به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، میرابوطالب بدری اظهار داشت: تعامل مستمر و پویا میان ساختار صادراتی و ساختار علمی، تحقیقاتی و فناوری کشور، بهبود زیرساخت های صادراتی محصولات دانش بنیان و ارتقای توان صادراتی این شرکت ها از مهم ترین اهداف سازمان توسعه تجارت ایران به منظور افــزا?ش صادرات غ?رنفت? در دوران تحریم های ظالمانه است.
وی با اشاره به اهمیت بهره گیری از ظرفیت های حوزه محصولات دانش بنیان در رونق اقتصادی و اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: اتکا به توان علمی و پژوهشی داخلی، تجاری سازی نتایج تحقیقات و توسعه و به طور کلی آمیختگی و انتقال خلاقیت و نوآوری به ساختار صادراتی می تواند در تحول و بهبود صادرات کشور موثر باشد.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر ظرفیت های صادراتی شرکت های دانش بنیان خاطرنشان کرد: میزان صادرات محصولات در این حوزه در سال گذشته بیش از 741 میلیون دلار توسط 350 شرکت دانش بنیان تولیدی بوده که بیشترین صادرات این حوزه به ترتیب به کشورهای عراق به ارزش 152 میلیون دلار، روسیه به ارزش70 میلیون دلار، افغانستان به ارزش 61 میلیون دلار و سوریه به ارزش 56 میلون دلار است.
بدری در خصوص حوزه هایی که بیشترین صادرات را بر اساس ارزش دلاری در سال 98 داشته اند، تاکید کرد: مواد شیمیایی با 186 میلیون دلار، دارو با 152 میلیون دلار، فراورده های معدنی و فلزی با 99 میلیون دلار، فناوری اطلاعات و محتوای دیجیتال با50 میلیون دلار و مواد پلیمری با 48 میلیون دلار به ترتیب بیشترین صادرات را در سال گذشته به خود اختصاص داده اند.
برگزاری میز ملی توسعه صادارت محصولات دانش بنیان با هدف بررسی مشکلات صادراتی، برگزاری دوره های آموزشی مقررات صادرات و واردات (ثبت سفارش) و پذیرش و اعزام هیات های تجاری از اصلی ترین برنامه های این سازمان در سال جاری در این حوزه است.