وی درباره دلایل مخالفت با طرح توزیع قیر رایگان اظهار داشت: دلایل مخالفان همان دلایلی است که در زمان بررسی لایحه بودجه 98 مطرح شد. در آن زمان شورای نگهبان، دیوان محاسبات و نهادهای نظارتی و امنیتی این طرح را به دلیل وجود رانت فراوان و عدم توانایی در کنترل و نظارت رد کردند.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: وزیر راه وشهرسازی و رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نیز با این طرح مخالف هستند و توزیع قیر رایگان را موجب افزایش فساد می دانند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: موافقان طرح توزیع رایگان به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول از وجود رانت در این طرح آگاه نیستند و دلسوزانه برای آبادانی شهرها و روستاها در حال دفاع از این طرح هستند. دسته دوم که عده کم اما اثرگذاری هستند، با آگاهی از رانت موجود در این طرح، با تولیدکنندگان بزرگ قیر در ارتباط هستند و از تصویب آن نفع می برند.
وی درباره احتمال تایید این طرح توسط شورای نگهبان گفت: در صورت تایید این طرح، مجلس از نهادهای نظارتی درخواست خواهد کرد تا نظارت بر توزیع قیر رایگان، با دقت و وسواس بیشتری صورت بگیرد. با توجه به شواهد موجود، یقیناً رانت و فساد در این طرح وجود خواهد داشت و با نظارت بیشتر صرفاً می توان آن را به حداقل رساند.
نیک بین در پایان با بیان این که در لایحه بودجه 1400 اشاره ای به طرح توزیع قیر رایگان نشده، افزود: موضوع قیر باید در لایحه بودجه به صورت عرضه در بورس گنجانده و نقدینگی مورد نیاز آن در بودجه پیش بینی شود تا از این طریق دهیاری ها و شوراهای شهرو روستا بتوانند قیر را از کانال بورس خریداری کنند.