به گزارش بانک و صنعت، محمدحسین مقیسه با بیان این مطلب، افزود: یکی از اصول حرفه ای این صندوق، موضوع کفایت سرمایه است که بر اساس یک سری شاخص ها در شرایط نرمال اقتصادی و صنعتی، بین پنج تا 6 برابر سرمایه صندوق قادر به صدور ضمانت نامه است.
وی به کشورهای ژاپن و کره جنوبی اشاره کرد که با درجه بالای توسعه یافتگی، اما نرخ نکول (عدم تعهد در سر رسید) اعتباری شان کمتر از چهار درصد است که بخش زیادی از آن نیز بازیافت می شود و افزود: این کشورها با نرخ نکول واقعی بین صفر تا یک درصد، حداکثر هشت تا 9 برابر سرمایه شان ضمانت نامه صادر می کنند و بر این اساس، پذیرش ضمانت 6 برابر سرمایه از سوی این صندوق، اقدامی جسورانه است.
به گفته این مقام مسئول، اکنون جمع ارزش ضمانت نامه های صادره از سوی این صندوق بیش از پنج برابر سرمایه آن است و بنابراین ظرفیت جدیدی برای ریسک های خاص وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل، حال که ظرفیت صدور ضمانت نامه های جدید در مقیاس قابل توجه وجود ندارد، به سمت کیفیت، تغییر رویکرد داده و بنگاه هایی را ضمانت می کنیم که ارزش افزوده شان از نظر کیفی و کمی متفاوت از سایر بنگاه ها باشد.
مقیسه ادامه داد: اکنون هدف گذاری اصلی روی صنایع کوچک تولیدی دانش بنیان و صادرات محور است که بتوانند به ارتقای ارزش افزوده و افزایش اشتغال کمک کنند.
وی گفت: برای تحقق این مهم، نگاه ویژه ای به بانک توسعه صادرات داشتیم و به همین منظور 21 خردادماه امسال تفاهم نامه ای با این بانک امضا شد، همچنین مذاکرات مشابهی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد که در نهایت به عقد تفاهم نامه کاربردی در ششم مرداد ماه منجر شد.
افزایش سرمایه 100 میلیارد تومانی صندوق
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، همچنین به افزایش سرمایه 100 میلیارد تومانی صندوق اشاره کرد که در ماه های پایانی پارسال تخصیص یافت، اما مقرر شد از سوی مشارکت کنندگان در طرح ملی پوشاک مورد استفاده قرار گیرد.
839 فقره ضمانتنامه از ابتدای سال 1396 تا پایان تیرماه 99 در راستای دو راهبرد جهش تولید و اتمام طرح ها و پروژه های نیمه تمام از سوی این صندوق صادر یا تمدید شده است که مجموع مبلغ ضمانت نامه های صادره و تمدیدی در این مدت حدود 6176 میلیارد ریال بوده است.
هم افزایی بین پنج صندوق ذیل وزارت صمت
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در ادامه خاطرنشان کرد: سرپرست پیشین وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار هم افزایی بین پنج صندوق ذیل این وزارتخانه به منظور کارایی بیشتر آنها بود که نقطه نظری کارشناسی است. وی یادآورشد: اوایل دهه 90 به منظور ایجاد هم افزایی بین این صندوق ها، شورایی تشکیل شد تا به هم نزدیک شده و بخشی از کارها را به صورت مشترک انجام دهند.
مقیسه بیان کرد: اکنون خود وزارتخانه به این مهم ورود کرده و قرار شده سیاست های کلی به کمک همه صندوق ها احصا شود تا در موارد خاص که یک صندوق به تنهایی قادر به پیشبرد امور یا صدور ضمانتنامه نیست، کارها با سهولت بیشتری انجام شود.
پنج صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، صندوق حمایت از صنایع معدنی، صندوق توسعه صنایع دریایی و صندوق ضمانت صادرات، زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند.