پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 304058 تاریخ : 1396/06/21-14:40:02
,8,
فرهنگی ترین تالار منطقه ای، با حجم معاملات روزانه 7 میلیون سهم

مدیر تالار منطقه ای فارس اعلام داشت:

فرهنگی ترین تالار منطقه ای، با حجم معاملات روزانه 7 میلیون سهم

بورس منطقه ای فارس از ابتدای خرداد ماه 83 فعالیت خود را آغاز کرد و با گذشت سه هزار و 211 روز معاملاتی تعداد 22 هزار و 927 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق مشارکت به ارزش 71 میلیارد و 193 میلیون ریال را به ثبت رسانده است که از این رقم، 51 درصد مربوط به خرید و مابقی مربوط به فروش سهام است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، بیش از 103 هزار و 500 نفر ساعت آموزش در بورس فارس، این تالار منطقه ای را به یکی از فرهنگی ترین تالارهای معاملاتی کشور تبدیل کرده است.

کرشمه ترابیان، مدیر تالار منطقه ای فارس  در خصوص فعالیت های اخیر این تالار منطقه ای اظهار داشت: بورس منطقه ای فارس از ابتدای خرداد ماه 83 فعالیت خود را آغاز کرد و با گذشت 3 هزار و 211 روز معاملاتی تعداد 22 هزار و 927 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق مشارکت به ارزش 71 میلیارد و 193 میلیون ریال را به ثبت رسانده است که از این رقم، 51 درصد مربوط به خرید و مابقی مربوط به فروش سهام است.

وی در این خصوص افزود: میانگین روزانه ارزش معاملات در طی این مدت 22 میلیارد ریال و میانگین روزانه حجم معاملات 7 میلیون سهم بوده است.

ترابیان در ادامه به فعالیت های فرهنگ سازی این تالار اشاره داشت و گفت: در سال های گذشته این بورس به منظور ارتقای فرهنگ سهامداری دوره های آموزشی کوتاه و بلند مدت مختلفی را در تالار، دانشگاه ها، ارگان ها و سازمان های مختلف استان برگزار کرده است که در این مدت موفق به گذراندن 103 هزار و 500 نفر ساعت آموزش شده است.

ترابیان را می توان یکی از زنان موفق در عرصه مدیریت نامید که توانسته در شهر فرهنگ و هنر، با ارگان ها و نهادهای مختلف تفاهم نامه هایی در زمینه آموزش و فرهنگ سازی منعقد کند.

یکی از این نمونه ها، تفاهم نامه همکاری علمی و آموزشی بین بورس منطقه ای فارس و کمیسیون امور بانوان استانداری با هدف ایجاد ارتباط و تبادل اطلاعات علمی و برگزاری دوره های آموزشی مشترک در این چارچوب تعیین شده است.

ترابیان در خصوص این قراردادها و نمونه های مشابه خاطرنشان کرد: همایش ها و تفاهم نامه های مختلفی در راستای شناساندن بازار سرمایه به علاقمندان توسط بورس منطقه ای فارس برگزار شده که تعدادی از این همایش ها نیز به صورت رایگان و با هدف نزدیک کردن قشر فرهیخته و دانشگاهی و حتی کارگر به بازار سرمایه و معاملات سهام بوده است.

وی در خصوص این تفاهم نامه ها بیان داشت: یکی از این موارد همکاری میان بورس فارس و اداره کار و رفاه استان فارس بود که به منظور ترویج فرهنگ سهامدارای کارگران استان برگزار شد،؛  بدین ترتیب، کلاس های آموزشی مختلفی برای این قشر از سهامداران برگزار شده که به صورت عملی با بازار سهام آشنا شوند. البته تعداد زیادی از شرکت کنندگان در این دوره هیچ آشنایی با سهام عدالت و بازار سرمایه نداشتند.

ترابیان در خصوص این تفاهم نامه اضافه کرد: برگزاری دورهای آموزشی آشنایی با سهام و سهامداری برای کارگران با استناد به سند چشم انداز 20 ساله ج.ا.ا در افق 1404 رقم خورد که از ویژگی های جامعه ایرانی در افق چشم انداز، کاهش فاصله درآمد میان دهک های بالا و پایین جامعه به واسطه رشد فرهنگ و آموزش و پژوهش و ایجاد فرصت های برابر برای همه آحاد کشور است.

وی با اشاره به ضرورت برگزاری این همایش افزود: به منظور کاهش آسیب های فردی و سیستمی سهامداری، اقدام دولت در جهت گسترش فرهنگ سهامداری در میان کارگران، اقدامی موثر و ضروری به نظر می رسد . به همین دلیل، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و سازمان اقتصاد و دارایی طی این تفاهم نامه با بورس منطقه ای فارس، با برگزاری دوره های آموزشی، راهکارهای علمی و منطقی را جهت ارتقای آگاهی و دانش سهامداری کارگران را پیمود.

این مقام مسئول در خصوص همایش های برگزار شده توسط بورس فارس افزود: برگزاری همایش ارائه راهکارهای تأمین مالی از طریق سرمایه گذاری در بورس "صکوک" با همکاری اتاق بازرگانی ایران ، همایش آشنایی با صندوق های زمین و ساختمان توسط شهرداری شیراز و تأمین سرمایه امین، برگزاری همایش نقش بازار سرمایه در تأمین مالی شرکت ها و بازار سرمایه اسلامی با همکاری دانشگاه شیراز و سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، برگزاری نمایشگاه در قالب بانک، بورس و بیمه در نمایشگاه های بین المللی فارس و چندین مورد همایش ها و سمینارهای دیگر از جمله فعالیت های این نهاد، در راستای فرهنگ سازی است.

وی در ادامه در خصوص معاملات این تالار نیز اشاره داشت: در حال حاضر تعداد شرکت های استانی پذیرفته شده در بورس 23 شرکت است که از این میان، 5 شرکت در بازار اول، 10 شرکت در بازار دوم و 8 شرکت در بازار پایه فرابورس قرار دارند. شرکت های اشتادموتورز در سال 86 و شیرین دارو در سال 87 و شرکت های لاستیک دنا، مخابراتی راه دور ایران در سال 88 طی مدت فعالیت بورس فارس از لیست شرکت های پذیرفته شدند. در حالی که، شرکت های سیمان فارس و کارخانجات مخابراتی ایران و سیمان داراب در سال 83، پتروشیمی شیراز در سال 84، سیمان سفید نی ریز در سال 86 و سیمان فارس نو در سال 87 به لیست شرکت های پذیرفته شده در بورس اضافه شدند.

ترابیان در ادامه در خصوص سهم کارگزاری های برتر از معاملات تالار منطقه ای فارس افزود: بیشترین معاملات متعلق به تالار اختصاصی کارگزاری مفید و مبین سرمایه است که در واقع سهم مساوی و 21 درصدی از معاملات ثبت شده در شیراز را برعهده دارند.

وی ادامه داد: به این ترتیب، بانک کشاورزی با دارا بودن 8 درصد از معاملات، اقتصاد بیدار 7 درصد، حافظ 5 درصد، اردیبهشت ایرانیان و توسعه سرمایه دنیا 4 درصد، کارگزاران برتر این تالار نامیده می شوند.

تأثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه؛ واقع بین باشیم

ترابیان در ادامه در خصوص تأثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه اظهار داشت: انتظار می رود وقتی سود بانکی کاهش پیدا می کند مقداری از این نقدینگی جذب بازار سرمایه شود اما این مهم به این شرط محقق می شود که بازار سرمایه بتواند به خوبی این سرمایه ها را هدایت کند.

وی ادامه داد: باید واقع بین باشیم اگر بازار جذابیت کافی برای سرمایه گذار داشته باشد هم اکنون بهترین فرصت برای جذب نقدینگی است ولی به این دلیل که اقتصاد ما، سیاست زده است ، قبل از این که بخواهیم وضعیت اقتصادی یک شرکت را تجزیه تحلیل کنیم وضعیت سیاسی را بررسی می کنیم.

مدیر بورس منطقه ای فارس در ادامه با اشاره به تغییر سیاست های اقتصادی شرکت ها بیان داشت: اگر سرمایه گذار سرمایه خود را وارد بازار سهام و یک صنعت خاص کند، و سیاست اقتصادی صنعت تغییر کند سرمایه گذار وارد محدوده ریسک می شود و با این روند، از بازار سهام خارج شده و به سمت بازار ابزار مشتقه تمایل بیشتری پیدا می کند .

وی در ادامه در خصوص نرخ بهره بانکی ادامه داد: اگر سودهای بانکی با کاهش همراه شود اما نرخ تسهیلات اعطا شده به صنایع کاسته نشود نمی توان انتظار سوددهی از شرکت ها داشت . به همین دلیل معتقدم باید این دستور بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود را یک فرصت دانست تا بتوانیم با جذاب کردن بازار، میل سرمایه گذاران را به ورود به بازار بیشتر کنیم.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 191
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران