پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 467800 تاریخ : 1398/04/18-13:26:41
,5,
محاسبه برق مصرفی مزارع تولید ارز رمزها به نرخ صادراتی

دبیر سندیکای صنعت برق ایران از فرصت‌های تولید ارز رمزپایه‌ها برای صنایع برق می‌گوید

محاسبه برق مصرفی مزارع تولید ارز رمزها به نرخ صادراتی

سپهر برزی‌مهر معتقد است که ایجاد بستر قانونی برای تولید ارز رمزها در ایران با برق غیر یارانه‌ای، فرصتی برای نجات اقتصاد صنعت برق کشور است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، تکاپوی این روزها برای استخراج ارز رمزها در ایران و کسب درآمد ارزی با برق یارانه‌ای، شاید شور و هیجان افتاده به جان افراد و شرکت‌ها و حتی سازمان‌های عمومی و دولتی را توجیه کند، اما برخی فعالان اقتصادی معتقدند که پا گرفتن قانونی صنعت تولید و خلق ارز رمزها در ایران در شرایط کنونی نفس تازه‌ای به تن نیمه‌جان صنایع کشور می‌دمد.

آن‌طور که دبیر سندیکای صنعت برق ایران می‌گوید، ایجاد بستر قانونی برای تولید ارز رمزها در ایران با برق غیر یارانه‌ای، فرصتی برای نجات اقتصاد صنعت برق کشور است.

سپهر برزی‌مهر از تولید و استخراج قانونی ارزهای رمزنگاری‌شده در ایران به عنوان یک فرصت ایده‌آل برای تامین مالی صنعت برق و بنگاه‌های فعال این بخش یاد کرد و افزود: طی 13 سال اخیر، روند سرمایه‌گذاری در صنعت برق کشور کاهشی بوده ‌است و در حال حاضر تولید برق و ایجاد نیروگاه دیگر توجیه اقتصادی ندارد، در حالی که با ایجاد ساز‌و‌کارهای قانونی می‌توان از فرصت پیش آمده در تولید و استخراج ارزهای رمزینه در کشور برای جبران نیازهای مالی صنایع برق استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی و عملی تولید برق در ایران را به ترتیب 80 هزار و 60 هزار مگاوات است، گفت: این در حالی است که حجم مصرف روزانه مزارع استخراج ارزهای رمزنگاری‌شده در کشور در حدود پانصد تا هزار مگاوات است که در مقایسه با ظرفیت تولید برق در کشور رقم اندکی است.

دبیر سندیکای صنعت برق ایران افزود: صنعت برق کشور با چالش جدی در عدم سرمایه‌گذاری مواجه است چرا که تولید برق دیگر برای سرمایه‌گذار داخلی و خارجی توجیه‌پذیر نیست و سرمایه‌گذاران در صورت واقعی شدن قیمت برق جذب این صنعت می‌شوند و در این صورت امکان بازگشت سرمایه در این بخش فراهم می‌شود.

برزی‌مهر سپس با توضیح اینکه برق مصرفی برای تولید و استخراج ارزهای رمزپایه می‌تواند با نرخ صادراتی در اختیار فعالان این بخش قرار گیرد، نرخ متوسط هر کیلووات ساعت برق در ایران را 80 تومان عنوان کرد و افزود:  این در حالی است که متوسط قیمت تمام شده تولید برق برای وزارت نیرو بدون محاسبه گاز حدود 200 تومان و با محاسبه گاز مصرفی، حدود 500 تا 600 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است. به این ترتیب، دولت بابت هر کیلووات ساعت برق مصرفی نزدیک به 500 تومان یارانه به مشترکان می‌دهد.

او محاسبات سندیکای صنعت برق ایران برای توجیه‌پذیری تولید ارز رمزها در کشور برای کمک به تامین مالی این صنعت را توضیح داد و افزود: تولید هر واحد بیت‌کوین نزدیک به 72 هزار کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند که هزینه واقعی این مصرف حدود 35 میلیون تومان است، حال آنکه استخراج‌کنندگان این ارز مجازی در کشور که از برق یارانه‌ای صنعتی، خانگی یا کشاورزی بهره می‌برند در حال حاضر برای تولید هر بیت‌کوین تنها حدود 5 الی 6 میلیون تومان پرداخت می‌کنند. بنابراین اگر با تدوین قوانین یا آیین‌نامه‌های مرتبط از سوی دولت، ساز‌و‌کار تولید ارزهای رمزپایه در ایران قانونی و نرخ محاسباتی برای مصرف برق مزارع تولیدی این بخش، واقعی و بر مبنای نرخ صادراتی برق محاسبه شود، تزریق مالی مناسبی به صنعت برق کشور صورت می‌گیرد و موجب احیای دوباره این صنعت و زنجیره آن خواهد شد.

برزی‌مهر از برگزاری جلساتی میان وزارت نیرو، بانک مرکزی، سازمان بورس و برخی دیگر از دستگاه‌های دولتی برای تدوین آیین‌نامه مربوط به محاسبه نرخ برق مصرفی تولید و استخراج ارز رمزها در کشور، خبر داد و گفت: طبق توافقات به عمل آمده، نرخ محاسباتی این بخش، 7 سنت به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شده و بخشنامه آن نیز به کمیسیون اقتصادی دولت ارجاع شده و قرار است در هیات وزیران نیز به بحث گذاشته و تصویب شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران