به گزارش بانک و صنعت، رحمن محمدی مدیرعامل شرکت تولید مرغ مادر ماهان که با نماد زماهان در فرابورس حضور دارد، امروز در جریان برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه برای بررسی صورت های سال مالی منتهی به 30 آذر 1400 در محل کانون توحید خیابان پرچم در تهران با حضور 84.5 درصد سهامداران برگزار شد، اعلام کرد: بالای 80 درصد نهاده های تولید را از طریق واردات و حدود 20 درصد را هم از محل تولیدات داخلی خریداری می کنیم.
وی تأکید کرد: صد درصد نهاده های تولید شامل ذرت دانه ای را از سامانه بازارگاه تهیه می کنیم.
به گفته مدیرعامل زماهان این شرکت بین 3 تا 4 درصد تامین جوجه مادر مرغ گوشتی کشور را از نژادهای راس، آرین و اربراکرز، تامین می کند که در حال حاضر 80 درصد جوجه ها از نژاد راس و 20 درصد از بقیه نژادها است.
محمدی این را هم گفت که در این شرکت 479 کارگر مشغول به کار است که البته میزان اشتغال غیرمستقیم چندین برابر این تعداد است.
به گفته وی سالانه حدود 42 میلیون قطعه مرغ مادر گوشتی در این شرکت تولید می شود و صد درصد نهاده های تولید را از سامانه بازارگاه تامین می کنیم.
بر اساس مصوبه مجمع سود کسب شده به ازای هر سهم 675 ریال بوده است که قرار شد از این مبلغ 500 ریال به عنوان سود بین سهامداران تقسیم شود، همچنین روزنامه ایران و سامانه کدال مرجع آگهی های شرکت معرفی شد و پاداش هیات مدیره 200 میلیون تومان و حق حضور اعضای غیرموظف هیات مدیره به ازای هر ماه حداقل دو جلسه 2.4 میلیون تومان، یعنی به ازای هر جلسه 1.2 میلیون تومان در نظر گرفته شد.
همچنین هیات مدیره شرکت مرغ ماهان به مدت دو سال شامل شرکت سرمایه گذاری کوثر، سازمان اقتصادی کوثر، شرکت عمران و معین کوثر، مرغ مادر دیزباد و شرکت مرغک انتخاب شدند. همچنین با مصوبه مجمع مشخص شد سود سهامداران در اسرع وقت از طریق سامانه سجام به حساب سهامداران واریز شود.
محمدی، مدیرعامل زماهان در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه در صورت حذف ارز ترجیحی 4200 تومان چه اتفاقی در هزینه های تولید شرکت روی می دهد، گفت: تامین نهادهای تولید جزو وظایف دولت است، البته ریاست جمهوری بارها اعلام کرده است تا زمانی که سازوکار لازم فراهم نشود، ارز ترجیحی حذف نمی شود و هنوز بحث تغییر ارز ترجیحی در دستورکار نیست. در مورد ارز ترجیحی نظرات متفاوتی وجود دارد که این مسأله مزایا و معایبی دارد و کسانی که آن را تایید می کنند صرفا به مزایا توجه می کنند و آنها که مخالف هستند به معایب می پردازند.
وی این را هم گفت که 40 تا 60 درصد واحدهای تولیدی در طول سال با توقف عملیات تولید مواجه می شوند، اما اگر ارز ترجیحی برای نهاده های خوراک مرغ حل شود، واحدهای تولیدی داخل فعال می شوند. گرچه افزایش نرخ ارز، روی هزینه تمام شده تولید اثر می گذارد اما مهم آن است که چگونه آن را مدیریت کنیم و همچنین نرخ ارز ترجیحی اگر حذف شود، به صورت یارانه برای دهک های کم درآمد پرداخت شود تا فشار کمتری به دهک های کم درآمد وارد شود.
مدیرعامل زماهان گفت: به نظر من اگر ارز ترجیحی حذف شود، اتفاق مبارکی برای صنعت مرغداری خواهد بود، زیرا باعث افزایش رقابت و تکمیل ظرفیت های تولید می شود.
شرکت تولید مرغ مادر ماهان زیر مجموعه سازمان اقتصادی کوثر و خود سازمان کوثر زیر مجموعه بنیاد شهید است و منافع این شرکت ها برای جامعه هدف یعنی خانواده های شهدا هزینه می شود.