به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشکده بیمه، هدف از انجام این طرح پژوهشی که در گروه پژوهشی عمومی بیمه پژوهشکده انجام خواهد شد، بررسی چارچوب مقرراتی در خصوص ارزیابان ریسک از نظر مجوز فعالیت، نحوه فعالیت، نظارت بر فعالیت و رتبه بندی و تعیین میزان دستمزد و ... از طریق مطالعه تطبیقی با برخی از کشورهای پیشرو در صنعت بیمه؛ شناسایی و تعیین روش ها، معیارها و شاخص های لازم جهت رتبه بندی کارشناسان و شرکت های ارزیاب ریسک و خسارت؛ شناسایی عوامل موثر بر تعیین نرخ دستمزد ارزیابان ریسک؛ تعیین نهاد متولی ساماندهی ارزیابان ریسک جهت یکپارچه سازی و اعلام رتبه کارشناسان ارزیابی ریسک؛ تعیین نقش و جایگاه نهاد ناظر بیمهای در رتبه بندی و ساماندهی ارزیابان ریسک و ارزیابان خسارت؛ تعیین نقش و جایگاه اتحادیه های صنفی حرفه ای صنعت بیمه (سندیکای بیمه گران ایران-انجمن حرفه ای صنعت بیمه-انجمن های صنفی و ... ) در رتبه بندی و ساماندهی ارزیابان ریسک و ارزیابان خسارت؛ امکان سنجی تهیه آیین نامه، دستورالعمل، شیوه نامه جهت اجرای رتبه بندی و تعیین نرخ دستمزد و ... ارزیابان ریسک و خسارت؛ می باشد.
طرح پژوهشی «تدوین و ارائه ضوابط رتبه بندی ارزیابان ریسک و خسارت بیمه ای» به این سوالات پاسخ خواهد داد که «نحوه احراز صلاحیت، ضرورت و یا عدم نیاز به اخذ مجوز فعالیت، نحوه فعالیت، نظارت بر فعالیت و رتبه بندی، میزان دستمزد و ... ارزیابان ریسک در کشورهای پیشرفته در صنعت بیمه چگونه است؟»، «آیین نامه، شیوه نامه و دستورالعمل و ضوابط فعالیت و رتبه بندی ارزیابان ریسک در شرکت های بیمه پیشرو چیست؟»، «نحوه رتبه بندی ارزیابان ریسک و خسارت در کشورهای پیشرو درصنعت بیمه چگونه است؟»، «آیا بسترها و زیرساختهای لازم جهت رتبه بندی ارزیابان ریسک و خسارت در صنعت بیمه کشور وجود دارد؟» و «نهاد متولی وناظر بر تشکیل و فعالیت تشکیل بانک اطلاعاتی ارزیابان ریسک و خسارت در کشورهای پیشرو بیمه ای کیست؟».
انتظار می رود انجام این طرح پژوهشی بتواند بستری برای تهیه و تدوین ساز و کارهای لازم جهت فعالیت،رتبه بندی و نظارت بر عملکرد ارزیابان ریسک و خسارت بیمه ای؛ شناسایی روش ها، معیارها و شاخص های لازم جهت رتبه بندی کارشناسان ارزیاب ریسک؛ شناسایی روش ها، معیارها و شاخص های لازم جهت رتبه بندی کارشناسان ارزیاب خسارت؛ شناسایی عوامل موثر بر تعیین نرخ دستمزد ارزیابان ریسک و خسارت؛ تعیین نقش و جایگاه اتحادیه های صنفی حرفه ای صنعت بیمه نظیر سندیکای بیمه گران ایران-انجمن حرفه ای صنعت بیمه-انجمن های صنفی و ... در رتبه بندی و ساماندهی ارزیابان ریسک و ارزیابان خسارت؛ نهاد متولی ساماندهی ارزیابان ریسک جهت یکپارچه سازی و اعلام رتبه کارشناسان ارزیابی ریسک؛ ارائه چارچوب و دستورالعمل جهت صدور مجوز، نظارت بر فعالیت، رتبه بندی و ... ارزیابان ریسک بر اساس رویه های جاری در کشورهای پیشرو در حوزه بیمه در دنیا فراهم سازد.
علاقه مندان برای شرکت در این فراخوان تا پایان وقت اداری روز شنبه 13 خرداد 1402 فرصت دارند تا پیشنهادات خود را نشانی تهران، خیابان سعادت آباد، میدان شهید حسن تهرانی مقدم (کاج)، خیابان سرو غربی، پلاک 43، طبقه چهارم، اداره امور پژوهشی، کدپستی 1998758513، تلفن: 22084084-021 و یا آدرس ایمیل proposal@ IRC.ac.ir ارائه نمایند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت طرحنامه طرح پژوهشی به بخش فراخوان های وب سایت پژوهشکده بیمه و یا به نشانی https://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/5149/page/ مراجعه فرمایید.