به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سیف الله ابوترابی افزود: این افراد که مدت هاست کارت هوشمند ملی آنها صادر شده است و متاسفانه برای دریافت آن مراجعه نکرده اند سریال کارت آنها برای گرفتن خدمات باطل شده است و باید هرچه زود تر برای دریافت کارت خود به دفاتر پیشخوانی که اقدام به ثبت نام کرده اند، مراجعه کنند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین تمام افرادی که امسال درخواست کارت هوشمند ملی کرده و مرحله تکمیل ثبت نام را انجام دادهاند، می توانند بر اساس اصلاحات انجام شده، کارت خود را دریافت کنند.
وی اضافه کرد: برای تمدید مهلت دریافت این کارت ها برنامه ای نداریم و افرادی که فاقد کارت هوشمند ملی هستند، باید هر چه زودتر برای دریافت کارت هوشمند ملی اقدام کنند و این زمان را به پایان سال موکول نکنند.
ابوترابی ادامه داد: 12 تا 15 میلیون نفر در نوبت گرفتن کارت هوشمند ملی هستند که هنوز کارت خود را دریافت نکرده اند. بیش از 190 دستگاه به صورت برخط و همچنین 200 هزار نقطه با پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال در ارتباط هستند که استعلام های هویتی را از این طریق دریافت میکنند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: تاکنون بیش از 47 میلیون و 500هزار نفر مرحله تکمیل ثبت نام کارت هوشمند ملی را انجام دادهاند و برای 44 میلیون و 500 هزار نفر کارت صادر شده است و از این تعداد تاکنون کارت های بیش از 44 میلیون نفر ارسال شده است تا متقاضیان آن را تحویل بگیرند.
وی ادامه داد: هزینه صدور کارت هوشمند ثابت است؛ 20 هزار تومان واریزی به خزانه و 11 هزار تومان بابت تصویربرداری، اسکن انگشت و تحویل کارت است و دریافت بیش از این مبلغ تخلف محسوب میشود.
صدور کارت هوشمند ملی به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک موجب توزیع عادلانه فرصتها، کاهش بسیاری از هزینههای دولت و مردم خواهد شد، این اقدام از سال 1391 آغاز شده است و بر اساس هدفگذاری، قرار بود این کارت تا پایان سال 1397 برای تمام واجدان شرایط صادر شود.
کارت هوشمند ملی مهمترین کارت هویتی افراد است و افراد باید برای دریافت این کارت، خودشان به مراکز اعلام شده مراجعه کنند زیرا اثر انگشت آنها به منظور احراز هویت اخذ میشود. همچنین در این کارتها امضای الکترونیکی نیز درنظر گرفته شده است که باید توسط خود افراد ثبت شود.
حدود 64 میلیون نفر افراد بالای 15 سال در کشور واجد دریافت کارت هوشمند ملی هستند.