به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازروابط عمومی موسسه اعتباری نور، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: موسسات مالی با فعالیتهای بیوقفه خود در تجهیز منابع مالی کوتاهمدت و بلندمدت پساندازهای خرد اشخاص در پایین آوردن خطر سرمایهگذاری، تخصیص بهینه منابع، کاهش هزینههای معاملاتی و درنهایت رشد و رونق اقتصادی کشور نقش اساسی ایفا میکنند.
نماینده مردم آباده،بوانات و خرم بید در مجلس اظهار داشت: خدمات این مؤسسات در بسیاری از زمینهها شبیه خدمات ارائهشده از سوی بانکها است ولی نوع خدمات، درجه آزادی و گستردگی فعالیت آنها متفاوت است.
وی ادامه داد: مؤسسات مالی و اعتباری بهعنوان مکمل سیستم بانکی نقش مؤثری در پویایی بازار مالی کشور دارند، همچنین این مؤسسات نقش مؤثری در رشد ،انباشت و توزیع بهینه سرمایه و منافع مالی دارند هرچند در ایران این نقش بهدرستی برای این مؤسسات تعریفنشده است.
رحیم زارع بابیان این که موسسه اعتباری نور یکی از مؤسسات مالی است که در کنار بانکها در بازار مالی کشور در حال فعالیت است، گفت: مؤسسات مالی غیرمجاز که با پرداخت سودهای نامتعارف نظم بازار مالی کشور را خدشهدار کرده بودند در چندساله گذشته به همت بانک مرکزی سروسامان پیدا کردند.
وی ادامه داد: موسسه نور نیز از تجمیع سه تعاونی اعتباری و صندوق قرضالحسنه شامل تعاونیهای اعتباری کارسازان آینده، پیشگامان کویریزد و صندوق قرضالحسنه ریحانه گستر مشیز استان کرمان شکل گرفت و با اخذ مجوز از بانک مرکزی نقش مؤثری در حذف منافع سپردهگذاران این نهادهای مالی و نظم بازار غیر متشکل پولی داشته است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: موسسه نور در انتقال مؤسسات ادغامی واگذارشده تاکنون موفق عمل کرده است و امیدواریم این روند در این موسسه مستمر باشد.
زارع یادآور شد: ساماندهی بازار مالی و پولی کشور مستلزم همکاری مؤسسات مالی و اعتباری و بانکها است که در حال حاضر این نهادهای مالی با تلاش خود در راستای این هدف گام برمیدارند.
نماینده مردم آباده،بوانات و خرم بید در مجلس گفت: بهرغم تمام محدودیتها، مؤسسات مالی و اعتباری توانستهاند با گستردگی شعب خود در سراسر کشور بهخصوص در شهرهای کوچک در کنار بانکهای دولتی و خصوصی به فعالیت بپردازند و سهم مناسبی از بازار را کسب کنند که این نشان از اهمیت این نهادهای مالی در چرخه مالی اقتصاد کشور دارد.
گفتنی است که موسسه اعتباری نور مجوز فعالیت خود را 27 اسفندماه 1391 از بانک مرکزی دریافت و مجوز نهایی فعالیت این موسسه در 11 تیرماه سال 94 از سوی بانک مرکزی صادر شد.
موسسه اعتباری نور در راستای ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و با حمایت بانک مرکزی در ساماندهی تعاونیهای مذکور مشارکت کرده و با اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی، فرآیند انتقال مؤسسات مذکور به موسسه نور را آغاز کرد. این در حالی است که بهرغم پیچیدگی فرآیند انتقال مؤسسات، هیچ خللی در پرداخت سود سپردهها و ارائه خدمات بانکی رخ نداد.در حال حاضر موسسه اعتباری نور به لحاظ حجم منابع، در رتبه دوازدهم شبکه بانکی کشور قرار دارد و 336 شعبه این موسسه در سراسر کشور تحت نظارت بانک مرکزی فعالیت میکنند.
علاوه بر این، بانک مرکزی با توجه به توانمندی این موسسه و به واسطه سرعت بخشی به تکمیل انتقال مؤسسات ادغامی در موسسه اعتباری نور، مجوز عضویت این موسسه در شبکه شتاب را صادر کرد و این موسسه با پیوستن به شبکه شتاب و سامانههای ساتنا و پایا و همچنین اتصال به درگاههای خدمات الکترونیکی متصل به شبکه شتاب ازجمله همراه بانک، تلفنبانک و اینترنت بانک امکان استفاده از بانکداری الکترونیکی را برای مشتریان خود فراهم کرده است.
موسسه اعتباری نور بهزودی با اضافه کردن پایانههای فروشگاهی pos، به چرخه خدمات بانکداری الکترونیکی و همچنین اخذ مجوز نهایی برای راهاندازی سامانه سپام برای صدور ضمانتنامههای ریالی و اعتبار اسناد داخلی و پیوستن به سامانه چکاوک، خدمات بانکداری خود را گسترش میدهد؛ بنابراین بدیهی است که تمام فعالیتهای موسسه اعتباری نور در چارچوب قوانین و مقررات بانک مرکزی قرار دارد و بانک مرکزی بر تمام فعالیتهای بانکی و همچنین روند انتقال داراییها و بدهیهای موسسات گروه ادغامی نظارت کامل دارد.
موسسه اعتباری نور اخیرا مجمع عمومی سهامداران را برگزار کرده و آقایان منوچهر زمانی، اکبر جعفری، محمد مروج، مهران شریفی و رضا گودرزی به عنوان اعضای جدید هیات مدیره با اکثریت ارای سهامداران و با تایید بانک مرکزی انتخاب شدند.