به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت مراسم افتتاحیه این مجتمع با حضور سلطانی فر - معاون رئیس جمهور و بهمن نامور مطلق معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، جهانگیری سفیر ایران – هلند ، فرهاد شریف - معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی ایران، و شهرداران شهرهای لاهه، آمستردام، لیدن، رایزویک، و استار و لایدندورپ و سفرای کشورهای مختلف و چند تن از روسای دانشگاهها و مقامات هلندی و ایرانی برگزار شد.
مسعودسلطانی فر - معاون رئیس جمهور در این مراسم با اشاره به شرایط ایجاد شده پس از توافق هستهای تاکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا با فعال کردن صاحبان تجارت و صنعت و نیز فعالان عرصههای فرهنگی، روابط اقتصادی و تجاری و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و هلند را بهبود بخشیده و به دور از مناقشات و جنجالهای سیاسی کشورهایی که منافع خود را در تحریم جمهوری اسلامی ایران میبینند، زمینه رشد و شکوفایی هرچه بیشتر روابط فرهنگی و اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا به ویژه ایران و هلند را رقم بزند.
سلطانیفر اضافه کرد: دو کشور ایران و هلند از دیرباز روابط حسنهای داشتهاند و هماکنون نیز هیچ محدودیتی در توسعه همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود ندارند. ما بر این باوریم که گشایش مرکز تجاری - فرهنگی ایران و هلند گام بزرگی در این راستا محسوب شده و میتواند ابتکار عملی برای همکاریهای آتی با کشور هلند و نیز سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با سفر خود به هلند زمینه همکاریهای بیشتر میان دو کشور در زمینههای اقتصادی، گردشگری و صنایع دستی فراهم شود.
در این مراسم جهانگیری - سفیر ایران در هلند ضمن خوش آمدگویی به مهمانان افتتاح مرکز تجاری ایران و هلند را بزرگترین رویداد در چارچوب گسترش مناسبات اقتصادی، صنایع دستی و گردشگری فی مابین دو کشور دانست و افتتاح این مرکز را به عنوان اولین مرکز تجاری صنایع دستی در قلب اروپا برشمردند و خاطر نشان ساختند تولیدات صنایع دستی، فرش ، مبلمان و ... که نماد فرهنگ و تمدن کشور ایران است در این مرکز تجاری برای شهروندان کشور هلند در معرض نمایش و عرضه قرار دارد.
وی تصریح کرد: بخش خصوصی با اقداماتی نظیر ایجاد مرکز تجاری و فرهنگی ایران و هلند میتواند از این تجارب برای افزایش فعالیتها و معرفی ظرفیتهای و تواناییهای دو ملت استفاده کند.
سفیر ایران در هلند همچنین از رویکرد دولت یازدهم به منظور ایجاد زمینههای لازم برای همه بخشها در راستای توسعه اقتصادی با استفاده از ارتباطات بین المللی تقدیر و تشکر کرد.
جهانگیری با اشاره به نقش و اهمیت ارتباطات بین بانکی در سرمایهگذاری و تجارت بین دو کشور، بر لزوم همکاری نزدیکتر بانکهای دو کشور در پیشبرد اهداف صادراتی تاکید کرد.
همچنین مازیار تشکری تیمجانی - مدیرعامل این مرکز نیز در توضیحاتی در خصوص این مرکز تجاری گفت: این مجتمع بزرگ که پیام آور نماد و فرهنگی ایرانی در خارج از کشور است به مساحت 3600 متر مربع در دو طبقه شامل فضای فروشگاهی به مساحت 1000 متر مربع ، انبارهای مسقف، دفاتر تجاری و اداری ، سالن جلسات و سمینارها،گالری، شو روم دائمی از کالای صنایع دستی ایرانی، مبلمان و فرش ،کارگاههای آموزشی، رستوران ،پارکینگ و بارانداز است.
وی تاکید کرد: این اتفاق با حمایتهای همه جانبه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ویژه معاونت صنایع دستی کشور, اتحادیه مبلمان با دریافت مشاوره از تجار و بازرگانان هلندی فراهم شده است
به گزارش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری; در این راستا بازدید عمومی از اصلی ترین مراکز عمده فروشی صنایع دستی کشور هلند به نام tico و مشابه سازی چنین فضایی در کشور ایران با موضوعیت صنایع دستی انجام پذیرفت.