به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، براساس اعلام بانک مرکزی قیمت خُرده فروشی گروههای لبنیات، برنج، قند و شکر، چای و روغن نباتی در هفته منتهی به بیست و پنجم اسفندماه نسبت به هفته قبل از آن ثابت بود. همچنین قیمت خُرده فروشی گروههای تخم مرغ 6.4 درصد، حبوب 0.9 درصد، گوشت قرمز 0.2 درصد، میوههای تازه 2.2 درصد و گوشت مرغ 1.4 درصد در مدت مشابه افزایش و قیمت گروه سبزیهای تازه 0.7 درصد کاهش داشته است.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای پنیر غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل معـادل 0.2 درصد افزایش ولی قیمت پنیر پاستوریزه 0.1 درصد کاهش داشت. بهای سـایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل 6.4 درصد افزایش یافت و شـانهای 126 هزار تا 190 هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج بهای برنج داخله درجه یک و درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب قیمت لوبیا چشم بلبلی معادل 0.1 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین 0.2 درصـد تـا 2 درصـد افزایش داشت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری انار، انگور و هندوانه عرضه کمـی داشـت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفـی در مقایسـه بـا سایر میوهفروشـیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشـیهای سـطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت لیموشیرین معـادل 1.5 درصد، هندوانه 1.7 درصد، موز 3.4 درصد و کیوی 0.7 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بـین 1.1 درصد تا 14.9 درصد افزایش یافت. در گروه سـبزیهای تازه قیمـت گوجهفرنگـی معـادل 1.8 درصد، کدو سبز 4.9 درصد و سـیبزمینی 1.2 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام بین 0.5 درصد تا 5.5 درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند بدون تغییر بود. بهای گوشت تازه گاو و گوسـاله معادل 0.8 درصد و گوشت مرغ 1.4 درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت قند، شکر، چای خارجی و انواع روغن نباتی ثابت بود.
تغییرات یکساله
طبق اعلام بانک مرکزی، متوسط قیمت خُرده فروشی لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل 6.4 درصد، تخم مرغ 33.8 درصد، برنج 0.3 درصد، حبوب 1.7 درصد، میوه های تازه 10.8 درصد، گوشت قرمز 11.7 درصد، گوشت مرغ 6.2 درصد، چای 13.3 درصد و روغن نباتی 1.3 درصد افزایش داشته است. همچنین قیمت خُرده فروشی گروههای سبزیهای تازه 0.1 درصد و قند و شکر 10.6 درصد در دوره مورد بررسی کاهش یافت.