باید برای حل آن و کمتر شدن این فاصله فعالیت های زیادی صورت بگیرد تا تعامل و ارتباط سازماندهی تر شده ای ایجاد شود.
وی با اعلام این که انتشار اوراق تسهیلات مسکن در بورس نمونه عینی همکاری بین نظام بانکی وبازار سرمایه است، افزود: باید در سایر حوزه ها این همکاری ها گسترده شود.
مدیرعامل فرابورس به یکی دیگر از چالش های فعلی اشاره کرد و اظهار داشت : مشکل در ایران ادغام وظایف و دستگاه ها نیست و به طور مثال باید استارتاپ ها راحت وارد بازار سرمایه شوند و نباید روندهای طولانی برای ورود این گونه شرکت ها به وجود آید اما فعلا از این مسیر ساده خبری نیست.
جایگاه تکنولوژی
وی به جایگاه تکنولوژی در بین سه بازار فوق اشاره کرد و گفت : باید هر سه بازار «بانک، بیمه و بورس» در حوزه تکنولوژی بیشتر فعال شوند و قطعا باید با ابزارهای جدید در این بازارها عرضه شوند.
مدیر عامل فرابورس در ادامه گفت : اگر سیستم پرداخت آنلاین وجود نداشته باشد قطعا بازار سرمایه رشد نمی کند چون سیستم پرداخت آنلاین و توسعه آن وابسته به بازار پول است و اگر بازار پول همراستا با توسعه بازار سرمایه حرکت نکند به طور نمونه بازار آپشن در بازار سرمایه دچار چالش می شود.
درخواست پذیرش 8 صندوق وابسته با بانک
هامونی به درخواست های پذیرش صندوق های بانکی در بورس نیز اشاره کرد و اظهار داشت : در حوزه VCبیش از 20 صندوق درخواست پذیرش داده اند که از این بین 8 صندوق وابسته با بانک هستند که به دلیل برخی مسائل پذیرش آن طولانی شده و برای این 8 صندوق هنوز نتوانسته ایم ارتباط موثری برای شروع فعالیت آن ها انجام دهیم و بانک مرکزی باید در این زمینه موانع موجود را برطرف کند تا در آینده ای نزدیک این صندوق ها در بازار سرمایه فعال شوند.