به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، در آغاز این نشست مسعود خوانساری ضمن اشاره به همکاریهای اتاق بازرگانی تهران در سالهای اخیر با سازمانها و اتاقهای بازرگانی کشور چک از علاقمندی اتاق و فعالان بخش خصوصی برای بهبود و توسعه روابط فعلی سخن گفت و افزود: اتاق تهران در سالهای 2016 و 2017 میزبان سه هیات تجاری به سرپرستی وزرای صنعت، معدن و اقتصاد کشور جمهوری چک به تهران بود و در خلال این ملاقاتها قراردادهایی نیز بین شرکتهای دو طرف به امضا رسید.
خوانساری افزود: در ضمن اتاق بازرگانی تهران نیز در سال 1395 یک هیات تجاری به جمهوری چک اعزام کرد که طی آن ملاقاتهای خوبی با اتاق بازرگانی و کنفدراسیون صنایع چک و اتاق بازرگانی مشترک ایران- چکسلواکی انجام و تفاهمنامههای همکاری با این نهادهای بخش خصوصی برای توسعه همکاریها امضا شد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به حجم 89 میلیون دلاری روابط تجاری دو کشور در سال 2018 گفت: متاسفانه در سال گذشته به دلیل وجود مشکلات بانکی در روابط خارجی با کشورهای اروپایی حجم مبادلات با این کشورها از جمله جمهوری چک نسبت به سال قبل از آن با کاهش روبرو شده است.
مسعود خوانساری خاطرنشان کرد که اتاق تهران فهرستی از شرکتهای کوچک و متوسط برای ارائه به نهادهای مرتبط در چک تهیه کرده و آمادگی دارد تا همتایان ایرانی متناظر فعالیت شرکتهای کوچک و متوسط چک را به آنها معرفی کند. خوانساری ادامه داد: او همچنین تهاتر کالا میان بازرگانان دو کشور را از جمله راهکارهای حل معضل مراودات مالی برشمرد و افزود این امر میان دو کشور و حتی از طریق کشورهای ثالث قابل انجام است.
در این نشست همچنین، اکبر امینیان، سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در جمهوری چک نیز با اعلام اینکه رفتار چک در قبال رابطه با ایران مبتنی بر چارچوبهای اتحادیه اروپاست، افزود: سفارت ایران در پراگ آمادگی دارد تا با ارتباط با سازمانهای اشاره شده و نیز اتحادیه صنایع خرد و متوسط چک راههای افزایش مراودات دوجانبه را بررسی و دنبال کند.