به گزارش بانک و صنعت: شاهپور علایی مقدم اظهار داشت: برنامه هایی برای کوچ سالم و بهداشتی عشایر طراحی کرده ایم و امیدواریم دولت کمک کند تا عشایر کوچ خود را با کمترین مشکل انجام دهند.
وی با تاکید بر اختصاص یارانه و کمک برای کوچ ماشینی عشایر، گفت: با محاسباتی که انجام داده ایم با 60 تا 65 میلیارد تومان می توانیم بخشی از هزینه های کوچ ماشینی عشایر را پرداخت کنیم و اگر بخواهیم کوچ به خوبی و مدیریت شده انجام شود و کمترین هزینه را از نظر مسائل بهداشتی و درمانی برای کشور داشته باشد، دولت و مجلس و سازمان برنامه و بودجه این بودجه را اختصاص بدهند.
علایی مقدم یادآور شد: سال گذشته نیز ما این موضوع را پیگیری کردیم اما متأسفانه تاکنون موفق نشده ایم یارانه کوچ ماشینی را بگیریم و انتظار ما این است سازمان برنامه و بودجه و دولت کمک کنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: به تمام استان ها ابلاغ شده و همکاران ما در سراسر کشور مدیریت می کنند تا کوچ را که تقریباً از 15 اردیبهشت ماه آغاز می شود به تعویق بیندازیم و کمک ها و مساعدت هایی از طریق اتحادیه ها و تعاونی های عشایری انجام شود تا عشایر به صورت ماشینی کوچ کنند.
وی افزود: ستاد و کمیته هایی در استان ها تشکیل شده و فعال هستند تا عشایر با کمترین مشکل از قشلاق و میانبند عبور و به شرایط ییلاق و مراتع دسترسی پیدا کنند.
علایی مقدم همچنین بر رعایت مسائل و اصول بهداشتی در زمان کوچ و ارائه خدمات بهداشتی به عشایر در مسیر کوچ تاکید کرد و گفت: باید مراقبت کنیم کوچ عشایر بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا انجام شود.
عشایر با خشکسالی بسیار سختی مواجه هستند
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه عشایر عزیز در برخی از نقاط با خشکسالی بسیار سختی مواجه هستند، گفت: امسال نسبت به سال گذشته با دو مؤلفه یکی کاهش بارش ها و افزایش میانگین دما و دوم تشدید بیماری کرونا مواجه هستیم.
علایی مقدم افزود: علوفه مرتعی در استان های جنوبی کاهش پیدا کرده و میانگین بارش کشور نسبت به 50 سال گذشته خیلی کم شده و در بعضی از مناطق این کاهش بارش تا 70 درصد است.