به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، نفت برای حمل و نقل، تولید برق و تأمین روشنایی منازل، فعالیت کارخانهها و ماشین آلات و به عنوان یک ماده خام برای تولید کود به منظور افزایش تولید مواد غذایی و تولید مواد پلاستیکی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
صاحب بزرگترین ذخایر قطعی نفت کدام کشورها هستند؟ این کشورها عبارتند از:
1- ونزوئلا: 300 میلیارد بشکه
ونزوئلا بزرگترین ذخایر نفت را در میان هر کشوری در جهان دارد که به بیش از 300 میلیارد بشکه ذخایر قطعی بالغ میشود. این کشور در سال 2011 از عربستان سعودی به عنوان دارنده بزرگترین ذخایر نفت سبقت گرفت و در صدر ایستاد. با این حال توسعه این ذخایر عظیم، به دلیل ناآرامی سیاسی، در چند سال اخیر عقب افتاده است. این کشور همچنین ذخایر عظیمی از ماسه نفتی مشابه کانادا دارد.
2- عربستان سعودی: 269 میلیارد بشکه
عربستان سعودی به مدت چندین دهه بزرگترین ذخایر نفت جهان را در اختیار داشت اما اکنون به رتبه دوم تنزل کرده و تا ژانویه سال 2016، میزان ذخایر نفت قطعی این کشور 269 میلیارد بشکه بود. ظرفیتهای نفت عربستان سعودی معادل یک پنجم از ذخایر مرسوم جهانی برآورد شده که بخش قابل توجهی از آنها در چند میدان نفتی بزرگ وجود دارند. اگر عربستان سعودی فعالیتهای اکتشافی خود را افزایش دهد، ذخایرش در آینده از ذخایر ونزوئلا بالاتر خواهد رفت.
3- کانادا: 171 میلیارد بشکه
کانادا با داشتن 171 میلیارد بشکه ذخایر نفت قطعی، در جایگاه سوم این فهرست قرار دارد. ذخایر ماسه نفتی در آلبرتای کانادا، بیش از 95 درصد از ذخایر این کشور را تشکیل میدهد. این ایالت همچنین ذخایر نفت مرسوم قابل توجهی دارد و عمده صادرات نفتش به آمریکا انجام میگیرد. ماسه نفتی نقش مهمی در رشد عرضه سوخت مایع در جهان طی چند سال گذشته داشته است.
4- ایران: 158 میلیارد بشکه
ذخایر نفت قطعی ایران 158 میلیارد بشکه تا ژانویه سال 2016 برآورد شد. اگر تولید نفت ایران با نرخ سال 2006 ادامه پیدا کند، انتظار میرود ذخایر نفت ایران به مدت حدود نیم قرن دوام پیدا کند.
5- عراق: 143 میلیارد بشکه
عراق با داشتن 143 میلیارد بشکه ذخایر نفت، در جایگاه پنجم این فهرست قرار گرفته است. با این حال بخش انرژی این کشور از ناآرامیهای داخلی و اشغال نظامی آسیب دیده است. برآورد میشود مناطق اکتشاف نشده این کشور ذخایر نفت وسیعی داشته باشند. تحریمها و دو جنگی که این کشور پشت سر گذاشت، به زیربنای نفتی آن آسیب زد. بصره، بغداد و رمادی شهرهایی هستند که عمده ذخایر نفت عراق را دارند.
6- کویت: 104 میلیارد بشکه
کویت با وجود این که کشور کوچکی به شمار میرود، اما جایگاه مهمی در ذخایر نفت جهان دارد. این کشور که یکی از اعضای اوپک است، 8 درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد. کویت 104 میلیارد بشکه ذخایر نفت دارد که 70 درصد آنها در میدان بورگان واقع شده که دومین میدان نفتی بزرگ جهان است. کویت از سال 1938 از این میدان نفت تولید میکند.
7- روسیه: 80 میلیارد بشکه
روسیه 80 میلیارد بشکه ذخایر نفت دارد که بخش عمدهای از آنها در دشتهای سیبری واقع شدهاند. تولید نفت این کشور پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی افت کرد اما اندکی بعد با خصوصی سازی بخش انرژی، احیا شد. با تداوم فعالیت اکتشافی، انتظار میرود ذخایر نفت این کشور در قطب شمال افزایش پیدا کند.
8- امارات متحده عربی: 98 میلیارد بشکه
امارات متحده عربی 98 میلیارد بشکه ذخایر نفت تا ژانویه سال 2016 داشت. ذخایر نفت میدان زکوم که سومین میدان نفتی بزرگ خاورمیانه است، 66 میلیارد بشکه برآورد شده است. بیش از 90 درصد از ذخایر امارات متحده عربی در ابوظبی و پس از آن دوبی و شارجه قرار دارند.
9- لیبی: 48 میلیارد بشکه
لیبی با 48 میلیارد بشکه ذخایر نفت، بیشترین ذخایر نفت را در میان کشورهای آفریقایی دارد. منطقه وسیعی از لیبی که امکان وجود ذخایر جدید نفت را دارد، اکتشاف نشده مانده است.
10- نیجریه: 37 میلیارد بشکه
نیجریه بزرگترین تولیدکننده نفت در آفریقا است و ظرفیت تولید روزانه آن بیش از 2.5 میلیون بشکه در روز است. ذخایر نفت این کشور 37 میلیارد بشکه برآورد شده است.