به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، حامد سلطانی نژاد روز یکشنبه درباره آغاز عرضه سیمان در بورس کالا، افزود: با توجه به آزادسازی قیمت سیمان و فراهم شدن شرایط عرضه این محصول در بورس کالا، در یک سال گذشته رایزنی و توافق هایی با انجمن سیمان برای عرضه داخلی و صادراتی سیمان در بورس کالا صورت گرفته است که روز گذشته شاهد عرضه سیمان در تالار داخلی بورس کالا بودیم.
مدیر عامل بورس کالای ایران با بیان این که تلاش ما در بورس کالا این است که بازارهای هدف سیمان ایران را گسترش دهیم و رقابت منفی را در این صنعت از بین ببریم، افزود: تحقق این موضوع مستلزم حذف چندگانگی نرخ است و این اتفاق می تواند با صادرات هدفمند سیمان در بورس کالا رخ دهد.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه به وجود ابزارهای تامین مالی برای فعالان صنعت سیمان در بورس کالا اشاره کرد و گفت: ابزارهای نوین مالی مانند «اوراق سلف موازی استاندارد» و گواهی سپرده کالایی این قابلیت را دارد که در مدت زمان کوتاهی برای صنایع، تامین مالی کند.
سلطانی نژاد افزود: در گذشته بورس کالا از طریق معاملات سلف برای شرکت ها و صنایع تامین مالی کوتاه مدت انجام می داد، اما در یک سال اخیر با توسعه انتشار اوراق سلف موازی استاندارد، حجم تامین مالی به صورت میان مدت و بلندمدت از طریق بورس کالا افزایش یافته است، به طوری که شرکت سیمان سپاهان نیز سال گذشته با انتشار اوراق سلف در بورس کالا به میزان 200 میلیارد ریال تامین مالی کرد.
مدیرعامل بورس کالای ایران با تاکید بر این که صنعت سیمان ایران برای افزایش حجم فروش صادراتی و تبدیل شدن به مرجعیت قیمتی، به یکپارچگی فروش و قیمت نیاز دارد، گفت: بورس کالا با بهره گیری از ظرفیت داخلی سیستم بانکی و همکاری با بانکهای بین المللی، تسویه معاملات با ارزهایی همچون دلار و یورو را در تالار صادراتی در دستور کار قرار داده است که با تحقق این امر، حجم کالاهای صادراتی و نفوذ قیمت های ایران در منطقه بیشتر می شود.
سلطانی نژاد به سابقه معاملات سیمان در بورس کالا نیز اشاره کرد و گفت: سیمان کالایی است که در تیرماه سال1389 در بورس کالا پذیرش شد و تا اوایل سال 1391 در آماری قابل قبول حدود یک میلیون تن سیمان در بورس مورد معامله قرار گرفت و 36 شرکت سیمانی در بورس کالا پذیرش شدند.
وی به صادرات سیمان از بورس کالا نیز اشاره کرد و گفت: رشد عرضه های سیمان در بورس کالا به گونه ای پیش رفت که حدود 63 هزار تن سیمان از طریق بورس کالا صادر شد، اما رفته رفته ادامه تعیین قیمت های دستوری برای سیمان و نبود امکان رقابت برای خرید این محصول، به کاهش انگیزه تولیدکنندگان سیمان و توقف عرضه های این محصول در بورس کالا منجر شد.
پس از حدود 4 سال غیبت، دیروز (شنبه) دو هزار تن سیمان تیپ2 شرکت سیمان اصفهان روی تابلوی معاملات بورس کالای ایران رفت که یک هزار تن آن با قیمت پایه 1055ریال معامله شد.
این عرضه و معامله در شرایطی صورت گرفت که دبیر انجمن سیمان از مهیا بودن شرایط برای صادرات سیمان از بورس کالا خبر داده بود که به نظر می رسد آغاز عرضه های داخلی این محصول، سرآغازی برای صادرات سیمان از بورس کالا خواهد بود.