به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، پیروز موسوی امروز (دوشنبه، 17 اردیبهشتماه) در حاشیه دومین روز برگزاری بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی نفت در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه شرکت پایانههای نفتی ایران آخرین حلقه زنجیره نفت است، گفت: در سالهای اخیر برنامههای سرمایهای برای شتاببخشی به صادرات در حال اجرا بوده است و شامل بازسازی اسکلهها، خطوط لوله و خطوط زیردریایی میشود.
وی به بازرسی فنی خطوط لوله اشاره کرد و گفت: مذاکراتی با پیمانکار از اواخر پارسال انجام شده است تا 250نقطه مورد نیاز تعمیر شوند.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران با بیان اینکه بازرسی داخل خطوط لوله نیز اهمیت بالایی دارد، افزود: در این مورد نیز پیگرانی هوشمند 300 کیلومتر خط لوله انجام شده است که برخی از آنها برای نخستین بار بود و از این خطوط لوله 2 مورد نیاز به تعمیرات اساسی دارد که امسال انجام میشود.
موسوی درباره میزان بارگیری نفت در سال 96 نیز اظهار کرد: در سال 96 طبق برنامه وزارت نفت 1000 نفتکش در خارک پهلودهی و جداسازی کردیم.
وی افزود: در پایانه نفتی شمال پس از چند سال رکود، از سال گذشته سوآپ در حال انجام است و خوشبختانه در ماه گذشته هفتاد و یکمین نفتکش صادر شده است؛ تاکنون 3.5 میلیون بشکه نفت خام سوآپ شده و نفت دریافتی در پالایشگاه های تبریز و تهران استفاده شده است.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران قراردادهای سوآپ را ماهانه اعلام کرد و گفت: هماکنون سوآپ فقط با یک کشور انجام میشود و برنامه افزایش تعداد کشورها را در دستور کار داریم.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران درباره ظرفیت پایانه خارک گفت: هماکنون هر 9 پهلوگاه پایانه خارک آماده پهلودهی و بارگیری است و در صورت نیاز متخصصان این شرکت میتوانند عملیات بارگیری کشتی به کشتی را نیز انجام دهند و روزانه بین 5 تا 6 میلیون بشکه توانایی بارگیری داریم.
موسوی از مسئولیتهای اجتماعی شرکت پایانههای نفتی ایران نیز یاد کرد و گفت: جابهجایی سکنه جزیره خارک به ساحل، تأمین آب شرب جزیره و تأمین 3 مگاوات برق از جمله فعالیتهای CSR این شرکت بوده و خدمات آموزشی و فرهنگی شرکت نیز برای ساکنان جزیره قابل ارائه است.
وی به ساخت بازوی بارگیری در داخل نیز اشاره کرد و گفت: در اسکله شماره 10 جزیره خارک بازوی بارگیری با مشارکت جهاد دانشگاهی ساخته و نصب شده که در ماههای آینده به بهرهبرداری میرسد.