پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 447879 تاریخ : 1397/11/13-15:28:18
,17,
عدم گزارش به هیات واگذاری در خصوص تخلف سازمان خصوصی سازی از برگزاری مزایده ها

عدم گزارش به هیات واگذاری در خصوص تخلف سازمان خصوصی سازی از برگزاری مزایده ها

نحوه برگذاری مزایده های سازمان خصوصی سازی همواره بر اساس قانون بوده و تاکنون هیچ گزارشی به هیات واگذاری در خصوص تخلف ازنحوه برگزاری مزایده ها منتقل نشده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، مهدی مفیدی، مشاورعالی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران طی مصاحبه ای اعلام کرد:سازمان خصوصی سازی مجری قوانینی است که توسط هیات وزیران و هیات واگذاری به تصویب می رسد گفت: برای واگذاری یک شرکت دولتی باید دو الزام به صورت موازی توسط هیات واگذاری مشخص شود. 

یکی از آنها تعیین نحوه واگذاری شرکت ها می باشد و دیگری تعیین قیمت پایه است.

مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی ایران گفت:آنچه در فضای خصوصی سازی کشور در حال انجام است تابع قوانین بالا دستی از جمله اصل 44 قانون اساسی، قانون اجرای اصل 44 قانون اساسی و نیز آئین نامه های مصوب هیات واگذاری، شورای عالی اصل 44 و هیات وزیران است که مبنای واگذاریهای دولت می باشد.

وی گفت: وزیر اقتصاد، وزیر دادگستری، رئیس اتاق بازرگانی و رئیس اتاق تعاون از اعضای دارای حق رای هیات واگذاری هستند که بجز آنها افراد خبره دیگری از جمله نمایندگان عضو ناظر مجلس شورای اسلامی معاونان وزیر اقتصاد، رئیس سازمان بورس، رئیس شورای رقابت، بسته به موضوع مورد بحث مدیر عامل شرکت قابل واگذاری و وزیر مربوطه نیز در جلسات هیات واگذاری حضور دارند.

مهندس مفیدی افزود: عمده روش مورد استفاده در واگذاری سهام شرکت های دولتی مزایده است که در برخی موارد که متقاضی وجود ندارد و چندین مزایده ناموفق برگزار می شود، سازمان خصوصی سازی این حق را دارد که سهام شرکت های دولتی را از طریق مذاکره واگذار کند که البته از این اختیار قانونی خود استفاده چندانی تا کنون نکرده است.

نماینده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در هیات واگذاری ادامه داد: رد دیون دولت با سهام شرکت های دولتی، با اصل و روح واگذاری ها مخالف است و خوشبختانه در چند سال گذشته و با روی کار آمدن دولت یازدهم شاهد توقف این نوع از واگذاری ها هستیم و هیات واگذاری نیز به این نوع از واگذاری ها رای نمی دهد. 

مهندس مفیدی ادامه داد: البته واگذاری از طریق  مذاکره یکی از روش های قانونی است که سازمان خصوصی سازی بدلیل احتیاط و دوری جستن از حواشی احتمالی از آن پرهیز می کند.در جهت مقابل اقدام به واگذاری شرکت های دولتی از طریق بورس (البته در مواردی که امکان پذیر باشد) بدون حاشیه صورت می گیرد . واگذاری از طریق مزایده نیز بعضاً با حاشیه هایی همراه بوده است که بخشی از آنها به دلیل عدم آشنایی افراد مختلف با ساز و کار و جزئیات واگذاری ها است که البته در برخی از موارد این اظهار نظرها از روی دلسوزی ولیعدم آگاهی بوده است.

مهندس مهدی مفیدی در پایان اضافه کرد: البته ناگفته نماند که نحوه برگذاری مزایده های سازمان خصوصی سازی همواره بر اساس قانون بوده و تاکنون هیچ گزارشی به هیات واگذاری در خصوص تخلف ازنحوه برگزاری مزایده ها منتقل نشده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 198
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران