به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان صنایع کوچک، یکی از موضوعهایی که در بخش صنایع کوچک و متوسط مطرح است، همپوشانی و پیمانکاری فرعی است. این بحث در نشستهای تخصصی و B2B وB2C تاکنون برگزار شده است.
صادق نجفی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با حضور در برنامه فرصتها و چالشهای صنایع کوچک که از شبکه خبر پخش شد، بیان کرد: برای نخستینبار 1400 واحد صنعتی کوچک و متوسط در نمایشگاه بزرگ توانمندیهای صنایع کوچک، در مصلای تهران از 21 تا 23 مرداد حضور مییابند.
نجفی با بیان اینکه اگر شرایط خوب باشد این نمایشگاه قابل تمدید است، گفت: برای نخستینبار این تعداد واحد صنعتی کوچک و متوسط به صورت B2B و B2C توانمندیهای خود را به نمایش میگذارند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: صنایع بزرگ باید هلدینگ و لکوموتیو صنایع کوچک باشند.
نجفی ادامه داد: مسئولان مختلف از سراسر کشور به این نمایشگاه دعوت میشوند و به مشکلات واحدها رسیدگی میکنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: 90 درصد صنایع کشور کوچک هستند، این صنایع آسیبپذیرند و به مراقبت و حمایت نیاز دارند.
نجفی با تاکید بر اینکه باید به همفکری، همدلی، همگرایی و همافزایی برسیم، اظهار کرد: چرا عدهای فقط به فکر پمپاژ ناامیدی برای تولید در کشور هستند؟ مسئولان به این باور برسند که توانایی تولید در کشور بالا است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: برای موضوع ارزشافزوده واحدهای تولیدی جلسههای زیادی برگزار شد، این موضوع در مجلس در حال بررسی و نهایی شدن است.
نجفی تصریح کرد: در هر شهرک صنعتی دستکم 3 نماینده برای انتقال مشکلات واحدهای صنعتی داریم، خروجی مشکلات برای پیگیری به وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونتهای تخصصی ارجاع میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: هر روز در جلسه کاری ساعت 6 عصر به مشکلات تولیدکنندگان رسیدگی میکنیم.
نجفی تاکید کرد: بزرگترین مشکلات کشور در زمینه اشتغال و معیشت مردم است. از تولید داخل باید در راستای افزایش اشتغال حمایت کرد، که ممنوعیت واردات 1339 قلم کالا در این راستا بود.
وی یادآور شد: رسانهها 21 مرداد در کنار ما باشند و برای حمایت از صنایع کوچک(SME) بیایند.
رفع موانع دستوپاگیر تولید
در ادامه این برنامه، سجاد هاشمی، رئیس هیاتمدیره شهرک صنعتی عباسآباد با بیان برخی مشکلات خرد و کلان در مسیر تولید، تاکید کرد: فضای تولید نیازمند حمایت بیشتر است. ما تولیدکنندگان و صنعتگران در خط مقدم تولید ایستادهایم اما جو بیاعتمادی در بخش تولید و صنعت اکنون احساس میشود.
هاشمی در برنامه «فرصتها و چالشهای صنایع کوچک» که از شبکه خبر پخش شد، گفت: در حالی که حداقل حقوق کارگر یک میلیون و 200 هزار تومان است، تولیدکننده باید 400 هزار تومان برای بیمه تامیناجتماعی بپردازد.
این تولیدکننده، پرداخت مالیات ارزشافزوده را بدتر از همه دانست و افزود: موانع دستوپاگیر خدمات اجتماعی و مالیاتی بیشترین آسیب را به بخش تولید کشور میزند.
رییس هیاتمدیره شهرک صنعتی عباسآباد با اشاره به اینکه 85 درصد صنایع کشور، صنایع کوچک هستند، افزود: تا زمانی که مسئولان از کارگاهها و مراکز تولیدی بازدید میدانی نکنند، وضعیت صنعت و تولید را درک نخواهند کرد.
هاشمی با تاکید بر اینکه شهرک عباسآباد زیرساختهای اصلی مانند آب و برق را به طور دائم ندارد، گفت: چنانچه در دریافت خدمات و مواد اولیه وقفهای ایجاد شود در تولید کشور مشکل به وجود میآید.
این تولیدکننده افزود: هنوز بسترهای لازم در حوزه زیرساختها و توسعه نرمافزاری برای صنایع کوچک و متوسط هماهنگ با رشد تولید نیست.
هاشمی با درخواست اینکه مسئولان مربوط(تولید) باید ممیزی شوند، گفت: فروش مواد خام اگر ممنوع نشود، مواد اولیه که مایه حیات چرخه تولید کارخانهها و صنایع کوچک است و صدها کارگر در آن مشغول به کار هستند به کارخانهها نمیرسد یا گران تمام میشود و این در رقابت کالای داخلی با مشابه خارجی در بازار مشکلساز است.
رییس هیاتمدیره شهرک صنعتی عباسآباد گفت: دولت نمیتواند حمایت کند یا اینکه بلد نیست اما دستکم در بخشی که قانون اجازه داده، در کنار ما باشد در حالی که امروزه مطالبات ما به طور کلی فراموش شده است و هر آنچه را که گفتیم و درخواست کردیم از یاد بردهاند.
هاشمی افزود: از دولت نمیخواهیم برای ما معجزه کند اما در زمینه مطالباتی که بخشهای تولید و صنعت دارند، فقط بر مبنای قانون حرکت و به وظایف خود در این زمینه عمل کند.
وی درباره اینکه چرا با وجود تلاش زیاد دولت، سرمایهگذاریها به این سمت نمیآید، گفت: دلیلش این است که فضای تولید و صنعت غبارآلود است و انتظار داریم حق ضایع شده تولید یا صنعت از دولت گرفته شود.
رئیس هیاتمدیره شهرک صنعتی عباسآباد افزود: آنجا که قانون به نفع دولت است امر قانون اجرا میشود اما جایی که مربوط به بخش تولید و صنعت است قانون به فراموشی سپرده میشود.
در این راستا، قرار بود 30 درصد از منابع درآمدی اجرای قانون هدفمندی یارانهها به بخش تولید و صنعت اختصاص پیدا کند اما 2 درصد هم تحقق نیافته است.
هاشمی گفت: قانون مالیات ارزشافزوده کمر تولید را شکسته است و از سال 88 که این قانون را اجرایی کردهاند قرار بود فقط بعد از نهایی شدن تولید ارزشافزوده از مصرفکننده نهایی دریافت شود اما اکنون آن را تسری دادهاند به تولید و صنعت.
وی افزود: امروز دشمن جنگ اقتصادی را با ما شروع کرده است اما مسئولان متاسفانه منتظر هستند تا ببینند دشمن چه تکی میزند و آنها شروع به پاتک زدن کنند، ضمن اینکه ما از دشمن، هراسی نداریم اما مسئولان دولتی باید حمایت کنند. هاشمی گفت: امروز ضایعات مس، آهن و آلومینیوم و... از جمله مواردی است که خود صنعت تولید لازم دارد. چرا باید در این باره اجازه صادرات داده شود؟
سخن آخر
21 مرداد 97، نمایشگاه صنایع کوچک و متوسط ایران با هدف حمایت از محصولات ایرانی و نمایش توانمندیهای صنایع کوچک کشورمان با حضور بیش از 1000 واحد صنعتی در مصلای تهران برگزار خواهد شد. این نمایشگاه به مدت 3 روز ادامه خواهد داشت.